KasvuStoori – Ekohoitola Red Roses

Valokuvaaja Laura Heikkinen.

Olen Eko- ja SKY-kosmetologi Seija Hänninen-Arffman. Kauneudenhoitoalan yritykseni Ekohoitola Red Roses sijaitsee Sotkamon torin laidalla.

Ensiaskeleeni yrittäjänä otin jo vuonna 2006, jolloin menin Kempeleessä toimivaan pieneen kampaamoon vuokratuoliyrittäjäksi toiminimellä Red Roses. Kampaamo oli kuitenkin niin pieni ja toimi syrjemmässä omakotialueella, ettei asiakkaat minua sieltä löytäneet. Kun sitten minulle tuli tilaisuus lähteä takaisin palkkatyöhön toiseen kampaamoon, oma yritykseni jäi 10 vuodeksi niin sanotuksi “pöytälaatikko”-yritykseksi. Työni kampaamossa, jossa työskentelin sekä parturi-kampaajana, että kosmetologina, päättyi 2007 sairastumiskierteen ja kemikaaliherkistymisten vuoksi. Tämän jälkeen opiskelin Oulussa tietotekniikkaa ja valmistuin insinööriksi 2012. Valmistumiseni ajoittui siihen hetkeen kun Nokia irtisanoi henkilöstöä ja Oulun seudulle tuli ylitarjontaa kokeneista insinööreistä. Näin ollen minulla ei ollut mitään mahdollisuutta saada alan töitä. 

Käytin työttömänä ollessani aikani hyväkseni ja tutustuin luonnonkosmetiikkaan. Omaan arvomaailmaani sopivasta löydöstä innostuneena opiskelin itsenäisesti lisää kauneudenhoitoalaa luonnonkosmetiikan näkökulmasta. Luonnonkosmetiikan filosofia sopii omiin ajatuksiini ja arvoihini mm. eläinkokeettomuuden ja ympäristöystävällisyyden vuoksi.

Muutin perheeni kanssa vuonna 2014 Sotkamoon, jossa kävin paikallisella kosmetologilla hoidossa. Hänen kanssaan tuli puheeksi, että haluaisin edelleen tehdä kosmetologin töitä. Hänen muuttaessaan 2017 Etelä-Suomeen hän ehdotti minulle, että tulisin hänen tilalleen kosmetologiksi. Niin me Riikan kanssa kirjoitimme kesäkuussa 2017 kauppakirjat ja aloitin oman yritykseni toiminnan nimellä Ekohoitola Red Roses. 

Yrittäjyydessä minua motivoi se, että voin tehdä työni omien arvojeni mukaisesti. Haluan antaa jokaiselle asiakkaalle rauhallisen kiireettömän hoitokokemuksen ja rentoutumisen. En halua tehdä työtäni kiireellä. Haluan myös, että minulla itselläni on hetki aikaa palautumiseen jokaisen asiakkaan välillä, jotta pystyn täysillä keskittymään seuraavaan asiakkaaseen. Minusta on ihanaa, että saan tehdä työtä, jota rakastan. Lisäksi on vielä nämä ihanat asiakkaat. Haluan auttaa asiakkaitani kokonaisvaltaisesti, ilman hokkuspokkustemppuja. Haluan auttaa heitä ymmärtämään, että myös ihonhoidossa on kyse kokonaisvaltaisuudesta. Siinä otetaan huomioon se, mitä syömme ja juomme, millaiset elintavat meillä on. Millaisia ihonhoitotuotteita käytämme ja miten sekä millä tavoin tämä kaikki mahdollisesti vaikuttaa ihoomme ja kehoomme. 

Yritystoiminnassa olen huomannut, että parhaiten siinä toimii keskittyminen ydinosaamiseen ja kaikki muu turha rönsyily kannattaa jättää vähemmälle. Ne vain vie aikaa ja kuluttaa turhaan omaa energiaa. Huomaan ihmisten lisääntyneen tiedostamisen omasta sekä ympäristön hyvinvoinnista ja sen vaikuttavan heidän valintoihin. Tämä vahvistaa yritykseni jalansijaa Sotkamon hyvinvointipalveluita tarjoavien yritysten joukossa. Visioni on, että hoitolani jatkossa tunnetaan paikkana, jonne on ihana tulla rauhoittumaan ja rentoutumaan hoitaviin käsiini. Mutta on myös paikka, jonne voi tulla turvallisin mielin kysymään neuvoa visaisiinkin ihonhoidon pulmiin. Uskon myös vahvasti yhteistyöhön. Nyt meitä onkin mukava viiden yrittäjänaisen tiimi naapureideni Kauneuspisteen ja Kivuttoman kanssa Sotkamon parhaalla paikalla torin laidalla, joiden kanssa arjen yhteistyö sujuu erittäin hyvin.

Itse rauhoitun ja rentoudun liikkumalla luonnossa ilman kiirettä koirien kanssa, kuuntelemalla äänikirjoja, katsomalla dekkarisarjoja telkkarista, käymällä joogassa sekä pelaamalla tennistä.

Minulla ei ole yhtä yksittäistä tahtolausetta, mutta meillä täällä Sotkamossa on ihana Ninnimoi, jonka korteista voi löytää jokaiseen päivään oman voimalauseensa. Tässä on kuitenkin yhdet lemppareistani: “Kun voit tehdä ihan mitä vaan – tee hyviä juttuja”, “Sinä RIITÄT” .

Yritys: Ekohoitola Red Roses, Kainuuntie 24, 88600 Sotkamo, Puh. 045 351 8383

Linkit:

Nettisivut www.redroses.fi

Instagram www.instagram.com/ekohoitolaredroses/

Facebook www.facebook.com/ekohoitolaredroses

Jätä kommenttisi