KasvuStoori – Creator Akatemia

Me olemme Susanna & Viivi, ja yhdessä olemme Creator Akatemia.

Susanna asuu Hollolassa miehensä kanssa, rakastaa järviä, metsää ja luontoa. Susannan mielestä parasta elämässä on perhe, ja hän uskoo, että yrittäjyys mahdollistaa elämän, jossa voi viettää vapaammin aikaa tärkeimpien ihmisten kanssa.

Viivi asuu Kirkkonummella miehensä, pienen poikansa ja kahden kissan kanssa. Viiville yrittäjyys oli ratkaisu uupumiskierrokseen, koska oman yrityksensä voi rakentaa työntekijöiden hyvinvointi edellä.  Viivi haaveili pitkään perheestä, mutta ei ollut varma, voiko yrittäjyyttä ja perhe-elämää yhdistää – ennen kuin ymmärsi, että tuo kahlitseva ajatus oli muodostunut siitä, millaisia malleja hän oli nähnyt yrittäjyydestä elämänsä aikana. Yrittäjyydessä parasta on juuri se, että sen voi rakentaa tukemaan juuri sellaista elämää, mistä unelmoi.

Perustimme Creator Akatemian, jotta voisimme auttaa pienyrittäjiä ottamaan parempia kuvia someen – sellaisia kuvia, jotka antaisivat halutun ensivaikutelman yrityksestä ja joiden kautta yrittäjät voisivat löytää omanlaisiaan asiakkaita somesta. Haluamme, että somekuvien ottaminen ei aiheuttaisi stressiä, vaan ne olisivat väline, jonka avulla yrittäjät voivat rakentaa unelmiensa elämää.

Miten kaikki alkoi?

Kaikki lähti liikkeelle yhdestä Instagram-viestistä! Olimme molemmat hääkuvaajia ja yksinyrittäjiä, ja kaipasimme yhteisöä. Viivi oli juuri muuttamassa Englannista Suomeen, ja Susanna laittoi hänelle viestiä ja ehdotti, että kahvitreffejä.

Eka tapaaminen olikin kolmen tunnin pituinen, koska olimme niin samalla aaltopituudella ja innostuttiin! Puhuimme myös englantia monta tuntia, ennen kuin kävi ilmi, että Viivi osasi myös Suomea.

Tämän jälkeen meistä tuli hyviä työkavereita, ja aloimme haaveilla yhteisistä projekteista. Susanna oli juuri opiskelemassa kasvatuspsykologiaaja oli innostunut opettamisesta. Viivi on aina ollut innoissaan tiedon jakamisesta. Tästä yhteisestä innostuksesta opettamiseen syntyi meidän ensimmäinen yhteinen projektimme – The Kuvauskurssi. Aluksi tämä oli livenä pidettävä valokuvauskurssi.

Kurssi järjestettiin muutaman kerran vuoden 2019 lopulla, ja meillä oli paljon suunnitelmia vuodelle 2020 ennen kuin korona iski. Siinä tilanteessa päätimme tehdä kuvauskurssista verkkokurssin, jotta rajoitukset eivät estäisi meitä auttamasta yrittäjiä pääsemään eteenpäin kuvaushaasteissaan.

Miten olette päässeet tähän pisteeseen?

Mitä enemmän edettiin kuvauskurssin tekemisessä, sitä paremmin huomasimme, kuinka hyvä yhdistelmä me olimme – ja samaan aikaan yksinyrittäjyys alkoi todella kyllästyttämään molempia. Kaikki ne asiat, joita Susanna ei tykännyt tehdä, Viivi rakasti ja toisin päin. Siispä päätimme yhdistää voimamme ja lähteä kunnolla rakentaa tätä yhdessä! Se oli vuoden 2021 alussa, ja nyt on melkein vuosi täynnä osakeyhtiön perustamisesta.

Emme voi myöskään olla meidän tiimiämme – he ovat huippuja! Meidän kahden lisäksi Creator Akatemiaan kuuluu kolme osa-aikaista tiimiläistä, jotka mahdollistavat sen, että me voimme keskittyä ydinosaamisalueisiimme. Tämä on todella iso voimavara.

Ehkä tärkein yksittäinen tekijä meille on ollut yhteistyökumppanit kaikessa. Koska kaikki lähti liikkeelle siitä, ettemme enää halunneet olla yksin yritystoiminnassamme, yrittäjien välinen yhteistyö on todella korkealla meidän arvoissamme. Ja on ollut ihan superhauskaa tehdä yhteistyötä useiden eri yrittäjien kanssa eri aloilta, ja auttaa heidän asiakkaitaan ratkaisemaan omia kuvaushaasteitaan.

Mikä teitä motivoi toiminnassanne?

Viivi: Ehdottomasti tiimityöskentely! Tämän vuoden kenties paras päätös on ollut riskin ottaminen ja tiimin kasvattaminen! Ilman heitä emme todellakaan olisi tässä, missä nyt olemme.

Susanna: Data ja analytiikka! Rakastan seurata numeroita, jotka kertovat, mikä toimii hyvin, mikä vähän heikommin ja ennen kaikkea sen, mihin meidän kannattaa keskittyä tulevaisuudessa. Ja tietysti tiimissä työskentely on ihan parasta!

Parhaimmat opetukset tähän mennessä?

Yksi tärkeimmistä asioista, jota olemme oppineet, on etukäteissuunnittelu.

Kaikki on hyvä suunnitella, kuvata ja valmistaa mahdollisimman paljon etukäteen. Usein juuri lanseerauksen aikaan monet tiimiläiset ovat olleet kipeinä samaan aikaan. Koska hyvinvointi on meille iso arvo, on ollut tärkeää rakentaa järjestelmä ja toimintatapa, joka antaa mahdollisuuden myös sairastaa rauhassa, ilman että yritys kaatuu.

Toinen opittu asia on se, kuinka tärkeää on investoida ammattilaisiin, jotka ovat meitä edellä, jotta ei itse tarvitse tehdä samoja mokia. Asiantuntija, mentori, verkkokurssit – tietoa on tärkeää kerätä ja siihen käytetty raha ei ikinä ole mennyt hukkaan.

Mikä on yrityksenne tulevaisuus? Mitä tavoittelette?

Meillä on isoja unelmia – ja haluamme tehdä The Kuvauskurssista Suomen parhaan valokuvauskurssin. Kehitämme kurssia koko ajan.

Haluamme myös kasvattaa meidän sähköpostilistaamme entistä isommaksi. Tavoitteenamme on saada 10,000 tilaajaa, jotta voisimme palvella yhä suurempaa yrittäjäjoukkoa ja auttaa heitä markkinoimaan itseään ja yritystään paremmin laadukkaiden kuvien avulla.

Miten nollaat itsesi?

Viettämällä aikaa perheen kanssa ja viettämällä aikaa luonnossa. Viikonloppuisi työpuhelin on pois päältä, sillä kaikki asiat voivat odottaa maanantaita.

Tutustu lisää Creator Akatemiaan

Olisi ihana tutustua lisää!

Liity sähköpostilistallemme, niin saat kuvausvinkkejä ja ilmaisia koulutuksia valokuvaukseen liittyen. https://creatorakatemia.ck.page/528a5830f4

Tule myös seuraamaan meitä Instagramissa, jos haluat tietää lisää meistä ja tutustua vielä enemmän! https://www.instagram.com/creatorakatemia

Jätä kommenttisi