KasvuStoori – Anu Kankarjärvi

Moikka! Olen Anu Kankarjärvi, rahamielen valmentaja ja terveydenkin edistäjä nimeäni kantavassa yrityksessäni, hauska tutustua!

Olen ikuinen optimisti, rakastan luonnonvesissä uimista ympäri vuoden ja moni sanoo jotain turkoosia nähdessään ajattelevansa aina ensimmäisenä mua. <3

Mustahan ei koskaan pitänyt tulla yrittäjää. Ei todellakaan, koska se on NIIN epävarmaa ja stressaavaa.. Sen sijaan haaveilin työpaikasta, johon voisin jämähtää. Tiedäthän, sen sellaisen paikan, johon mennään ja jossa ollaan seuraavat 40 vuotta – vähintään.

Kaikki meni kuitenkin toisin – ja onneksi meni! <3

Mikä pohjusti tietäni yrittäjäksi, eli miksi kuitenkin lopulta ryhdyin yrittäjäksi?

Olen haaveillut omasta lapsesta 18-vuotiaasta asti. Tuolloin syntyi kummipoikani, jonka kanssa vietin paljon aikaa.

Unelmani omasta kääröstä toteutui, kun olin 25 vuotta ja tasan 1 viikon ikäinen. Upein syntymäpäivälahjani!

Koska aloin odottamaan esikoistani opiskeluiden loppusuoralla, valmistuin, olin kuukauden päivät työttömänä ja jäin äitiyslomalle minimiäitiyspäivärahalla.

Ja koska haaveilimme mieheni kanssa omakotitalosta, oli järkevää, että etsin töitä. Sainkin töitä ja aloitin syntymäpäivänäni, kun esikoiseni oli siis tasan viikon vajaa vuoden ikäinen. Mieluiten olisin kuitenkin viettänyt päivät rakkaan poikani kanssa, mutta onneksi mieheni jäi loppuvuodeksi kotiin häntä hoitamaan.

Kun seuraava vuosi alkoi, alkoi myös lapseni arki perhepäivähoitajalla. Muistan miten aina kiirehdin töistä häntä hakemaan ja murehdin, kun hoitotäti näkee ensimmäisenä hänen edistysaskeleet ja uuden oppimisen…

Ja vaikka mulla oli varsin luksukselta tuntunut seitsemän viikon kesäloma, niin aloin pohtimaan, että olispa siistiä, kun voisin itse päättää milloin olen lomalla ja milloin töissä!

Kun pikkuveli syntyi vajaa kolme vuotta esikoisen perään, itselleni vahvistui, että en palaa silloiseen työhöni takaisin.

Kun kuopukseni oli reilu kaksivuotias, perustin ystäväni esimerkistä yrityksen ja ryhdyin yksityiseksi perhepäivähoitajaksi. Sain olla lasteni kanssa kotona, heillä oli leikkikavereita ja tienasin siitä vielä rahaakin – täydellistä!

Samaan aikaan aloitin myös verkostomarkkinoinnin hyvinvointituotteiden parissa ja muutaman vuoden kuluttua tämä työ syrjäyttikin perhepäivähoitajan hommat.

Entä miten ihmeessä olen kaiken tuon jälkeen päätynyt pisteeseen, jossa olen nyt?

Yrittäjyyteni ei koskaan oikein TODELLA lyönyt leiville… Ja vaikka tiesin verkostomarkkinoinnin parista monia, jotka tienasivat yli 10 000€ kuukaudessa, niin oma paras (yksittäinen) kuukauteni oli noin 3000€ luokkaa (miinus kulut tietysti)…

Elin kuukaudesta (ja vuodesta) toiseen kädestä suuhun ja AINA kuun lopussa tilin saldo oli pyöreä +/-0€…

Vuonna 2016 päätin ottaa selvää, mitä tein väärin tai pikemminkin, mitä en vielä tiennyt? Ryhdyin siis tutkimaan sitä, miksi muut tienaa ja menestyy ja mä vain poljen paikallani.

Ja etsivä löytää, niinhän sitä sanotaan! Osallistuin seminaareihin, kursseille ja webinaareihin, luin kasoittain kirjoja ja opin aivan valtavasti siitä, mikä vaikuttaa siihen onko jollakin rahaa vai ei.

Koska huomasin, että ne oppimani jutut oikeesti (!!) toimii, niin mulle tuli pakostakin mieleen, että muidenkin naisten, erityisesti yrittäjänaisten, täytyy saada kuulla näistä asioista! Kirjoitan erityisesti yrittäjänaisten siksi, että valitettavan moni heistä on pienituloisia (kuten minäkin) ja monet heistä tekevät KOVASTI töitä (kuten minäkin) ja he todellakin ovat ANSAINNEET parempaa (kuten minäkin)! <3

Pyörittelin verkkokurssiajatusta mielessäni jonkin aikaa, ehkä muutaman vuoden, kunnes vuonna 2020 maailma pysähtyi ja sen myötä myös mun verkostomarkkinointibisnes. Tällöin tuli lopulta sopiva hetki luoda VaRakas minä verkkokurssi.

Ja niin musta tuli rahamielen valmentaja. <3

Sittemmin olen luonut toisenkin, vielä syvemmälle menevän valmennuksen nimeltään VaRakas elämäni ja sen myötä olen ryhtynyt tekemään myös henkilökohtaista valmennusta.

Viimeisin aluevaltaukseni on Emotion code -menetelmä, jonka avulla vapautan asiakkailtani tunnelukkoja helposti ja nopeasti. Tämä toimii aivan loistavasti yhteen rahamielen muokkauksen kanssa, sillä niin usein ne meitä rajoittavat tekijät ovat pikemminkin henkisiä kuin fyysisiä.

Mun mielestä parasta yrittäjyydessä on…

…ehdottomasti mun asiakkaat ja vapaus päättää päivien kulusta ihan itse!

Rakastan niitä hetkiä, kun asiakas kokee ahaa-elämyksiä ja oikeasti saa muutoksen aikaan elämässään! Mun missio onkin auttaa naisia (erityisesti niitä yrittäjänaisia) elämään enemmän itsensä näköistä elämää – sellaista elämää kuin he oikeasti haluavat elää. <3

Ja vaikka mun verkkokurssi & valmennukset pyörivät rahamielen muutoksen ympärillä, niin ne ovat NIIN paljon enemmän! Parhaimmillaan ne muovaavat osallistujan koko elämäntapaa! <3

Rakastan omassa yrittäjyydessäni myös sitä, että tarvittaessa voin pitää aamupäivän vapaana ja lähteä lapsen koululle katsomaan vaikkapa itsenäisyyspäivän tanssiaisia. Lapseni ovat tärkeimmät henkilöt elämässäni (heidän ansiostaan olen yrittäjäksi ryhtynytkin) ja olen ikuisesti kiitollinen, että yrittäjyyden myötä olen voinut olla osallistuva äiti. <3

Mitä yrittäjyys on opettanut mulle?

Yrittäjyys on opettanut paljonkin, mutta sanoisin, että vastuu on yksi suurimmista opeista. Mä olen vastuussa tekemisistäni ja myös niistä tekemättä jättämisistä…

Nyky-yhteiskunnassa on ehkä turhankin helppo sysätä vastuu jollekin toiselle; ”Kyllä mä muuten mutta, kun…”, ”Helppohan tuon on menestyä, kun…”. Ja näin toimin aiemmin itsekin – etsin syitä menestymättömyydelleni itseni ulkopuolisista syistä… Kunnes ymmärsin, että kaikki lähtee mun sisältä; siellä on niin ne esteet kuin ratkaisutkin! Niitä pitää vain ensin kaivella esiin ja tätä kaivelua autan asiakkaitanikin tekemään.

Mitä olen ”tilannut” tulevaisuudelta?

Olen tilannut ISOJA asioita! ”Aiemmassa elämässäni” en olisi tällaisista asioista uskaltanut edes haaveilla.. Tai ainakaan en olisi uskonut niiden olevan mahdollista toteutua…

Nimittäin aion olla vielä alani ykkönen Suomessa! Aion muuttaa ainakin 50 000 naisen elämää niin, että he saavat elää itsensä näköistä elämää, eli JUURI sellaista elämää kuin itse haluavat elää! <3

Kun olin elämäni ensimmäistä kertaa retriitillä, sain siellä ahaa-elämyksen elämäni tarkoituksesta. Se on: nauttia elämästä ja auttaa muita nauttimaan omistaan! <3 Ja mietippä: koska olet tähän maailmaan syntynyt, niin eikö omasta elämästä kannatakin tehdä paras mahdollinen?! Itse asiassa se on sun syntymäoikeutesi ja ellet vielä elä parasta elämääsi, niin mä autan suakin mielelläni. <3

Miten itse nautin elämästäni?

Yksi tuttava sanoi kerran, että hän voi kasvaa isoksi, mutta ei aikuiseksi. Tuo lause on jäänyt päähäni ja olen sitä tainnut toteuttaakin, kun esimerkiksi perhepäivähoitajana olin leikkipuistoissa aina lasten mukana laskemassa liukumäkeä, keinumassa ja rakentamassa hiekkalinnoja!

Rakastan hassutella! Tilaisuuden tullen kiipeän puuhun, hyppään kalliolta uimaan, vitsailen lasteni kanssa, teen lumienkeleitä, lasken hurjaa vauhtia pulkkamäestä ja mitä hauskaa mieleen milloinkin juolahtaakaan!

Olen hypännyt benjihypyn 153-metriseltä sillalta Norjassa, ostin itselleni 40-vuotislahjaksi laskuvarjohypyn ja laskin Dubaissa melkein pystysuoran vesiliukumäen alas – kahdesti!

Käytän rahojani kaikista mieluiten elämyksiin ja unohtumattomien muistojen keräämiseen. <3

Voimalauseeni on…

…”Kaikki järjestyy aina!”.

Kuten alussa totesin, olen ikuinen optimisti ja uskon, että asiat AINA järjestyy, tavalla tai toisella. Vaikkei elämäni todellakaan ole ollut ruusuilla tanssimista, niin kaikesta on aina selvitty!

Itseäni on monet kerrat lohduttanut myös tämä lausahdus: ”Lopussa kaikki on aina hyvin. Ellei asiat ole hyvin, ei olla lopussa vielä.” <3

Uskon myös vahvasti siihen, että kaikella on aina tarkoituksensa. Ellen esimerkiksi itse olisi elänyt vuosien ajan kädestä suuhun, en todennäköisesti nyt olisi tässä auttamassa muita naisia katkaisemaan tuota kierrettä.

Luota säkin siihen, että asiat järjestyy kyllä ja ne ratkaisut tulevat sun elämään, kun olet valmis ne löytämään. <3

VaRakkain terkuin,

Anu

Ps. Yhteyden muhun saat näistä paikoista:

Kotisivuni: https://www.anukankarjarvi.fi/

Ilmaiset työkalut: https://www.anukankarjarvi.fi/tyokalut

Facebook: https://www.facebook.com/varakasmina

Instagram: https://www.instagram.com/varakasmina

Jätä kommenttisi