KasvuStoori – AITO-kauppa Malmi

Olen Maija Huhtikorpi, ammatiltani laboratoriohoitaja, fytonomi, vyöhyketerapeutti ja terveyskauppa yrittäjä, olen myös käynyt homeopatian alkeiskurssin.

Kuva: Saede vonWillebrand

Olen maanviljelijän tytär Saalahdelta, kahden lapsen äiti ja yhden lapsen mummu. Olen asunut Helsingissä jo pitkään ja terveyskauppani sijaitsee Malmilla Ylä-Malmin tori 3:ssa, torin laidalla.

Yritykseni AITO-kauppa Malmi on terveyskauppa, jossa myydään luonnollisia lisäravinteita ja terveystuotteita, vitamiineja, super foodeja, luomu elintarvikkeita, ruskovilla vaatteita, kauden luomu vihanneksia/hedelmiä, homeopaattisia tuotteita sekä luonnonkosmetiikkaa. Kaikkea ihanaa luonnollista ja ekologista. Meillä tehdään myös aika ajoin erilaisia terveysmittauksia, kuten vitamiini- ja hivenainemittauksia, hiustutkimuksia, kolesteroli ym mittauksia.

Miten kaikki alkoi?

Kaikki alkoi 1985 elävästä ravinnosta, ostimme edesmenneen aviomieheni kanssa Luontaistuntija terveyskaupan. Silloinen aviomieheni sairasti imusolmukesyöpää ja innostui elävästä ravinnosta niin kovin, että alkoi itse kasvattamaan sitä. Sitten me tarvittiin paikka missä myydä niitä itsekasvattamia tuotteita, kuten oraita, versoja, ituja ja hapankaalia. Löysimme sitten Malmin Luontaistuotteen ja ostimme sen. Liike oli silloin ollut 4 vuotta Malmilla. 

Myöhemmin alan guru Timo Kosonen houkutteli meidät 1987 liittymään Sinun Kauppa -ketjuun, johon Jarmo (edesmennyt mieheni) sitten liittyi. 1987 ja 1989 syntyivät rakkaat lapsemme.

Sitten 1990 marketit alkoivat myydä samoja tuotteita kuin me, luomu vihanneksia yms. niin oma toimintamme alkoi hiipumaan. Mieheni menehtyi 1990 keväällä ja sitten vuoden 1991 jatkoin itse versojen, itujen ja vehnäoraan kasvatusta, mutta aika ei enää riittänyt siihen, kun oli pienet lapset (2 ja 4 vuotiaat). Aiemmin luomu porkkanaa meni kuukaudessa sama määrä, kuin mitä sitten enää koko vuodessa, kun kaupat alkoivat myymään luomua myös. Oma kasvatus jäi sitten pois, mutta muut luomutuotteet jäivät, mitä muutenkin olimme myyneet luomuviljelijä Eki Hakkaraiselta ostettuna (mm. kaali, porkkana, peruna, valkosipuli) ja kaikki luomu elintarvikkeita ja pieni määrä tuoreena satokauden mukaan. Siitä asti olen pyörittänyt firmaa ja myynyt terveystuotteita sekä luomu elintarvikkeita. 

1995 Leo – nykyinen mieheni – tuli kuvioihin ja hän on aina auttanut minua myös kaupan kanssa, kumppanuutta siitä asti.

Sinun Kaupoista erosin vuosituhannen vaihteessa ja palasin takaisin Luontaistuntija-ketjuun. 2018 nimi muuttui Luontaistuntijasta AITO hyvän olon kaupaksi brändimuutoksen myötä, nyt kaupan nimi on siis AITO-kauppa Malmi.

 

Vasemmalla Maijan poika Kuutti, hänen vaimonsa Eija ja heidän lapsensa Nuppu, vieressa Maija ja tytär Roosa, Maijan mies Leo sekä oikealla Maijan aikaisemmat työntekijät

Miten olet päässyt tähän pisteeseen?

1972 aloin kasvissyöjäksi, olen aina ollut kiinnostunut terveydestä ja elämä sitten vaan vei terveyskauppa-alan pariin edesmenneen mieheni kautta. Meillä oli samat kiinnostuksen kohteet. Sitten kun mieheni menehtyi oli pakko vaan mennä eteenpäin kun jäin yksin, enkä tiennyt silloin mitä muutakaan olisin tehnyt yksinhuoltajana, kuin jatkanut kauppaamme. Ajauduin siis kaupan pitäjäksi ja tässä sitä ollaan jo oltu yli 35 vuotta. Pidän työstäni todella paljon. Vaalin ja ylläpidän terveyttäni ja ennalta ehkäisy on ollut aina minulle tärkeää.

Kuva: Saede vonWillebrand


Aluksi oli tietenkin haasteita, mutta sitten kaikki alkoi soljua. Olen aina ollut utelias elämän suhteen ja halunnut auttaa sekä hoitaa ihmisiä. Se on minulle luontaista. Lapsieni avulla jaksoin, sain heistä valtavasti iloa ja voimaa, lasten kanssa unohtaa kaikki maailman murheet.’

Maijan lapset Kuutti ja Roosa ovat menestyneitä kiipelijöitä, ja työskentelevät myös kiipeilyn parissa.

Mikä motivoi sinua yritystoiminnassasi?

Kyllä se on ne ihmiset. Kanssakäyminen ihmisten kanssa, heidän auttaminen, hoitaminen ja heidän tarinat.

Parhaimmat yritystoimintasi opetukset vuosien varrella?

Asiakkaiden antamat palautteet, ne on kouluttaneet minua eniten. Sieltä tulee se tärkein tieto miten he ovat saaneet apua, se on parasta näyttöä ja motivoi aina jatkamaan. Ne on koulinut itseäni ja omia asenteitani myös.

Mikä on yrityksesi tulevaisuus? Mitä tavoittelet?

Seuraan mielenkiinnolla mihin tässä päätyy, ei minulla ole sen kummempia tavoitteita enää. Eteenpäin menen tässä epävarmuudessa, koska kaikki on kovassa muutoksessa tällä alalla. Ennen terveystuotteita ja luomutarvikkeita sai vain meiltä erikoiskaupoista ammattitaitoisen palvelun ja opastuksen kera. Nyt niitä saa vähän joka puolelta. Tällä mennään hamaan tappiin asti, aika näyttää. Yrittäjänä epävarmuutta on joutunut kokea aina.

Miten nollaat itsesi?

JoogaopettajaKylli Kukk oli aikoinaan löytö! Joogaan miltein päivittäin, välillä käyn myös Kyllin pidemmillä joogaretriiteillä maailmalla, niistä saa aina voimaa, iloa ja jaksamista. Joogalla nollaantuu pää iltaisin ja keho rentoutuu. Olen myös lasteni kiipeilyharrastuksen kautta kiipeillyt vuosia, se pitää yllä lihaskuntoa ja vetreyttä. Rakastan myös lukemista, luen live ”äänikirjana” Leolle iltaisin lehtiä ja kirjoja, siitä on kehittynyt meille tapa. Tietenkin myös perheen kanssa oleilu on aina ihanaa, myös saunominen ja maalla (lapsuuden kodissa) lomailu, se maadottaa. Lapsien ja lapsenlapsen avulla saa hyvin nollattua, koska silloin olet läsnä hetkessä.  Lisäksi olen aina nähnyt myös usein ystäviäni, saunahetket saunadaamien kanssa ja illalliset labrasiskojen kera.

Oma tahtolauseeni on: Tavoitteena terve vanhuus.

Kauppani tahtolause: Luomua luonnon puolesta.

Poikkea kaupassamme!

Malmin Luontaistuote Oy, AITO-kauppa Malmi

Nettisivut: https://aitokauppa.fi/pages/aito-kauppa-malmi
Facebook: https://www.facebook.com/aitokauppamalmi

Instagram: https://www.instagram.com/aitokauppamalmi/

Maija työpaikallaan kaupassa porkkanamehutauolla.

Jätä kommenttisi