Juuri sinun pienetkin ostokset ja teot auttavat tänä jouluna

Mieti keneltä ostat, mitä ostat ja muista myös palveluiden tarjoajat. Kaikki ostokset tänä jouluna auttavat yrityksiä selviämään. Tämä selviäminen ulottuu myös pienyrittäjän perheeseen ja läheisiin. Kaikki ostokset vaikuttavat siihen että saamme talouden rattaat pidettyä pyörimässä. Suosi siis suomalaista verkkokauppaa, kivijalkakauppaa ja palvelujen tarjoajia jouluostoksissasi.

Koronan toinen aalto on nyt päällä. Moni palveluntarjoaja on joutunut pistämään lapun luukulle näin itsenäisyyspäivän edellä. Tavara ei liiku, vuokrat ja muut kulut juoksevat yrityksissä kuten ennenkin. Palveluiden käyttö on erityisesti vähentynyt, ja ollaan siinä tilanteessa että uusia asiakkaita ja töitä on vaikea saada.

Kaikki tapahtumat ovat siirtyneet, peruuntuneet ja monelta on mennyt liiketoiminta nollille. Joulun ostoksilla voimme vaikuttaa itse jokainen edes jotain tilanteeseen. Miettimällä keneltä ostamme, mitä ostamme, ja kaikilla niillä euroilla on vaikutuksia talouden elvyttämiseen. Turvaa siis euroillasi paikallisia pieniä yrityksiä kantamalla rahasi heidän kassakoneeseen. Palveluja voi ostaa myös lahjaksi samalla tavalla kuin konkreettista tavaraa.

Ei ole parempaa ajankohtaa kuin joulu tukea yrittäjiä. Suomi on pullollaan ihania pieniä yrityksiä, joilla on mitä upeampaa tavaraa. Palveluita on tarjolla niin monenlaisia, että varmasti löytyy jokaiselle jotakin mihin kannattaa sijoittaa. Palveluihin voi hankkia lahjakortteja, joita voidaan käyttää myöhemmin kun korona alkaa hellittää.

Itsenäisyyspäiväksikin voit tilata vaikka juhlaillallisen kotiin alueen ravintolasta noutoruokana. Ohjelmaa jos haluat, sitä varmasti voidaan tarjota digitaalisena vaikka perhepiirissä vietettyyn itsenäisyyspäivään tai jouluun. Voit ostaa oman esiintymisen, näitäkin on tarjolla.

Palveluntarjojat varmasti myös mielellään kehittelevät erilaisia digitaalisia esiintymisiä kun vain kysyt heiltä. Jos ei voi mennä mihinkään, voi aina tuoda ”juhlat” kotiin digitaalisesti.

Rahaa me käytämme joka tapauksessa johonkin, joten käytetään nyt tänä vuonna rahat viisaasti ja autetaan rahoillamme pieniä yrityksiä. Puhalletaan yhteen hiileen Suomen talouden rattaiden ylläpitämiseksi tänä poikkeusaikana.

Rentouttavaa itsenäisyyspäivää!

Jätä kommenttisi