Ilo ja innostus Toven opein

Olen muutama vuosi sitten törmännyt jossakin internetin ihmeellisissä syövereissä Tove Janssonin lausahdukseen, joka menee suunnilleen näin: ”Elämä on juuri niin hauskaa kuin itse itselleen järjestää”. En muista yhtään, missä tämän näin, enkä myöskään onnistunut löytämään sitä uudestaan. Mutta se osui ja upposi – niin hienosti sanottu!

Muistan, että jäin todella pohtimaan tätä asiaa lausahduksen luettuni. Asiahan on nimittäin juurikin näin; itse pystyy vaikuttamaan todella paljon, miten elämäänsä elää, miten päiviään viettää. Ihmettelenkin näin jälkikäteen, miten ihmeessä en ole tullut tätä asiaa aiemmin ajatelleeksi 🙂

Tämä Toven lausahdus on seurannut minua siitä lähtien ja se on yksi minun ”motoistani”. Olen yrittänyt pitää tätä mottoa aktiivisesti mielessäni ja miettiä, mitä hauskaa voisin kulloinkin itselleni keksiä – on sitten kyse työstäni tai vapaa-ajastani. Usein ajatellaan, että ei työ voi olla hauskaa. Haluan kyseenalaistaa tämän ja kysyä, miksi ei voisi?

Motto toimii ja olen onnistunut hyvin sen noudattamisessa! Elämäni on todella kivaa ja antoisaa, teen hauskoja juttuja niin työssäni kuin vapaa-ajallakin ja nautin <3 Ilo & innostus ovat osa jokapäiväistä elämääni. Olen siis itse järjestänyt oman elämäni hauskaksi, enkä odota että joku muu sen minun puolestani tekisi.

Niinpä haluan kannustaa sinuakin hetken makustelemaan tätä lausahdusta – voisiko se olla myös sinun mottosi? Voisiko sinun elämäsi olla juurikin niin hauskaa kuin itse itsellesi järjestät? Kokeile ainakin – meillä kaikilla on vain tämä yksi elämä, uusintaa ei valitettavasti tule!

Jätä kommenttisi