Haluatko raivata tilaa uudelle?

Kirjoita, piirrä, kuvaa, maalaa tulevaisuutesi.
Tee tulevaisuutesi todeksi.
Rakenna sellainen tulevaisuus kuin itse haluat.

Haluatko tehdä jotakin uutta, raivata tilaa uudelle tekemiselle? Ovatko päiväsi kuitenkin nyt jo aivan täynnä ja uuden tekeminen ei mahdu arkeesi? Silloin kannattaa ottaa hetki aikaa ja pysähtyä – seuraavassa vinkkejä pohdintojasi varten.

Analysoi aluksi omaa henkilökohtaista elämääsi tai yritystoimintaasi. Missä ollaan tällä hetkellä, mihin suuntaan halutaan mennä, mitä muutoksia tarvitaan? Miten lähdetään toteuttamaan ja mistä muutosten toteuttaminen kannattaa aloittaa? Toven oppi viime kirjoituksessa oli, että elämä, työ ja tekeminen voi olla juuri niin hauskaa kuin itse haluaa sen olevan. Tätä ajatusta kannattaa pohtia. Haluanko elämäni olevan hauskempaa? Haluanko tehdä työssäni tai yrityksessäni kivoja asioita ja nauttia tekemisestäni?

Haluatko tehdä jotain uutta?
Itse mietin tässä kohtaa, mistä minun pitää luopua, jotta aikaa jää uuden tekemiselle? Pystynkö luopumaan jostakin mitä teen turhaan tai mikä ei ole tällä hetkellä minulle tärkeää tekemistä? Voinko luopua jostakin tekemisestäni ja tehdä tilaa uudelle?

Seuraavaksi pohdin, mitä voin tehdä vähemmän.
Voinko käyttää vähemmän aikaa ruuanlaittoon, siivoamiseen, kotitöihin? Huomaatte varmaan, että kotityöt eivät ole minun prioriteettilistallani numero yksi. 🙂 Voinko yritystoiminnassani tehdä jotain vähemmän, nopeammin, tehokkaammin, systemoida paremmin tekemistäni? Näin saan aikaa jonkun tärkeän, uuden, hauskan tai tuottavan asian tekemiseen.

Seuraavaksi pohdin mikä on se tekeminen, jota haluan lisätä
Mikä on se innostava, motivoiva, kiva, hauska, tuottava tekeminen, jota haluan saada mahdutettua päiviini? Mitä haluan tehdä enemmän, mihin haluan käyttää enemmän aikaa? Käytänkö enemmän aikaa lukemiseen, kirjoittamiseen, myyntiin, uuteen tai vanhaan harrastukseen….

Ilman että kehitän asioita ja tekemistäni, en synnytä uutta. En tee enemmän sitä, mitä oikeasti haluan tehdä tai mikä tuottaa enemmän tuloksia.

Kun haluat saavuttaa jotakin, aika pitää käyttää oikeisiin ja tärkeisiin asioihin. Miettiä, mitä tulevaisuudelta haluaa. Tähän asiaan toimiva metodi on hyvin yksinkertainen. Mene tilaan, jossa on rauhallista, rentoudu, istahda tai loikoile. Sulje kaikki muu ulkopuolelle. Anna mielesi rauhoittua, sulje silmät ja mieti mitä oikeasti haluat. Mitä haluat tulevaisuudelta? Mitkä asiat ovat tärkeitä? Tee selkeä lista asioista, mutta pidä lista kuitenkin kohtuullisen mittaisena. Kirjoita kaikki haluamasi asiat paperille.

Katso listaa myöhemmin uudelleen, ja mieti, ovatko nämä oikeasti niitä asioita, joiden haluat toteutuvan elämässäsi tai yrityksessäsi? Pyyhi yli, jos siellä on jotakin, mitä et halua toteuttaa ja lisää asioita, joita haluat. Kuvaa, kirjoita tai piirrä tulevaisuusskenaario itsellesi niistä asioista, jotka listallesi jäivät.  Ota ne sitten yksitellen esille, ja mieti selkeät askelmat, miten etenet. Näin teet niistä totta. Älä yritä ottaa liian isoa harppausta kerralla. Etene sinulle sopivin askelin.

Liian iso harppaus kerralla voi tuntua vaikealta toteuttaa. Siksi askeleen koon pitää olla oikea. Sen pitää tuntua siltä, että se on toteutettavissa.

Uskalla haluta asioita ja uskalla lähteä toteuttamaan niitä. Uskalla tehdä myös niitä kivoja sekä hauskoja asioita ja haasta itseäsi. Onnea matkaan!

Jätä kommenttisi