Hidasta hyvällä omalla tunnolla. Nyt on kesäsuunnitelmien aika, jäämme lomalle!

Teet sitten kesällä töitä tai lomailet, irrota itsellesi löytöretkeilijän aikaa. Nyt on aika tehdä löytöretkeilijän kesäsuunnitelmat, jos et ole jo tehnyt. Tämä kesä on vain tämän kerran, nauti siitä täysillä!

Tässä sinulle ajatuksia. Me jäämme myös nyt kesälomalle blogimme kanssa, ja palaamme taas elokuulla uusin voimin.

Ota kalenterimme kesäkuun Tee elämäsi kesäsuunnitelmat aukeama esille ja laadi itsellesi selkeä lista mitä haluat tänä kesänä tehdä. Haluatko seikkailla jossain? Seikkailuja itselleen voi järjestää ihan missä vain, vaikka viereisellä kadulla. Voit mennä kaupungin keskustaan ja kävellä katsellen ovia, ikkunoita, kukkia, ihmisiä ihan mitä vaan haluat.

Voit lähteä lähimetsään tai mennä kansallispuistoon. Ne muuten on täynnä ihania löytöretkeilijän kävelyreittejä. Suomi on pullollaan paikkoja missä käydä. Entä puistoja? Oletko kolunnut jo kaikki puistot lähelläsi? Niissä voi helposti istua ja seurata muiden menoa.

Sanavarastosta kannattaa kesäksi poistaa seuraavia sanoja: kiire, en ehdi, en voi, pakko, myöhemmin, jos ehdin. Ota aikaa, vaikka pienikin aika päivittäin jollekin kivalle pienelle seikkailulle. Elämää ei voi viettää eilen, eikä huomenna, se on tässä ja nyt. Aloita päiväsi hengittelemällä hetken kesäilmaa, vaikka sataisikin. Silloinhan vasta tuoksuukin ihanalta. Jos on töihin meno, lähde vaikka 5 tai 10 minuuttia aikaisemmin, jotta ehdit jossain pysähtyä ja nauttia hetken ulkona olemisesta. Pienet ylimääräiset omat hetket piristävät kummasti päivää.

Älä suorita kesääsi

Unohda hetkeksi aina kun voit, suorittaminen. Unohda välillä puhelin, tietokone, sähköposti, some ja heittäydy viettämään aikataulutonta aikaa. Aivosi saavat myös levätä ja rentoutua. Voit viettää aikaa yksin, kaksin tai perheen voimin. Kuinka vain haluat. Tämä kesä kun on oikeasti vain kerran!

Mikään muu kesä ei ole parempi kuin tämä. Voit toki siirtää tulevaisuuteen, mutta älä siirrä mitään minkä voit tehdä tänä kesänä. Varaa päivittäin itsellesi vaikka löytöretkeilijän tunti, ja tee jotain kivaa. Se voi olla vain olemista. Aina ei tarvitse lähteä mihinkään.

Ota päivääsi mukaan ripaus innostusta, hyppysellinen löytöretkeilijää ja lusikallinen omaa aikaa.

Mieti mitä voit tehdä juuri tänä kesänä?

  1. Millaista kivaa haluaisit tehdä? Kirjoita hulluimmatkin ajatukset ylös itsellesi.
  2. Mitä haluat muistaa tästä kesästä? Tee jotain sellaista mistä jää ihanat muistot, joita voit talvella muistella.
  3. Mitä sellaisia paikkoja on, joista olet haaveillut? Voitko käydä jossain vaikka yhdessäkin niistä tänä kesänä?
  4. Millaiset kokemukset ovat sinulle voimaa tuovia, mitkä antavat energiaa? Järkkää sellaisia kokemuksia itsellesi.
  5. Entä mikä tekeminen tai ympäristö ruokki luovuuttasi? Etsi sellaista ja täytä luovuusvarastoja talven varalle.
  6. Mikä estää sinua tekemästä juuri sitä mitä haluat? Esteitä voi olla, mieti voitko taklata ne.

Innostu, inspiroidu ja pidä hauskaa sen verran minkä pystyt. Kesällä on ihana tavata myös ihmisiä. Istahtaa syömään, kahville tai vaikka sinne puiston penkille jonkin toisen ihmisen kanssa. Varsinkin sellaisten joita ei ole ehtinyt näkemään pitkään aikaan. Sovi pieniä tapaamisia pitkin kesää ihmisten kanssa. Minä ainakin aion sopia. Tällaiset kiireettömät tapaamishetket antavat energiaa ja tuntuu niin mukavalta kun ehtii jutella ystävien kanssa.

Kesän valo on voimavara

Kesällä valoa riittää. Elämä tuntuu usein kesällä helpommalta. Innostusta tarvitaan, ja sitä voi saada vain innostumalla. Nyt on hyvä hetki innostua. Minulle ainakin jo pelkkä suunnittelu ja paperille laittaminen tuottaa innostusta. On niin kiva suunnitella erilaista tekemistä kesäksi. Suunnittelu jo pelkästään antaa energiaa ja innostaa.

Innostuksella on ihmeellistä voimaa. Se saa aikaan muutosta niin minussa kuin sinussa. Innostus ja järki voivat taistella keskenään. Toinen hoputtaa jatkamaan ja toinen toppuuttelee. Innostus saattaa alkaa murentumaan ja piipittää enää hiljalleen jossain taka-alalla. Innostukselle pitää antaa lupa jatkaa. Ei kaikkea tarvitse toteuttaa mitä innostuu suunnittelemaan. Toteuttaa ne mitä haluaa, jos tuntuu että innostus meni överiksi ja kaikki ei kyllä millään onnistu. Sitten valitaan mikä on kivointa, mitä eniten haluan ja aloitetaan siitä.

Innostus on ”tarttuva tauti”. Innostus ruokkii innostusta. Se myös tarttuu muihin. Ihanassa seurassa voi tartuttaa muutkin innostumaan. Tai saatat itse saada innostus-tartunnan. Etsi siis muita innostuneita ympärillesi ja anna innostuksen tarttua. Se on taikajuomaa joka saa monen asian onnistumaan. Antaa energiaa ja uskoa omaan tekemiseen.

Innostu & inspiroidu ja vietä ihana kesä. Ammenna syksyn ja talven pimeinä tunteina innostuksen repustasi kokemuksia kesästä.

Iloa & aurinkoa kesääsi!

Jätä kommenttisi