Haluatko pidemmän elämän lempikengillesi?

Kaupallinen yhteistyö: Kalasataman suutari, suutarimestari.fi

Hyvä kenkä on jalan tärkein ystävä. Hyvät kengät ovatkin päivän tärkein asia, jos paljon joutuu päivän aikana seisomaan. Hyvää kenkää ei haluaisi heittää pois vaan korjata ja pitää kunnossa. Suutarimestari Kalastaman suutarista on sitä mieltä että kenkiä hoitamalla ja huollattamalla voi pidentää niiden ikää huomattavasti.

Mikä sitten vaikuttaa kenkien elämään?

Tätä lähdin selvittämään Kalasataman suutarilta, suutarimestari Ville Hasalalta. Olen seurannut Villen postailua somessa pitkään. On ollut niin ihanaa katsoa kuvia siitä kuinka hän antaa kengille aivan uuden elämän.

Kengät ovat ihan parhaita, kun ne eivät ole enää ihan uusia. Niistä on tullut ihanan mukavat jalkaan. No sitten käy niin että ne kuluvat, ja ei millään haluaisi luopua niistä. Suutarimestari pystyy tekemään yllättävän paljon vanhoillekin kengille ja antamaan niille vielä pitkän jatkoajan. Varsinkin kun on taitava suutari, joka osaa hommansa.

Ville tarinoi jutellessamme kengistä kuinka upeaa on nähdä kengän muuttuvan kunnollisen hoidon avulla kuin uudeksi. Ihan kuin olisi synnyttänyt kokonaan uudet kengät. Kengän hinta tietysti vaikuttaa kengän kestävyyteen.

No se on selvä, että 50 euron kengät tuskin on suunniteltu kestämään kovin pitkään. Toki niillekin suutari pystyy vielä tekemään jotain, mutta ei yhtä paljon kuin laadukkaille kengille. Hyvä kenkä tuntuu melkein siltä kuin ei olisi kenkää jalassa ollenkaan. Se on niin hyvä jalassa. Tällaisista kengistä ei halua kovin hevillä luopua. Niille haluaa pitkän elämän.

Mitä kaikkea suutari pystyy tekemään?

Kalasataman suutarissa pystytään korjaamaan kenkiä, laukkuja, nahkatakkeja. Kenkiä voidaan korjata ja muokata monella tapaa. Voidaan leventää tai kaventaa vartta, vaihtaa vetoketjuja, paikata revennyt kenkä sivupaikoilla ja korottaa pohjia. Suutari pystyy tekemään vaikka mitä. En osannut ajatellakaan kuinka monia kulumia tai rikkoja suutari pystyy korjaamaan. Melkeinpä rakentamaan kengän lähes kokonaan vaikka uudelleen.

Kengän oikea hoito ja ajoissa korjaaminen saattavat laadukkaan nahkakengän osalta antaa niille jopa 10-15 vuoden ikäisen taipaleen. Tämä tuntuu ihan mahtavalta, saa kävellä lempikengillä vielä todella pitkään.

Kenkien hoitaminen on ihan must juttu

Tähän halusin ohjeita. Olen yrittänyt aktiivisesti hoitaa kaikkia hyviä kenkiäni ja laukkuja. Suutarimestari Ville antoikin minulle sitten hyvät ohjeet mitä kannattaa tehdä.

Nyt sitten herääkin kysymys kuinka kenkiä ja muitakin nahkatuotteita tulisi hoitaa?

Hän kehottaa hoitamaan kenkiä oikein, jolla varmistetaan kengille pitkä käyttöikä. Ei tarvitse paljon nähdä vaivaa, kun pidentää kengän käyttöikää huomattavasti. Täältä löydät erinomaisia hoitotuotteita kaikkien nahkatuotteidesi hoitamiseen .

Tässä suutarimestari Villen vinkit

 1. Kenkiä pitää hoitaa oikeilla tuotteilla, ei millä tahansa. Pätevä suutari auttaa tuotteiden valinnassa. Peruslankilla pääsee pitkälle.
 2. Erilaiset nahkalaadut vaativat erilaiset hoitoaineet. Esimerkiksi mokkanahkaan ei saa laittaa mitään voidemaista rasvaa. Pehmeät aniliinivärjätyt nahat tummenevat mehiläisvahasta.
 3. Kura ja pöly kannattaa puhdistaa tuoreeltaan ja imurilla voi ottaa hiekat kengän sisältä pois
 4. Vetoketjuja kannattaa puhdistaa harjalla, hiekka ym. muu lika vetoketjussa rikkoo vetoketjun helpommin. Tämä on erityisen tärkeää ratsastussaappaissa.
 5. Kenkiä kannattaa kuivattaa aina välillä huoneenlämmössä. Parasta olisi jos kenkä saisi levätä lestillä vuorokauden aina päivän käytön jälkeen.
 6. Kenkä pysyy paremmin muodossaan, jos sen sisään laittaa esimerkiksi vähän kosteaa sanomalehtipaperia, saappaan varret saa pysymään pystyssä tekemällä rullan lehdestä ja laittamalla sen varren sisään. Suutareista saa myös seetripuisia lestejä kävelykenkiin ja automaattilestejä saappaiden varsiin,
 7. Kenkiä kannattaa säilyttää lattialla, kenkätelineessä tai -kaapissa, mutta ei missään muovipusseissa.
 8. Pohjallisilla voidaan säästää kenkiä, ja kenkälusikalla jalkaan laittaminen onnistuu parhaiten.
 9. Korkolaput kannattaa tarkistaa parin kuukauden välein ja uusia ajoissa. Tässä suutari on oiva kaveri.
 10. Kenkiä on hyvä puhdistaa säännöllisesti, ja tähän on aineita joilla se onnistuu mainiosti.
 11. Jos huomaat jotain olevan vialla, käänny suutarin puoleen ajoissa, eikä vasta sitten kun kenkä on kunnolla rikki. Moni asia voidaan korjata helpommin. Omat liimaviritykset eivät tahdo kestää ja vaikeuttavat tai jopa estävät oikein korjauksen.
 12. Vääränkokoisia kenkiä ei kannata ostaa vaikka ne saisi halvalla alesta.

Jos lempikenkäsi ovat kärsineet elämän kolhuja käytöstä, ei huolta käypä suutarimestareiden luona. Auttavat varmasti. Olen menossa korjauttamaan ratsastussaappaanikin Kalasataman suutariin, kun en halua ostaa uusia. Ne ovat niin ihanat jalassa, että haluan niille vielä pitkän elämän.

Helppoa kengänkorjausta on suutarimestareilla, kun vielä noutavat kengät korjattavaksit. Katso lisää täältä lisää osoitteesta noutosuutari.fi . Voiko enää saada helpommalla kenkiänsä korjattua!

Huolehdi sinäkin kengistäsi ja anna niille pidempi elämä!

qrf

Jätä kommenttisi