Enfediko Oy ja ARMI Creatives – KasvuStoori

Kuka olet?

Olen Satu Kanervo, helsinkiläinen viestintä- ja mainostoimistoyrittäjä.

 

Artikkelikuvassa: Satu (vas.) ja Laura työn touhussa. Kuvaaja: Emma Suominen

Mikä on yrityksesi?

Minulla on oma iloinen viestintätoimisto Enfediko Oy, jonka puitteissa kirjoitan, suunnittelen viestintää isoille ja pienille yrityksille, teen lehtijuttuja ja pidän viestinnän työpajoja. Teen tiimini kanssa kaikenlaista viestintää ja markkinointiviestintää suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.

Olen mukana myös Laura Pennasen ARMI Creatives mainostoimistossa, jossa teemme mahtavan tiimin kanssa inhimillistä premium-tason mainontaa mihin tahansa mediaan. Hyvällä sykkeellä ja fiiliksellä tietenkin.

 

Miten kaikki alkoi

Kun opin lukemaan, luin äitini kielloista huolimatta Eemelin uusia metkuja yömyöhään asti. Rakastin kieltä ja sen avaamaa maailmaa. Suomen kielen ja viestinnän opiskelujen ohessa ja heti niiden jälkeen työskentelin ensin kustannustoimittajana ja sitten copywriterina. Vuonna 2000 olin todella uupunut ja irtisanoin itseni vakipaikasta. Se oli vapauttavaa.

Jatkoin kuitenkin samassa yrityksessä freelancer-toimittajana. Huomasin, että voin paljon paremmin, kun voin itse määrittää työaikani. Se on edelleenkin yrittäjyyden parhaita puolia. Voin työskennellä silloin kun olen luovimmillani ja tehokkaimmillani ja ottaa vaikka pienet inspiraatiounet keskellä päivää.

Olen tehnyt lähes 20 vuotta markkinoinnin, viestinnän ja koulutusalan töitäfreelancerina, toiminimiyrittäjänä ja kevytyrittäjänä. Enfediko Oy:n perustin 2016. Isäni kuolema sai minut todella tajuamaan, että asiat pitää toteuttaa nyt eikä sitkun, vaikkei kaikki olisikaan heti valmista ja täydellistä.

Törmäsin Lauraan duunikuvioissa 2015. Kemiamme sopivat mainiosti yhteen: olemme rehtejä, kekseliäitä, nopeasti syttyviä ja kovia nauramaan. Lauralla oli valmiina ARMIn huipputiimi, johon sain ilokseni liittyä. Yhdessä tekeminen on kivaa ja vauhdikasta, monin verroin hauskempaa kuin yksin pusertaminen. Huipputiimi on yrittäjälle etuoikeus.


Miten olet päässyt tähän pisteeseen?

Olen tehnyt aina paljon töitä, teen jokaisen homman niin hyvin kuin osaan, olen monipuolinen ja taitava tekstintekijä, olen tarttunut tilaisuuksiin ja tavannut oikeita ihmisiä. Eli kovalla työllä, suhteilla ja sattumalta. Olen myös kiva ja reilu tyyppi.

Innostun tosi helposti ja lähden mielelläni mukaan kaikenlaisiin juttuihin. En pelkää epäonnistumisia, en oikeastaan edes ajattele, onko jokin juttu onnistunut vai epäonnistunut, vaan mitä siitä opin. Oppiminen kiehtoo minua muutenkin. On mahtavaa, että saa oppia koko elämänsä.

 

Mikä motivoi sinua yritystoiminnassasi?

Työhön minua motivoi rakkaus suomen kieleen, mainontaan ja ideointiin, yrittäjyyteen yrittäjän vapaus.

Paras motivaattorini on perheeni; mies ja kolme lasta. Vaikka ruuhkavuodet yhdistettynä yrittämiseen on verrattain haastava kuvio, siitäkin selviää, kun muistaa prioriteetit: uni, ravinto, rakkaus – sitten vasta työt. Yrittäjänä voin tehdä töitä kotoa ja kuulla koulu- ja päiväkotikuulumiset heti tuoreeltaan. Myös lomat voin suunnitella lasten aikataulujen mukaan.

Keskustelut muiden yrittäjien kanssa ovatpoikkeuksetta älyttömän inspiroivia. Diggailen tyyppejä, jotka tekevät sitä mitä rakastavat. Fiilistelen vähintään viikoittain muiden yrittäjien ideoita, tahtotilaa, rohkeutta, sitkeyttä, pitkäjänteisyyttä ja ennakkoluulottomuutta.

 

Parhaimmat yritystoimintasi opetukset vuosien varrella?

Olen käyttänyt aivan liikaa aikaa siihen, että olen yrittänyt tehdä kaiken itse. Nyt tajuan, että olisin tarvinnut rohkeutta ulkoistaa asioita jo paljon aiemmin. Kirjanpitäjäni on minulle kullanarvoinen. Yrittäjänä tasapainoilen myös aina sen kanssa, kuinka sitkeästi jotain kannattaa kokeilla ja milloin on aika muuttaa suuntaa ja kokeilla jotain muuta.

Asiakkaat ovat yrittäjälle elintärkeitä.Olen aina asiakkaan puolella ja pyrin tarjoamaan ratkaisuja kunkin yrityksen sen hetkiseen tilanteeseen. Sekä Enfedikossa että ARMIssa teemme paljon työtä yhdessä asiakkaidemme kanssa. Se on hurjan hedelmällistä.

 

Mikä on yrityksesi tulevaisuus? Mitä tavoittelet?

 Toivon saavani jatkaa terveenä yrittämistä vielä pitkään! Enfediko tuo minulle tällä hetkellä tasaista tuloa, josta ei juuri nyt tarvitse stressata. Toivon että jatkossakin on näin. Omana tavoitteenani on myös hyvän jakaminen. Mielestäni jokaisen pitäisi miettiä, mitä voi tehdä yhteiskunnan, luonnon ja muiden ihmisten hyväksi – ja aloittaa vaikka pienestä. Ja joka päivä kannattaa rakastua suomen kieleen!

ARMIen kanssa suunnitellaan kaikenlaista suurta. Iloitsemme ja innostumme jokaisesta uudesta asiakkaasta. Haluamme kasvattaa tiimiämme parhailla tyypeillä edelleen. Ja totta kai – isompien reilu haastaminen on mielessä. Toiveissa on, että olisimme huippumainostoimisto, joka on tunnettu korkealaatuisesta ja inhimillisestä mainonnasta.

 

Miten nollaat itsesi?

Rentoudun ja haen toisenlaista näkökulmaa työhön ja elämään keskusteluista miehen ja ystävien kanssa, mieluiten viinilasin äärellä. Lasten kanssa hassuttelu ja aamulöhöilyt ja -hölmöilyt ovat elämässä parasta.

Käyn säännöllisesti tankkaamassa energiaa metsässä. Erityisen läheinen paikka minulle on Nuuksion kansallispuisto Etelä-Suomessa. Suosittelenkin metsälenkkejä kaikille vuodenajasta riippumatta. Metsässä mieli lepää!

 

Tahtolauseesi?

Silmät ja sydän auki syntyy hyvää.

Menestystä meille yrittäjille. Tavataan poluilla ja palavereissa!

Satu

www.enfediko.fi

www.armicreatives.fi

Jätä kommenttisi