Avena Design – KasvuStoori

Avena Design Suvi Voutilainen on erittäin osaava yrittäjä, joka on suunnitellut ja toteuttanut KasvuStoorin tulevien painotuotteiden graafisen ilmeen. Voimme suositella Suvia lämpimästi <3 T. KasvuStoorin Merja & Tarja

 

Kuka olet?

Nimeni on Suvi Voutilainen. Täytän tänä vuonna 40 vuotta. Vuonna 2000 valmistuin painopinnanvalmistajaksi ja vuonna 2015 suoritin viljelijän ammattitutkinnon. Graafisella alalla olen ollut vuodesta 2000 lähtien. Yrittäjänä kuusi vuotta. Vanhemmillani on pientila, jossa autan lähinnä paperitöissä.

 

Mikä on yrityksesi?

Vuonna 2011 perustin toiminimen Avena Design. Toimialana mainostoimisto. Teen graafista suunnittelua printtiin ja ulkomainontaan sekä nettiin. Muun muassa lehtimainoksia, esitteitä, suorajakeluja, banderolleja, teippauksia, logojen suunnittelua sekä kuvankäsittelyä.

 

Miten kaikki alkoi?

Perustin toiminimen, kun poikani oli kolme kuukautta vanha. Olin äitiyslomalla ja minulla ei ollut työpaikkaa minne palata, kun äitiyslomani olisi päättynyt. Minua kuitenkin pyydettiin töihin toisaalle, mutta halusin olla pojan kanssa kotona mahdollisimman pitkään. Päätin perustaa toiminimen ja aloin tekemään viikonloppuisin töitä. Tein töitä vähän kerrassaan ja hoidin poikaa kotona. Kahden ja puolen vuoden kuluttua töitä alkoi kertymään enemmän, joten poikani aloitti päiväkodin, mutta vain kolmena päivänä viikossa.

 

Miten olet päässyt tähän pisteeseen?

Olen ollut onnekas siinä, että minulla on ollut pari vakiasiakasta, jotka ovat minulta tasaisesti tilanneet graafisia töitä. Tämä on työllistänyt minut aika hyvin. Kuitenkin viime vuosina olen priorisoinut ajankäyttöni niin, että pystyin viettämään enemmän aikaa lapseni kanssa. Nyt kuitenkin poika alkaa olla jo isompi ja on aika keskittyä enemmän yritystoimintaani. Viime syksynä tuli sellainen tunne, että jotain on tehtävä. Tunsin, että olin uriutunut yritystoiminnassani. Niinpä lähdin suorittamaan Yrittäjän ammattitutkintoa. Koulutuksen myötä olen saanut enemmän itsevarmuutta ja olen alkanut miettimään yritystoimintani suuntaa. Kaipaan uudistusta ja lisää asiakkaita. Sen eteen olen alkanut tehdä töitä. Koulutuksessa olen saanut paljon tukea myyntiin ja talousasioihin.

 

Mikä motivoi sinua yritystoiminnassa?

Tällä hetkellä haluan tehdä töitä niin, että pystyn antamaan aikaani pojalleni. Valitettavasti usein poikani sanoo, että äidillä on aina paljon töitä. Pidän hyvin paljon työstäni, vaikka välillä mainosala on todella hektinen ja kuluttava mutta tunnen olevani kotona kovankin paineen alla. Koen myös suurta mielihyvää siitä, jos kuulen asiakkaaltani, jos mainos on toiminut. Minulle on erittäin tärkeää, että asiakas on tyytyväinen työhöni. Tämä motivoi minua suuresti.

 

Parhaimmat yritystoimintasi opetukset vuosien varrella?

Verkostoituminen on erittäin tärkeää ja myös läheisten ihmisten tuki. Tietoa saa etsiä koko ajan. Kirjanpitäjän valitsemisessa kannattaa olla huolellinen. Itse tein yritystoiminnan alussa sen virheen, että otin ison kirjanpitotoimiston, se oli virhe ja tuli kalliiksi. Erittäin tärkeää on myös pitää itsestään huolta, kuunnella kehoa ja itseään.

 

Mikä on yrityksesi tulevaisuus? Mitä tavoittelet?

Näitä kysymyksiä en ole juurikaan itseltäni kysynyt. Olen vaan tehnyt töitä ja kun ei ole ollut töitä olen ollut huolissani. Haluaisin tasaisemman työtahdin, ettei minun tarvitse hiljaisempina kuukausina olla huolissani. Olen tutustunut uusiin ihaniin yrittäjiin, joiden kanssa olen saanut tehdä töitä ja olen huomannut, että haluan tutustua lisää uusiin ihmisiin. Haluan myös kehittää ammattitaitoani. Paljon on opittavaa.

 

Miten nollaat itsesi?

Harrastan lenkkeilyä ja yogafuncia. Kasvihuoneessani puuhastelu ja taimille juttelu rentouttaa kummasti. Perheen kanssa mökkeily on myös parasta puuhaa. Kuuntelen paljon italialiasta musiikkia, joka tukee italian kielen opiskeluani ja saa minut hyvälle mielelle.

 

Tahtolauseesi?

Syö säännöllisesti ja terveellisesti. Aivot tarvitsevat riittävästi energiaa. Luovan alan yrittäjänä mietin työasioita hyvinkin useasti, oikeastaan koko ajan 🙂

Jätä kommenttisi