Älä jätä sometusta yksin puheluksi

Älä jätä sometusta yksin puheluksi, vaan ole aktiivinen muiden kanssa keskusteluissa. Muilta oppiminen ja verkoston rakentaminen ovat sosiaalisessa mediassa tärkeitä asioita. Mitä pitää miettiä, jos haluaa hyödyntää somea? Mitä haluat muille kertoa itsestäsi? Kuinka uskallat ottaa vastaan palautetta ja kritiikkia?

Meneekö kritiikki sinullta tunteisiin? Ihminen haluaa yleensä aina positiivista palautetta. Kaikki on kivaa, kun muut ovat sitä mieltä että olet hyvä, kiva ja sinulla on mukavia juttuja. Entä jos kaikki olekaan sitä mieltä?

Pohdi näitä asioita sometuksestasi

1. Pohdi ja mieti, mitä osaamista ja asiantuntemusta sinulla on sekä onko jotain annettavaa muille?

Tässä kohtaa sinun ei tarvitse olla huippuasiantuntija. Osaamisesi ja tekemisesi karttuu matkan varrella. Keskustelemalla muiden kanssa, kyselemällä, tuomalla näkemyksiä huomaat saavasi aikaiseksi rakentavia keskusteluja aiheen ympärille. Tämä myös kartuttaa kiinnostavaa sinun kiinnostavuutta.

2. Ole aktiivinen ja aktivoi erilaisia keskusteluja

Ole vuorovaikutteinen ja etsi sopivia keskusteluja. Ota rohkeasti kantaa, mutta pysy positiivisella linjalla jos se vain on mahdollista. Tee sujuvaa tekstiä, kiinnostavia ajatuksia, laadukasta sisältöä ja voit myös viitata muiden sisältöihin. Innostu ja inspiroidu muiden sisällöistä.

3. Tee lista itsellesi mihin haluat tuottaa sisältöä

Tämän avulla pääset liikenteeseen. Tätä on minusta moni ”somegurukin” neuvonnut aloitukseen. On aina helpompaa kirjoittaa, kun on valmiiksi miettinyt aiheita. Kirjoita ylös ammattiasioita, muita mielenkiintoisia aiheita, joihin haluat ottaa kantaa ja synnyttää keskustelua.

4. Uskalla ottaa vastaan palautetta ja kritiikkiäkin

Moni ei uskalla tuoda kantaansa esille tai mielenkiintoista näkökulmaa, koska pelkää tulevansa kritisoiduksi. Me pelkäämme saavamme negatiivista palautetta ja olevamme väärässä. Aina voi tulla palautetta ja kritiikkiä. Mitä sitten? Voit aloittaa mielenkiintoisen keskustelun ja tehdä kysymyksiä. Hyväksyä palautteen ja saada sen pohjalta taas oppia.

Kaikki palaute on aina oppia eteenpäin, ja antaa usein ajatuksia. Joten uskalla palautteesta huolimatta jatkaa sometustasi. On niin helppo ajatella, että en kirjoita mitään, en ota kantaa, en keskustele niin silloin ei kukaan ainakaan sano mitään epämiellyttää. Kaikki eivät kuitenkaan tykkää sinusta tai ole samaa mieltä. Eikä tarvitsekaan. Eikä sinun tarvitse olla kaikkien mielessä. Sinä voit silti olla sinä. Ei kukaan meistä voi olla ”koko maailman” silmissä huipputyyppi. Eikä kenenkään tarvitsekaan.

Ole aito itsesi, koska epäaidot kyllä paljastuvat. Viesti niistä asioista joista olet aidosti kiinnostunut. Keskustele, tykkää, jaa, ota kantaa. Kehityt tekemällä et odottamalla.

Jätä kommenttisi