Voittiko Suomi kullan taidolla, tunteella, tavoitteella vai jollain muulla?

Kultahuuma on nyt korkealla. Kuinka Leijonat kultatemppunsa tekivät. Odotustaso on ollut korkealla ja pelien alkaessa toivottiin Leijonien voittavan. Suomella oli monta asiaa kohdallaan. Hyökkäys toimiva ja puolustus mietitty loppuun asti ja jokainen teki sitä viimeiseen sekunttiin asti. Loistavia superyksilöitä, jotka osasivat pelata yhteen hiileen puhaltaen. Tilanteiden hallinta ensiluokkaista. Loistava tiimi vetämässä ja tukemassa joukkuetta.

Kuka voittaa kullan? Miten se tehdään? Mitä tämä joukkue teki eritavalla, ja kuinka se eteni kohti huipputulosta. Tämä on mielenkiintoinen asia. Mitä jos yritys laitettaisiin kultakuntoon yhtä nopeasti. Muutamassa viikossa kasattaisiin, vähän harjoiteltaisiin ja sitten tehtäisiin huipputulokset.

Yleensä voittajilla on kovin nälkä. Voittajajoukkueesta näkee selvästi, että heidän nälkänsä vain kasvaa matkan varrella. Pelkkä nälkä ei kuitenkaan riitä. Täytyy myös kehittyä. Tämän joukkueen osalta oli ihanteellista katsoa peli peliltä tapahtuvaa kehitystä. Heidän tavoitteensa oli varmasti selvä alusta asti eli voitto. Eväät voiton saamiseksi rakennettiin matkan varrella yhdessä. Yhteistyö muuttui peli peliltä uskomattoman tavoitteelliseksi sekä saumattomaksi.

Millä eväillä joukkue saavutti mestaruuden?

Tulosten saavuttaminen ei tapahdu summan mutikassa. Se ei myöskään ole arpapeliä, vaan se on hyvin suunniteltua ja kurinalaista tekemistä. Kaikkien on annettava osansa. Seuraavien kohtien asiat pätevät niin urheiluun, työhön, yrittäjyyteen kuin muihinkin elämän osa-alueiden tavoitteisiin. Nappaa siis tästä vinkit talteen ja kulje määrätietoisesti kohti omia päämääriäsi.

  1. Päämäärän tulee olla selkeä. Tavoite, mitä kohti mennään, on kirkkaana edessä. Kaikki tietävät mitä varten he tekevät juuri sitä mitä tekevät. Tavoitteen pitää tuntua mahdolliselta. Jos se ei tunnu siltä, voi olla että into lopahtaa kesken. Leijonat asettivat tavoitteen ottelu ottelulta. Voittivat jokaisen ottelun erikseen ja kiipesivät huipulle askel kerrallaan. Eivät yrittäneet hypätä oikotietä vaan ottivat jokaisen eteen tulevan palasen purtavaksi yksi kerrallaan. Mikä on sinun päämääräsi, mitä tavoittelet? Millaisia askeleita tarvitset matkasi varrelle?
  2. Leijonien joukkueella oli hyvä ja selkeä johtaja sekä valmentaja(t), jotka olivat sitä tasoa, että he antoivat eväät ja mahdollisuudet joukkueelle kehittyä koko matkan ajan. He tukivat ja nostivat joukkueen itsetuntoa, osaamista ja tekemistä tasolta toiselle omalla tekemisellään sekä uskoivat tiimiinsä. Mikä onkaan parempaa, kun saa neuvoja ja osaa hyödyntää niitä. Osaa kysyä ja kuunnella valmentajaa tai muita ympärillä olevia tahoja. Kehitys on silmin nähtävää, ja kehitys kannustaa uskomattomiin suorituksiin sekä korkeuksiin. Olisiko joukkue noussut tällaisiin korkeuksiin ilman ympärillä olevia osaavia ihmisiä? Se olisi saattanut jäädä mitallitta tai eriväriselle mitallille. Onko sinun ympärilläsi ihmisiä, jotka sparraavat, tsemppaavat ja auttavat sinua, nostavat sinut uudelle tasolle?
  3. Tällä joukkueella oli mahtava kyky keskittyä olennaisiin asioihin. se keskittyi peli peliltä juuri siihen peliin, ei edelliseen tai seuraavaan. Pelaajat pelasivat jokaisen ottelun täysillä, juuri siinä hetkessä. Tämä auttoi jokaista pelaajaa aivan varmasti suorittamaan osuutensa maksimaalisesti. Tästä voimme myös ottaa opiksemme eli keskittyä juuri siihen mitä olemme tekemässä. Ja on tärkeää huomata juuri myös ne olennaiset asiat. Elämä ei ole eilen, huomenna tai tulevaisuudessa, elämä on tässä ja nyt.
  4. Leijonat pelasivat myös valtavan hyvin yhteenhiileen puhaltaen. He pelasivat yhdessä ja hioivat jokaisessa pelissä yhteistä tekemistä, toistensa arvostusta sekä panostivat yhteistyöhön. Tämä näkyi yhteishengen vahvistumisena jokaisen pelin aikana. Tekeminen alkoi muuttua saumattomaksi yhteistyöksi, jota voi vain ihailla. Pelaajat arvostivat toisiaan ja toisten tekemistä sekä uskalsivat iloita onnistumisista. Sinäkin voit etsiä tiimiin muita tekijöitä, joiden kanssa alat puhaltaa yhteenhiileen. Iloita muiden ja omasta onnistumisesta. Teette yhdessä ja saatte enemmän aikaiseksi!

”Meidän pitäisi ihan kaikkien sisäistää se, että yhdessä tekemällä saadaan enemmän aikaan. Se kaikki mitä annat muille, tulee sulle jossakin kohtaa takaisin”, Jukka Jalonen.

Voita sinäkin kultaa, keskity siihen mitä teet, elä tässä ja nyt sekä rakenna tulevaa yhdessä tekien!

Jätä kommenttisi