Unelmat ovat sinusta itsestäsi kiinni, 8 vinkkiä toteutukseen

Tässä kahdeksan vinkkiä, joiden avulla ohjaat itseäsi kohti unelmiasi. Ota ohjenuorasta koppi ja mieti omat unelmasi. Mitä sinä haluat?

1. Älä tyydy keskinkertaisuuteen

Mitä sinä haluat saavuttaa elämässäsi? Mitä haluat tehdä? Kuinka tästä vuodesta tulee unelmiesi vuosi? Mikä sinut tekee onnelliseksi? On paljon helpompi lähteä tavoittelemaan, kun tiedät mitä tavoittelet. Voit rakentaa portaikon kohti unelmaa. Riman ei pidä olla liian matalalla, jotta koet elämäsi etenevän oikeaan suuntaan. Jos taas tavoite ja tekeminen on heti liian korkealla, joutuu huhkimaan hulluna tai tuntuu ettei millään voi onnistua, lannistut etkä jaksa yrittää. Riman tulisi olla tarpeeksi korkealla, mutta ei liian korkealla. Silleen sopivasti keskitiellä.

2. Opettele iloitsemaan saavutuksistasi

Jos koko ajan katsot eteenpäin, ajattelet tulevaa saattaa olla ettet jaksa tehdä riittävästi töitä unelmiesi eteen. Unelma alkaa tuntua olevan tosi kaukana ja työmäärä liian raskaalta. On muistettava välillä arvioida ja kertoa itselle mitä kaikkea on jo tehnyt ja saavuttanut. Montako estettä on tullut jo ylitettyä. Menneiden muisteleminen ja vaikka ylös kirjoittaminen on motivaation kannalta tärkeää. Se on bensaa motivaatiomoottoriin. Kun katsoo mitä kaikkea on tehnyt ja saavuttanut, missä onnistunut, huomaa että unelma on mahdollinen.

3. Opettele hallitsemaan tunteitasi

Saatat kuulla muilta lannistavia kommentteja. Saatat jopa itsekin kuiskia niitä korvaasi. Tuntuuko siltä että no en minä voi saada. Ei ole varaa, ei onnistu, ei mahdollinen, ei tuo ole minulle vai miten? Jos ruokit negatiivisia ajatuksia, ruokit samalla negatiivisia tunteita. Kohdistamalla ajatuksesi positiivisemmin ja tutkimalla uteliaana juttua, mainosta, mikä se nyt onkaan, saatat alkaa ajatella, että unelmasikin on mahdollinen saavuttaa.

4. Aseta itsellesi rajat ja etene kohti unelmaasi

Innostutko helposti uusista asioista ja alat tarmokkaasti tavoittelemaan? Alkaako ensimmäiset vastoinkäymiset lannistamaan sinua? Saavatko ne sinut lopettamaan ja keksimään jotain uutta? Poukkoilemalla unelmasta toiseen et saavuta mitään. Ainoastaan tutkimalla asioita, jotka tekevät sinut onnelliseksi, löydät todellisen unelmasi.

Päätä nyt, että alat työstämään elämääsi tätä unelmaa kohti, tulipa vastaan mitä hyvänsä. Tie saavutuksiin ei aina voi olla ruusuinen ja kohtaat matkallasi varmasti vastoinkäymisiäkin. Päätä, ettet luovuta, vaikka joutuisitkin hetkeksi eksyksiin polultasi kohti unelmaasi.

5. Lopeta lykkääminen

Unelmien saavuttamisen esteenä on usein laiskuus tai ehkä aina laiskuuskaan, vaan rohkeus toteuttaa. Voi olla myös, että aloittaminen ja toteuttaminen vaatii energiaa, aikaa ja tuntuu että sitä vain ei ole. On siis helpompi lykätä kuin toteuttaa.

Moni tietää mitä haluaa, mutta asioiden saavuttamiseksi vaadittava työ ei houkuta ja tekeminen jää ajatuksen tai aloittamisen asteelle. Saatat ajatella, että ryhdyt toimeen sitten, kun olet ensin saavuttanut elämässäsi jotain muuta: muutto, työpaikan vaihdos, lasten kasvaminen, eläkkeelle jääminen. Nämä kaikki ovat tekosyitä, joiden taakse piiloutua. Opettele toimimaan asioiden eteen heti. Lopeta lykkääminen, kääri hihat ja tee jotain pientä unelmiesi eteen päivittäin. Tee itsellesi selkeä tavoite, kuva unelmasta, ja siitä tavoitepolku askel askeleelta itsellesi näkyville.

6. Inspiroidu

Kenen saavutuksia ihailet? Mieti onko joku joka on jo saavuttanut tavoitteensa. Tutki mitä hän on tehnyt tai mistä luopunut ja kuinka hän on saavuttanut haluamansa. Inspiroidu muista, sinäkin voit saavuttaa haluamasi. Vietä aikaa sellaisten ihmisten kanssa, jotka innostavat sinua kohti unelmaasi. Joiden kanssa voit jutella, keskustella omista haaveistasi ja saat heiltä myös voimaa jatkaa eteenpäin.

7. Siedä keskeneräisyyttä ja opettele päästämään irti

Matka kohti unelmaa vaatii myös sitä, että siedät keskeneräisyyttä. Et millään voi tietää heti kuinka kaikki toteutuu tai mitä pitää tehdä. Luultavasti joudut vähän pohtimaan, miettimään ja ehkä kysymään apua ja neuvoja. Täydennä omaa osaamistasi muiden tiedoilla ja taidoilla. Opettele päästämään irti niistä asioista, joita ei kannata enää tehdä tai et halua. Jos joku muu hallitsee jonkun asian paremmin, pyydä häneltä apua ja hyödynnä hänen osaamista. Älä yritä väkisin tehdä kaikkea yksin. Opettele siis päästämään irti sellaisista asioista (tekemisistä) jonka muut hallitsevat paremmin.

8. Keskity asioihin, joita voit hallita

Et voi muuttaa kaikkia muita ihmisiä. Osa ihmisistä ei ehkä innostu unelmastasi. Mutta sinun päätöksesi on haluatko olla heidän kanssaan tekemisissä. Voit tehdä asioita, jotka vievät aikaa ja jarruttavat unelmasi toteutumista tai voit tehdä sellaisia, jotka vievät sinua kohti unelmaasi. Karsi siis niitä tekemisiä (mitkä on mahdollista karsia) jotka jarruttavat saavuttamista. Keskity niihin asioihin, joita voit hallita. Keskity niihin asioihin, jotka vievät sinut kohti sitä mitä haluat.

”Unelmat tuntuvat liian hyviltä ollakseen totta. Niinpä hylkäämme ne epärealistisina ja tyydymme elämässämme liian vähään.” , Tommy Hellsten

Jätä kommenttisi