Sanotko itsellesi riittävän usein ”tahdon”?

Tahdon. Tahdon jatkuvasti ja kaikenlaista. Elämännälkä ja innostus tekevät minusta ”tahtomisen ammattilaisen”

Joskus mietin omaa tahtomistani. Miten olenkin niin elämännälkäinen, että haluan ja tahdon usein jotakin uutta tai kehittää asioita. Toki on myös kiva tehdä kaikkea entistä, vanhaa, elää arkea jne. Mutta on mukavaa, kun elämässä on myös jotakin erilaista tekemistä, joka poikkeaa normiarjesta.

Tuntuu hyvältä sanoa tahdon. Muistan naimisiin mennessäni että sanoin ”tahdon”. En tosin tiedä, ajattelinko silloin sen olevan pysyvää – varmaakin – koska olen vieläkin saman ”tahdon -kohteen” kanssa naimisissa. 🙂 Myös lapset sanovat usein ”äiti minä tahdon”. He käyttävät sanaa hyvinkin painokkaasti ja vakuuttavat vanhempiaan siitä, että kyllä tämä nyt täytyy antaa, toteuttaa tai luvata. He ovat mestareita keksimään keinoja tahtomisen perillesaamiseksi. He ovat mestareita pyörittämään äitejä, isiä, mummoja ja vaareja ja kas kummaa, joku antaa periksi ja tahdon toteutuu.

Tahtominen on itsestä kiinni, mitä haluaa tehdä ja mihin suuntaan haluaa mennä. Kaikki eivät tahdo, enkä minäkään aina, eikä tarvitsekaan. Voiko kuitenkin käydä niin, että jokin asia toteutuu, jos tahtoo riittävästi? Voiko sellainenkin asia toteutua, jonka ei oikeasti olisi halunnutkaan toteutuvan? Kyllä voi eli kannattaa tahtoa asioita, joiden haluaa toteutuvan, koska muutoin saattaa tapahtua se, mitä ei lopulta oikeasti tahtonutkaan.

Tahdon on ihana asia, varsinkin kun sen on sanonut jollekin ihmiselle. Myös hevosilleni sanon usein ”tahdon tehdä sinun kanssa jotain kivaa, mennäänkö metsään?”. Hevonen ei vastaa, mutta katsoo minua suurilla silmillään ja ojentaa pehmeän turpansa minua kohti. Ymmärtää äänen sävystäni, että kysyn häneltä jotakin kivaa. Eläinkin osaa sanoa tahdon omalla tavallaan. Koulutettavilta kysyn usein ”mitä tahdotte tänään käsiteltävän?”. Tahdon sana muuttuu toiveiksi, joita heillä ehkä juuri sinä päivänä on.

Kysytkö sinä itseltäsi, mitä tahdot? Suosittelen kysymään. Kysymällä itseltään kysymyksiä alkaa myös löytää vastauksia. Tapasin pari viikkoa sitten yhden yrittäjän, joka oli yritystä perustaessaan kysynyt itseltään ”mitä minä oikein tahdon?”. Oli mukava kuunnella hänen listaansa, jonka hän oli laatinut tahtomistaan asioista. Pari vuotta oli kulunut ja hän oli saanut ne asiat elämäänsä, joita oli tahtonut. Hänellä oli riittävä tahtotila ja asiat olivat hänelle tärkeitä, jolloin ne myös toteutuivat.

Tahdon voi toteutua, jos se on sinulle merkityksellinen ja riittävän tärkeä asia. Tahdon on mielestäni perimmiltään voimakas sana ja riittävän painokas tahtotila. Jos haluat tietää mitä tahdot tehdä, sinun on tehtävä töitä asian selvittämisen eteen. Moni yrittäjä ja työntekijä ajelehtii, eikä oikein tiedä mitä oikeasti tahtoo. Ajelehtiminen voi olla mukavaa, mutta se voi käydä myös puuduttavaksi. Silloin kannattaa ottaa paperi ja kynä esille ja kysyä itseltään ”mitä tahdon?” Voi myös kirjoittaa kirjeen itselleen – Tahdon kirjeen.

Mitäpä jos aloittaisit tahtomisen ensi vuoden aikana ja katsoisit, mitä tulee tulokseksi. Uskalla tahtoa ja anna itsellesi lupa tahtoa. Sano rohkeasti tahdon!

Jätä kommenttisi