KasvuStoori – Neurokuntoutus NH

Kuka olet?

Olen Nika Husso, Fysioterapeutti. Minulla on ihana perhe: mies, 2 kouluikäistä lasta ja koira.

 

Mikä on yrityksesi?

Neurokuntoutus NH oy aloitti toimintanasa 10 vuotta sitten. Tarjoamme neurologista fysio- , lymfa- ja allasterapiaa vauvasta vaariin.

 

Miten kaikki alkoi?

Aloitimme toimintaterapeutti Suvi Patrikaisen kanssa toimimaan ensin kahdestaan Hakunilassa Vantaalla pienessä toimitilassa. Halusimme tehdä moniammatillista kuntoutusta samojen kuntoutujien kanssa. Tiivis yhteistyö helpottaa kuntoutujaa etenemään nopeammin tavoitteisiinsa. Tämän asian huomasivat myös kuntoutujia lähettävät tahot. Muutamassa vuodessa tarvitsimme lisätyövoimaa ja palkkasimme työntekijöitä. Ensimmäinen työntekijäni olikin nykyään toinen fysioterapeuttiyrittäjämme Johanna Markula. Hän on nykyään vuokralla samoissa tiloissa. Toimitilamme jäi pieneksi ja muutimme Tikkurilaan kävelykadulle isompiin toimitiloihin. Suvi Patrikainen toimintaterapeutti palkkasi useita vuosia sitten Eila Turusen. Eila jatkoi myöhemmin yrittäjänä toimintaansa ja on myös vuokralla nykyään toimitilallamme.

 

Miten olet päässyt tähän pisteeseen?

Olemme koittaneet tehdä työmme hyvin ja laadukkaasti. Kuntoutujien ja lähettävän tahon kanssa yhteistyö on ollut kiitollista ja positiivista. On ollut mukavaa toimia Vantaalla fysioterapiayrittäjänä. Positiivinen yhteistyö on luonut lisää uusia asiakkuuksia ja sitä kautta olen voinut palkata uusia työntekijöitä. Rekrytoinneissa olen halunnut kuulostella sopisiko kyseinen ihminen tiimiimme. Neurokuntoutus NH oy:n vahvuus on taitavat ja kokeneet työntekijät, jotka pystyvät haastavaan ja itsenäiseen asiakastyöhön. Kullakin työntekijällä on jo pitkä kokemustausta terapiatyöstä. Koen, että lisäkouluttamisella, tiiviillä yhteistyöllä ja itsenäisellä työn suunnittelulla ja vastuun antamisella työntekijät sitoutuvat ja ovat tyytyväisiä työppaikkaansa. Emme halua tehdä päivässä liikaa töitä, jotta laatu ei kärsisi, mutta tietyt päivätavoitteet on yhdessä sovittu. Työntekijäni ymmärtävät pienyrityksen haasteet ja koitamme kaikki yhdessä kehittää toimintaamme ja tarjota laadukasta terapiapalvelua.

 

Mikä motivoi sinua yritystoiminnassasi?

Yritystoiminta on terveysalalla kovassa myllerryksessä. Soten tuleminen vaikuttaa jo erittäin paljon alamme kilpailutuksiin. Toisaalta on mukavaa kehittää yritystoimintaa kohti uusia tapoja tehdä työtä, mutta viime vuosien haasteet ylemmältä taholta, kuten Kelalta on saanut pohtimaan, että kaivataanko Suomessa enää laadukasta terapiatyötä tai halutaanko heikompia enää oikeasti auttaa? Halutaanko laatu unohtaa ja muutetaan ihmiset vain desimaaleiksi ja rahoiksi isoissa terveysjättiyrityksissä?

Minua motivoi kiitollinen perustyö. On upeaa nähdä, kuinka esimerkiksi 10 kerran terapiajakson aikana voin ohjata vauvaa ja hänen perhettä, miten lapsi oppii liikkumaan itsenäisesti. Ilman ohjausta motoriikan oppiminen voi joillain lapsilla juuttua paikalleen tai lapsi alkaa kehitellä epäkiitollisia liikkumistapoja, jotka eivät ohjaa motoriikkaa eteenpäin kohti kävelyä.

 

Parhaimmat yritystoimintasi opetukset vuosien varrella?

Kannattaa taistella loppuun asti oikeuksiensa puolesta. Rehellisyys palkitaan.

 

Mikä on yrityksesi tulevaisuus? Mitä tavoittelet?

Haluaisin, että Neurokuntoutus NH oy pystyisi jatkamaan Soten tultuakin toimintaansa pienyrityksenä. Tavoittelen edelleen laadukasta ja ihmistä kuuntelevaa terapiayritystä, joka toimii rehdisti.

 

Miten nollaat itsesi?

Välillä pysähtyminen on haastavaa, koska tämä yrittäjyys on monesti hektinen elämäntapa. Kaikenlaiset pakolliset paperityöt ovat lisääntyneet 10 vuoden aikana valtavasti. Opettelen Mindfullnessia, käyn salilla, lenkkeilen koiran kanssa ja joogaan. Harjoittelen edelleen työn ja vapaa-ajan rajaamista.

 

Tahtolauseesi?

Motto työssä: Jokainen on yhtä tärkeä!

http://www.neurokuntoutus.fi

 

Jätä kommenttisi