Mitä sinä tänään juttelit itsellesi aamulla kun katsoit peiliin?

Me jokainen näemme itsemme eri tavalla kuin muut meidät näkevät. Moni katsoo aamulla peiliin ja ei ole ehkä ihan tyytyväinen näkemäänsä. On erilaisia ajatuksia kuin mitä kuulee muiden sanovan. Joku sanoo oletpa freesin näköinen. Menet peilin ohi ja toteat, no en kyllä näytä yhtään freesiltä.

Muut näkevät sinut eri tavalla. Mitä he silloin katsovat? Millaisena itse näet itsesi.? Mistä asioista et pidä omassa ulkonäössäsi? Onko jotain mikä häiritsee sinua? Huomioi, että muut eivät saata edes huomata niitä asioita joihin sinä kiinnität huomiota. Näkevätkö muut sinun sisäisen karismasi, jota et itse huomaa? Nyt moni on voinut hieman helpottaa omaa oloaan aamuisin. Ei tarvitse meikata joka aamu kun jää etätöihin. Tukkakin voi vähän sojotella sinne tänne, ja eikä häiritse. Elämä tuntuu leppoisammalta kun ei tarvitse joka aamu hioa itseään viimeisen päälle freesiin kuntoon. Minä ainakin nautin joinain päivinä siitä, että peilikuvani saa olla ihan juuri sen näköinen kuin on.

Peiliin katsominen kannattaa aloittaa myönteisillä ajatuksilla itsestään. Se vaikuttaa kummasti omaan päivään. Ei kannata tutkia onko tullut yön aikana lisää ryppyjä tai juonteita. Niitä kun tulee meille kaikille joka tapauksessa jossain vaiheessa. Todeta itselleen että voi miltä näytät. Puhu itsellesi positiivisessa hengessä peilin ääressä ja piristä mieltäsi. Aivot kun alkavat helposti reagoida negatiivisiin kommentteihin vaikka ne olisivat vain ajatuksiasi.

Onko peili sinulle negatiivinen kaveri? Kuinka puhut itsellesi?

Muuta mielikuvia itsestäsi. Älä ajattele en tule toimeen, olen laiska, en koskaan ehdi…. Huijaa aivojasi ja visioi itsesi sellaiseksi unelmatyypiksi kuin haluat. Puhu itsellesi innostavaksi, motivoivasti ja uskalla kehua itseäsi. Itsensä kehuminen palkitsee ja tuntuu hyvältä,

Itsensä kehuminen kannattaa. Se on hyvän itsetunnon merkki. Kehu itseäsi onnistumisista, tekemisestä, kuinka hyvin olet tehnyt ja kaikesta mistä on kehumisen aihetta. Voit aloittaa heti katsomalla peiliin ja toteamalla, että olet hyvä tyyppi ja onnistunut siinä ja siinä. Opit myös pitämään enemmän omasta tekemisestäsi ja huomaamaan kuinka paljon teet tai olet tehnyt.

Tunnista tilanteet, jotka aiheuttavat sinussa reagointia. Millaisia ne ovat? Mitkä tulevat ulkopuolisilta ihmisiltä? Kun tunnistat nämä tilanteet voit tehdä valintoja kuinka suhtaudut tai reagoit. Voit hyväksyä tilanteet ja omat tunteesi sekä miten reagoit. Kehitä uusi reagointimalli. Mieti, mitä teet kun joku haluaa vaikuttaa sinuun? Annatko tunteiden nousta suoraan pintaan vai lasketko ensin viiteen ja mietit että kuinka tämä vaikuttaa minuun. Loukkaannunko, turhaudunko, koenko jotain muita negatiivisia tunteita? Mitä nämä vaikutukset ovat ja miksi reagoin niihin voimakkaasti.

Näin opit muuttamaan omaa suhtautumistasi ja reagointiasi, kun teet sitä tietoisesti. Opit hyväksymään muiden antamaa palautetta paremmin. Opit myös itsestäsi kuinka toimit ja voit muuttaa omaa toimintamalliasi. Ei ole ihan helppo tehtävä. Vaatii sinulta itsetutkiskelua sekä energiaa.

Keksi uusia positiivisia sanoja ja voimalauseita itsellesi

Jos huomaat ajattelevasi tai sanovasi negatiivissävytteisiä lauseita ja sanoja. Keksi uusia tilalle. Alitajuntamme tuo meille ajatuksiimme ja sanoihimme vanhoja ajatuksiamme. Alitajuntaa voi muuttaa kun tekee sen tiedostetusti ja luo sinne toistojen kautta uusia ajatuksia ja sanoja sekä lauseita itsestään. Tähän tarvitaan lukematon määrä toistoja. Jos jaksat useamman kuukauden kiinnittää huomiota kuinka itsellesi puhut, niin huomaat puhumisen muuttuvan toisenlaiseksi. Alitajuntasi alkaa hyväksyä omaa puhettasi.

Jos esimerkiksi sanot itsellesi, en ikinä jaksa liikkua joka päivä. Olen liian laiska ja mukavuudenhaluinen. Opettele tilalle uusi ”mantra” itsellesi. Esimerkiksi kyllä minä jaksan liikkua kun teen sen pienissä erissä. Teen päivittäin parhaani ja innostan itseäni. Vaikka näin eli opeta itsellesi uudenlaisia lauseita.

Toisinaan kannattaa miettiä myös ympärillä olevia ihmisiä. Kaikkia ei voi poistaa elämästä, mutta ainakin voi vähentää heidän tapaamistaan. Jos joku vie sinulta koko ajan energiaa. Lähipiirissäsi voi olla ihminen, joka valittaa usein. Hänellä on moni asia huonosti, ja kokee elämän olevan hänelle epäoikeudenmukaista. Elämä niin sanotusti potkii häntä päähän. Sinä yrität kuunnella ja auttaa. Ei onnistu, joka kerta tapahtuu kuitenkin sama negatiivinen kierre kun puhutte tai tapaatte. Hän vie sinulta energiaa eikä tuo sitä.

Ihmissuhteet voivat joskus olla raskaita. Voit edelleen tavata ja jutella tällaisten ihmisten kanssa, jos heitä löytyy lähipiiristäsi. Voit hyväksyä heidän negatiivisuutensa, mutta älä lähde mukaan siihen. Myötätuntoa voi antaa, mutta älä samaistu heihin. Voit myös vähentää keskustelua niin, että jos olet päivittäin jutellut tällaisen henkilön kanssa. Oletkin nyt vain joka toinen päivä hänen kanssaan keskusteluissa. Tämä helpottaa sinua. Voit myös nostaa asiat keskusteluun ja kertoa omista tunteistasi sekä saada hänet miettimään sitä, miksi hänen suhtautumisensa on negatiivista useampaan asiaan.

Sinä päätät ketä tapaat, kenen kanssa olet, kenen kanssa juttelet. Sinä päätät kuinka itsellesi puhut, mihin suuntaan elämääsi viet.

Tee myös jotain uutta , erilaista ja sellaista mitä et ehkä normaalisti tekisi. Keksi jotain mikä saa sinut innostumaan ja puhumaan itsellesi innostuneesti. Kokeile jotain mitä et ole ennen kokeillut. Uusien ja erilaisten asioiden tekeminen avaa sinun mieltäsi, aivojasi, ajatuksiasi ja antaa energiaa.

Only you can change your life. Only you can change your mind. Only you can change your speech for yourself!

Jätä kommenttisi