KasvuStoori – yrittäjät kasvavat yrittäjiksi

Yrittäjyys on työtä, mutta samalla se voi olla vuoristorataa joka keikuttaa ihmistä. Ihmisen heittäytyessä yrittäjäksi hän laittaa usein ”koko elämänsä peliin”. Päivät saattavat olla hyvinkin hektisiä ja ennalta arvaamattomia. Työpäivä ei välttämättä noudattele aina normaalin työpäivän raameja. Tulee eteen paljon erilaisia asioita ja tehtäviä, jotka on vain osattava tehdä. Ei voi ensimmäisenä huutaa atk-tukea paikalle, jos kone ei toimikaan moitteettomasti. Ei voi välttämättä soittaa kenellekään tai pyytää ketään apuun. On selviydyttävä monesta tehtävästä ja asiasta.

On kasvettava yrittäjyyden myötä. On kehityttävä ja opittava etsimään tietoa ja neuvoja. Tänä päivänä onneksi some ja netti on monen yrittäjän toimiva neuvova ”puhelin”. On paljon ryhmiä mistä voi kysyä apua. Ei tarvitsekaan olla yksin ongelman tai haasteen kanssa.

Yrittäjyys vaatii oppimista ja itsensä kehittämistä

Yrittäjäksi ei synnytä, siihen opitaan. Se vaatii töitä, tekemistä, motivaatiota ja uskoa omaan tekemiseen. Joihinkin urheilulajeihin saattaa olla toisilla enemmän lahjakkuutta kuin toisilla. Yrittäjyydessäkin joillakin saattaa olla ominaisuuksia, luonteenpiirteitä ja kotoa saatuja oppeja, jotka paremmin mahdollistavat sekä helpottavat yrittäjänä toimimista.

Yrittäjyyttä voi opetella, harjoitella ja siinä voi kehittyä ihan kuten muissakin tekemisissä kuten vaikka shakin pelaajana. Kun tarpeeksi paljon ja usein pelaa, kehittyy aivan varmasti. Mitä enemmän yrittäjä tekee sitä sitkeämmäksi hän tulee ja oppii koko ajan matkan varrella. Hän kasvaa yrittäjäksi. Hän ei enää lannistu jokaisesta epäonnistumisesta.

Ota opiksesi ja kehity yrittäjänä sekä oman alan osaajana

Yrittäjän kasvustoori on sitä, että hän pohtii ja miettii keinoja parantaa yrittäjyystaitojaan sekä yrityksen toimintaa. Yrittäjä oppii ennakoimaan asioita, ja varautumaan niihin.

Yrittäjä jaksaa puurtaa ideat konkreettiseksi toiminnaksi. Hän oppii tuntemaan itsensä yrittäjänä sekä omat vahvuutensa ja heikkoutensa. Hän oppii hyödyntämään omaa osaamistaan paremmin ja osaa reagoida kun tarve vaatii. Hän oppii tietämään missä on hyvä ja mitä asiakkaat odottavat. Hän siis kehittyy koko ajan tehdessään.

Yrittäjäidentiteetti kehittyy

Identiteetti yrittäjällä syntyy tekemisestä ja kokemuksista matkan varrella. Hyvä yrittäjä kulkee kasvun tietä asioita tehdessään. Hyväksyy muiden näkökulmia, kysyy ja keskustelee vaihtoehdoista eikä kuvittele osaavansa kaikkea.

Yrittäjän kasvustoorit ovat loistava esimerkki yrittäjistä, jotka ovat kehittäneet yrittäjyyttään, yritystoimintaansa ja omaa yrittäjäidentiteettiään. Täältä voi lukea lisää yrittäjien kasvustooreja.

Jos haluat kertoa omasi, ota yhteyttä info@kasvustoori.fi tai laita viestiä instan/facen kautta meille.

Jätä kommenttisi