KasvuStoori – Willamagia

Hei moi moi! Olen Janita Koskinen, eli Willamagia. Neulomiseen erikoistunut käsityöyrittäjä Hausjärveltä. Olen neuloja, neulesuunnitelija, sekä neuletarvikkeiden verkkokauppias.

Haluan jakaa sanomaa neulomisen positiivisista vaikutuksista hyvinvointiin sekä jaksamiseen, ja auttaa neulojia tekemään taikoja langalla.

Neulesuunnittelijana Willamagia tarjoaa laadukkaita ja selkeitä, huolellisesti kirjoitettuja ja visuaalisesti kauniita neuleohjeita.

Willamagian Werkkokaupasta löydät suunnittelemieni neuleohjeiden lisäksi neulomiseen tarvittavat välineet ja tarvikkeet. Verkkokaupan valikoimassa on myös muita neulojille suunnattuja tuotteita, kuten projektipussukoita, pesuaineita sekä käsityöaiheisia koruja.

Willamagian kursseilla ja neulepajoissa pääset opettelemaan neulomista alkeista vaativimpiin tekniikoihin. Osa kursseista on jo saatavilla etäopetuksena verkkokurssien muodossa. Voit myös kutsua Willamagian kotiisi pitämään yksityistä neulepajaa tai tuote-esittelyä.

Lisäksi otan vastaan tilaustöitä. Mikäli haaveilet juuri Sinun mittojen mukaan tehdystä neuleesta tai täydellisesti istuvista sukista, teen Sinulle sellaiset.

Miten kaikki alkoi?

Willamagia on tarina masennuksesta, voimaantumisesta. Itsensä löytämisestä ja lempeyden opettelemisesta.

Olen sairastanut vaikeaa masennuksesta jo useita vuosia. Kymmenen vuoden aikana olen jatkuvasti ollut vuoroin pienen pätkän työelämässä ja sitten taas sairauslomalla. Joskus voin paremmin, joskus huonommin. Toisinaan voin todella, todella huonosti. Masennus ja ahdistus ovat estäneet minua käymästä töissä ja näkemästä ystäviäni, monien muiden asioiden joukossa. On kuitenkin yksi asia, mihin niillä ei ole ollut vaikutusta ja se on neulominen. Neulon päivittäin, oli vointini mikä tahansa.

Eräänä päivänä istuin jälleen lääkärini vastaanotolla, kun hän sanoi minulle: “Mitä jos pohtisit alan vaihtoa ja harkitsisit tekeväsi jotain aivan muuta?”. Idea Willamagiasta sai näin alkunsa. Mitäpä jos todella tekisin enemmän sitä mitä rakastan tehdä.

Miten olet päässyt tähän pisteeseen?

Maaliskuussa 2018 minulla oli tarpeeksi rohkeutta kirjoittaa ja julkaista ensimmäinen villasukkaohjeeni, Alkuja. Tammikuussa 2019 perustin (sivutoimisen) toiminimen. Vuonna 2019 avasin myös Willamagian Werkkokaupan, jossa myyn suunnitelemieni neuleohjeiden lisäksi neuletarvikkeita, sekä muita neulojille suunnattuja tuotteita.

Perustin yritykseni lähes tyhjästä. Aloitusbudjettini oli huimat 300€. Teen Willamagiaa koko sydämelläni, mutta sivutoimisena, jaksamiseni mukaan. Harjoittelen edelleen elämistä, olemista ja toimimista sairauteni asettamissa rajoissa. Joudun jatkuvasti tasapainottelemaan sen kanssa, mitä pystyn voimavarojeni puitteissa tekemään kunakin päivänä. Käynkö tänään ruokakaupassa tekemässä perheen ruokaostokset vai kirjoitanko puhtaaksi viimeisimmän neuleohjeeni? Kuinka paljon voin tänään tehdä, jotta se ei kostautuisi minulle huomenna?

Olen rakentanut Willamagian toimintaa määrätietoisesti, mutta ennen kaikkea hitaasti ja lempeästi, itseäni kuunnellen.

Mikä motivoi sinua yritystoiminnassasi?

Willamagia on minulle hyvin henkilökohtainen projekti siinäkin mielessä, että se on edesauttanut minua jaksamaan ja ollut osa hoitosuunnitelmaani ja kuntoutumistani. Neulominen on minulle intohimo ja Willamagian kautta pystyn toteuttamaan itseäni ja tekemään enemmän sitä mistä todella pidän. Willamagiassa ei ole koskaan ollut kyse rahasta, vaikkakin toki taloudelliset kysymykset liittyvät aina yritystoimintaan. Willamagia on se voima, joka saa minut pysymään liikkeessä. Masentuneen mieli on hyvin näköalaton, mutta Willamagia on auttanut minua mm. asettamaan lyhyen ja pitkän tähtäimen tavoitteita.

Parhaimmat yritystoimintasi opetukset vuosien varrella?

Willamagia on opettanut minua kuuntelemaan itseäni ja omaa jaksamistani entistäkin herkimmin. Kun jaksaminen on rajallista, tulee priorisoinnista sekä arjen ja työtehtävien suunnittelusta keskeinen osa elämää. Mikä on se yksi ainoa asia, mihin tänään kohdistan jaksamiseni?

Tarvitsen selviytäkseni arjesta kalenterin, sekä tehtävä- ja tarkastuslistoja. Lippulappuset siellä täällä luovat vain lisää kaaosta, joten itselleen hyväksi havaitun järjestelmän löytäminen on ollut kullan arvoista.

Lisäksi olen oppinut lempeyttä itseäni kohtaan ja hyväksymään sen, että aina ei vain jaksa tai pysty. Ja sekin on ihan ok. Harvoin mitään katastrofaalista tapahtuu siinä hetkessä ja asiat pystyy yleensä aina organisoimaan uudelleen. On hyvä muistaa, että meillä jokaisella on lupa antaa itsellemme aikaa. Milloin sinä olet viimeksi pysähtynyt, hengittänyt syvään, sulkenut silmäsi ja kysynyt itseltäsi “mitä minä oikeasti haluaisin tehdä juuri nyt / mikä tekisi minulle hyvää juuri nyt?.”

Mikä on yrityksesi tulevaisuus? Mitä tavoittelet?

Haaveni ja unelmani on, että pystyisin jonain päivänä työskentelemään täysipäiväisesti ja Willamagia olisi ensisijainen toimeentuloni. En tosin tiedä voisiko tämä ikinä olla edes mahdollista.

Ensisijaisesti tavoittelen sitä, minulla olisi hyvä olla ja että selviän tästä päivästä niin että jaksan herätä huomenna uteliaana uuteen päivään. Tämä on haaste suorituskeskeille ja vaativalle, rikkinäiselle mielelle, minkä on hankala tuntea mielihyvää. Mutta sitä kohden minä pyrin. Silmukka kerrallaan.

Miten nollaat itsesi?

Löydän rauhaa eläinten parista. Mikään ei ole yhtä terapeuttista kuin rauhallinen ratsastusreissu metsän siimeksessä. Paitsi ehkä tietysti neulomien.

Tahtolauseesi? (ei ole pakollinen jos ei omaa sellaista)

Pieni askel kerrallaan.

WILLAMAGIAN WERKKOKAUPPA: https://willamagian-werkkokauppa.vilkas.shop/

RAVELRY: https://www.ravelry.com/designers/janita-koskinen

INSTAGRAM: https://www.instagram.com/willamagia/

FACEBOOK: https://www.facebook.com/Willamagian/

PATREON: https://www.patreon.com/Willamagia

KOTI: https://www.willamagia.com/

Jätä kommenttisi