KasvuStoori – Unelma Itsestä

Olen Jenna Koskinen, 36-vuotias sydämellä valmentava Health Coach, muutosvalmentaja ja rentoutusohjaaja. Autan ihmisiä pysähtymään itsensä äärelle ja kasvattamaan itsetuntemustaan, jotta mahdollisimman moni voisi nauttia elämästään tässä hetkessä. Haluan auttaa ymmärtämään millainen voima meidän mielellämme on ja että voimme luoda sen avulla itsellemme oikeastaan mitä tahansa!

Olen lapsesta asti ollut kiinnostunut ihmisten erilaisista ajatusmalleista ja halunnut oppia ymmärtämään ihmisiä ympärilläni. Omien kokemusteni kautta ajauduin hyvinvointialalle auttamaan muita stressin kanssa kamppailevia pysähtymään ja kasvattamaan itsetuntemustaan. Yritykseni Unelma Itsestä valmentaa naisia elinvoimaiseen ja oman
näköiseen elämään kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin kautta. Valmennuksissa löydämme itsestämme aidon ilon ja energisyyden elämäämme, yhdistämällä kehon ja mielen hyvinvoinnin valmentamisen keskeiset teemat. Keskittymällä mahdollisimman puhtaaseen aitoon ravintoon, sopivaan määrään arjen aktiivisuutta ja liikettä, tasapainottamaan unen ja palautumisen sekä kasvattamaan itsetuntemusta, luomme vahvan pohjan arjen hyvinvoinnille sopivan pienin askelin.

Minulla on valmennus- ja hoitohuone Raisiossa, Extensia Hyvinvointikeskuksessa (extensia.fi), jossa teen sekä henkilökohtaisia valmennuksia että erilaisia rentoutushoitoja (äänimaljahoito, Raindrop – aromaterapeuttinen rentoutushoito, kuumakivihieronta).

Turun seudulla ohjaan myös rentoutusryhmiä ja äideille suunnattuja voimaantumisen kursseja, joilla vahvistamme voimavarojamme, harjoittelemme läsnäoloa, tunnetaitoja ja oman hyvinvoinnin lähteille palaamista erilaisten kehon ja mielen harjoitusten avulla. Työn alla on myös aivan uudenlainen palvelu lapsiperheiden tueksi. Unelma Itsestä on yhteisö aitoja, kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin puolesta puhuvia naisia, joiden intohimona on tukea jokaista naista löytämään itsestään ja elämästään ne elementit,  joista unelmien elämä koostuu. Vuodesta 2013 asti Unelma Itsestä on valmentanut tuhansia aisia luomaan itsensä uudelleen ja tekemään haaveistaan totta. Tekijäyhteisöön mahtuu tälläkin hetkellä  ntohimoisia hyvinvoinnin ammattilaisia! Jos kuulet kutsun mukaan, niin laita viestiä ja jutellaan lisää! 😉


Miten kaikki alkoi?

Olin ollut kotona pienten lasten kanssa useamman vuoden, ja havainnut, että jostain syystä stressitasoni huitelivat pilvissä siitä huolimatta, että arjen pakolliset aikataulut olivat aika vähissä. Aloin käydä rentoutustunneilla ja tutustuin erilaisiin tapoihin keventää kokemaani jatkuvaa stressitilaa. Kaipasin omaa tilaa ja omaa ajateltavaa, ja olin kokenut erityisesti äänimaljarentoutukset suureksi avuksi oman olotilani kohentamiseen. Kouluttauduin äänimaljarentoutusten ohjaajaksi 2017, ja perustin samalla ensimmäisen yritykseni, Valovoimacoachingin. Valovoimacoaching on edelleen olemassa, ja teen tällä hetkellä valmennuksia sekä Valovoimacoachingin, että Unelma Itsestä nimien alla. Valovoimacoaching on täysin omaa toimintaani, Unelma Itsestä enemmän yhteisöllinen kanava.

Ehkä se oli se äänimaljojen voima, jonka ansiosta aloin tutustua itseeni syvemmin ja siihen mitä minä itse oikeastaan elämältäni halusin. Innostuin kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista ja halusin kouluttautua ja opiskella siitä lisää.

Miten olet päässyt tähän pisteeseen?

Olen ollut aina super innostunut opiskelemaan uutta, ja jatkuva into itsensä ja toiminnan kehittämiseen on varmasti tärkeimpiä ominaisuuksia, jotka ovat tuoneet minut tähän pisteeseen.

Perustettuani yrityksen, aloin heti ohjata äänimaljarentoutuksia ryhmille, niin kaveriporukoille kuin yrityksille. Ohjasin rentoutustunteja ryhmille jopa 3 krt viikossa, ja se oli kyllä ihan parasta! Kokemukset pysähtymisen ja rentoutumisen vaikutuksista veivät minut syvemmälle kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin pariin. Opiskelin ravitsemustieteitä avoimessa yliopistossa, funktionaalisen lääketieteen ravinto-oppeja ja vuonna 2018 valmistuin
Int Health Coachiksi Health Coach Academysta. Valmistuttuani pidin itseäni ennen kaikkea mielen valmentajana. Intohimoni oli auttaa ihmisiä purkamaan käytöksemme taustalla toimivia rajoitteita unelmien saavuttamisen tieltä. Erityisesti äitien hyvinvoinnin edistäminen on kulkenut alusta asti ajatuksena mukana kaikessa toiminnassani.

Vasta myöhemmin oivalsin keränneeni oppia henkisen / mielen puolen valmentamisesta, mutta myös kehollisista menetelmistä,. Päätin alkaa tarjota asiakkailleni rentoutushoitoja, joihin olin kouluttautunut matkan varrella. Kehon ja mielen yhteys on tärkeässä roolissa kaikissa palveluissani.

Matka tähän asti ei ole ollut pelkkää ruusuilla tanssimista, mutta sitäkin antoisampaa. Jatkuvana kehittäjänä ajattelen, ettei matka oikeastaan koskaan tulekaan valmiiksi. On opittava nauttimaan matkasta.    


Mikä motivoi sinua toiminnassasi?

Olen aina ollut ihmisten auttaja, ja olen kiitollinen, että olen löytänyt tälle polulle aiemman suorittavan työni jälkeen. Elämän ja tekemisen merkityksellisyys on kaikkein tärkeintä. Lisäksi motivoidun jatkuvasti asioissa kehittymisestä ja toisaalta myös muutoksesta. Elämähän on jatkuvaa muutosta, ja minua kiehtookin tasapainon löytäminen muutoksen ja rutiinien välillä.

On todella innostavaa tavata erilaisia ihmisiä, joilla on syystä tai toisesta jokin jumikohta omassa arjessaan, ja nähdä se ilo ja innostus, kun lähdemme ottamaan askelia kohti keveämpää ja energisempää arkea, jossa ilo on osana kaikkea tekemistä. Elämä voi oikeasti muuttaa suuntaansa muutamalla oivalluksella!


Parhaimmat  opetukset tähän mennessä?

Yrittäjyys on siitä raadollista ja ihanaa, että kaikki on omalla vastuulla. Vastuun ottaminen on osa yrittäjän vapautta, ja ainakin minulla yrittäjyys on pakottanut tekemään paljon työtä sisäisten mallieni kanssa, joita en olisi koskaan normaalissa työympäristössä tullut kohtaamaan.

Itsetuntemus auttaa isosti yrittäjyydessäkin.

Toisaalta yrittäjänkään ei tarvitse pärjätä yksin, vaan yhdessä tekeminen ja verkostoituminen auttaa aina eteenpäin. Suurimmat oivallukset ovat syntyneet juuri muiden yrittäjien kanssa käydyistä keskusteluista. Yhteisöstä löytyy aina myös joku, joka on käynyt saman tyyppisiä asioita läpi ja pystyy auttamaan haasteissa eteenpäin.

Yrittäjyyden kautta olen opetellut ottamaan itselleni sopivia askelia eteenpäin ja itseäni kuunnellen. Taaksepäin katsoessani näen jo monia kohtia, joissa tällä hetkellä toimisin toisin, kuin mitä aikanaan on osannut. Niistä oppimisen kohdista ammennetaan voimaa tähän hetkeen.


Mikä on yrityksesi tulevaisuus? Mitä tavoittelet?

Tietoisuus kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin merkityksestä kasvaa koko ajan, ja haaveilen siitä, että jonain päivänä health coaching olisi luonnollisena osana esim. terveydenhuoltojärjestelmää. Olisi super tärkeää, että ihmisille olisi helposti saatavilla ammattilaisia, jotka auttavat asiakkaan oivaltamaan oman roolinsa ja vastuunsa oman elämänsä ja hyvinvointinsa rakentajana. Jokaiselle olisi saatavilla apua siihen, että ne hyvinvoinnin ”hyvät ajatukset” vietäisiin oikeasti myös käytäntöön ja vielä jokaiselle itselleen sopivalla tavalla. Ajattelen, kuinka jokaiselle tapaamalleni ihmiselle syttyy sisäinen palo ja into rakentaa itselleen sitä kaikkea hyvää. Oman näköistä suuntaa hyvinvoinnin tiellä. Jokainen meistä on sen arvoinen.

Olemme jo visioineet muutamien muiden kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin osaajien kanssa omaa hyvinvointipalvelujen keskittymää, jossa tarjotaan kaikenlaisia holistisia terveys- ja hyvinvointipalveluja saman katon alla. Aika näyttää koska tämä unelma käy toteen.   

Tällä hetkellä työstämme innolla uutta ja erityistä palvelua ruuhkavuosia eläville vanhemmille.


Miten nollaat itsesi?

Rauhallinen metsässä vaeltelu on parasta nollausta. Mieleni käy helposti ylikierroksilla, ja silloin korkealla kalliolla merelle katsominen palauttaa minut hetkessä osaksi luontoa ja elämän oikeisiin mittasuhteisiin.

Koen todella tärkeänä asiana, että oppii itsestään mitkä asiat tuovat voimaa ja millä oman mielen hölinät ja murehtimiset saa hiljenemään. Sitten voi vaan keskittyä kokemaan elämää tässä hetkessä – aitona ja vastaanottavaisena.


Tahtolauseesi?

”Kaikki mitä etsit, on jo sinussa!”

Moikkaa meitä täällä:

www.unelmaitsesta.fi

INSTAGRAM www.instagram.fi/unelmaitsesta

FACEBOOK www.facebook.com/unelmaitsesta

www.valovoimacoaching.fi

Jätä kommenttisi