KasvuStoori – Taru Tammikallio

Kuka olet?

Olen Taru Tammikallio, puhuja, kirjoittaja ja idearikas sisältöjen konseptoija, jonka lempiaihe on työelämän tabujen rikkominen sekä ammatillisten unelmien saavuttaminen. Teen myös omaa musiikkia, sekä suunnittelen ja toteutan räätälöityjä mediasisältöjä yrityksille ja medioille. 

Tällä hetkellä luotsaan myös omaa Oman elämäsi Superstara® -valmennuskonseptia, jossa missioni on auttaa ihmisiä toteuttamaan ammatilliset tavoitteensa ja luomaan unelmiensa uran. Ajatus tähän syntyi omasta alanvaihdostani ja urakehityksestäni – haluan auttaa muitakin tekemään työkseen sitä, mistä nauttii. Kirjoitan aiheesta myös kirjaa, joka julkaistaan vuonna 2020 syksyllä.

Mikä on yrityksesi?

Toimin omassa osakeyhtiössäni media-alan yrittäjänä, jonka kautta teen kaikki työni. Tarjoan omaa osaamistani puhujana, kirjoittajana ja toimittajana, sisältöjen suunnittelijana ja podcastaajana. Luon tällä hetkellä myös omaa verkkovalmennustani.

Miten kaikki alkoi?

Olen pienestä pitäen halunnut luoda uraa median ja musiikin parissa. Peruskoulun jälkeen päätin lähteä opiskelemaan alaa, mutta päädyin muiden suositusten takia lukioon. 

Lukion jälkeen päädyin opiskelemaan sosionomiksi luovalle linjalle, sillä en ollut päässyt opiskelemaan media-alaa ammattikorkeakouluun. Pian löysin itseni sosiaalitoimistosta etuuskäsittelijänä ja myöhemmin varhaiskasvatuksen opettajana, kunnes jäin äitiyslomalle. 

Äidiksi tuleminen sai minut ymmärtämään, että hitsi vie, elämä menee eteenpäin ja tämä ajelehtiminen saa loppua tähän paikkaan. Tajusin, että olin koko elämäni ollut muiden ohjailtavissa uraani liittyvissä asioissa. Päätin muuttaa urani suuntaa ja lähdin tavoittelemaan haluamiani asioita. Irtisanouduin työstäni, vaikka minulla ei ollut mitään omaa tulonlähdettä tiedossa.

Perustin blogin ja pikkuhiljaa rupesin tarjoamaan sisällöntuotantoa myös muille. Alku oli vaikeaa, sillä työtön varhaiskasvatuksen opettaja, jolla ei ollut korkeakoulututkintoa, kokemusta tai verkostoja, ei varsinaisesti ollut kuuminta kamaa kilpaillulla media-alalla. Sinnikkyys palkittiin ja pikkuhiljaa pääsin näyttämään oman osaamiseni, mikä poiki minulle lisää hommia. Samalla opiskelin myös Digitaalisen markkinoinnin koulutusohjelman Markkinointi-instituutissa.

Nyt saan tehdä työkseni asioita, joista nautin suuresti. Mitä se on vaatinut? Paljon työtä, itkupotkuraivareita, satoja epäonnistumisia, mutta ennen kaikkea sitä, että uskoin itseeni, enkä suostunut luovuttamaan vastoinkäymisten eteen sattuessa. Enkä suostu edelleenkään, sillä unelmia ja tavoitteita kyllä riittää!

Tällä hetkellä työviikkoni täyttyvät valmennuskonseptin kehittämisestä, kirjan kirjoittamisesta, musiikin tekemisestä, sekä sisällöntuotannosta ja toimittajan töistä. 

Miten olet päässyt tähän pisteeseen?

Sinnikkyydellä ja sillä, että olen luottanut itseeni ja omaan intuitiooni. Muiden mielipiteitä ei kannata kuunnella liikoja, vaan luottaa omaan visioonsa. Uskon myös, että intohimo ja halu kehittyä vievät pitkälle.

Mikä motivoi sinua yritystoiminnassasi?

Se, että saan tehdä asioita, joita rakastan ja siitä vielä maksetaan. Motivoidun myös muiden auttamisesta ja siitä, että voin vapaasti päättää, mitä teen ja mihin suuntaan haluan työtäni viedä.

Parhaimmat yritystoimintasi opetukset vuosien varrella?

On tärkeä kuulostella, onko menossa oikeaan suuntaan. Oman intuition ja fiiliksen kuuntelu vievät pitkälle. Ole utelias, rohkea, auta muita ja tee yhteistyötä. 

Mikä on yrityksesi tulevaisuus? Mitä tavoittelet?

Tavoittelen sitä, että pääsen puhumaan omien ammatillisten unelmien saavuttamisesta ja haluamansa uran luomisesta, sekä auttamaan muita myös verkko- ja ryhmävalmennusten avulla. Haluan myös ehdottomasti tulevaisuudessa tehdä musiikkia työkseni ja kirjoittaa. Jossakin vaiheessa haluan tehdä myös stand up -komiikkaa. Näen itseni edelleen toimimassa moniosaajana ja luovana taiteilijana media-alalla, sekä auttamassa muita toteuttamaan omia uraunelmiaan.

Miten nollaat itsesi?

Urheilemalla ja tekemällä musiikkia.

Tahtolauseesi?

Vaihtelee aina fiiliksestä riippuen, mutta tässä pari:

“Jos joku on saavuttanut sen, mistä haaveilet, se on mahdollista sinullekin.”

“Lopputulos selviää vain kokeilemalla.”

http://www.tarutammikallio.com

https://omanelamasisuperstara.fi/

Instagram: https://www.instagram.com/omanelamasisuperstara.fi/ ja https://www.instagram.com/tammikalliotaru/ 

LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/taru-tammikallio/ 
Spotify: https://open.spotify.com/artist/2IEuzSQNFZN7LKL8NK1cM4Jätä kommenttisi