KasvuStoori – SYNNOVE Design

Moikku!

Täällä kirjoittaa Anna, suunnittelija ja toteuttaja yrityksessäni SYNNOVE Design. Olen käsityöharrastelijasta, kevytyrittäjyyden kautta sivutoimiseksi yrittäjäksi ponkaissut innostuja ja unelmoija.

SYNNOVE Design on nouseva kotimainen brändi, jonka alla valmistuvat kotimaisesta koivuvanerista valmistetut asusteet sekä tulevaisuudessa myös sisustustuotteet. SYNNOVE toimii Pohjois-Karjalan sydämessä, maakunnan pääkaupungissa Joensuussa.

HARRASTELIJASTA YRITTÄJÄKSI

Vuonna 2020 aloitin tuolloin pinnalla olleen makrameeharrastuksen. Makrameesolminnan myötä mielenkiintoni heräsi myös makrameesta valmistettuja korvakoruja ja asusteita kohtaan. Paikallisten kontaktien ja yhteistöiden kautta pääsin toteuttamaan myös ensimmäiset makrameekorvakoru mallini.

Loin makrameeharrastukselleni omat somekanavat Instagramiin ja Facebookiin. Yhtäkkiä ihmisen alkoivat kiinnostua tilistäni ja etenkin valmistamistani korvakoruista. Seuraajamäärät somekanavissani alkoivat kasvaa ja sain kyselyitä, olisiko tuotteitani mahdollista ostaa. En ollut uskoa tätä!

Näin aloitin toimintani kevytyrittäjänä, jossa somealustani toimivat minulle niin sanottuina kauppa-alustoina. Tätä kautta pääsin toteuttamaan myös monia isompia makrameetöitä, kuten amppeleita ja seinävaatteita.

MITEN OLET PÄÄSSYT TÄHÄN PISTEESEEN?

Lopulta koulutustaustani ja työkokemukseni rohkaisemana tammikuussa 2022 päätin perustaa toiminimiyrityksen toiminnalleni. Paikalliset yhteistyöt sekä näkyvyys 2022 kesän ja talven pop-up tapahtumissa olivat minulle hyvin tärkeitä uskon luojia siihen, että näin pienenäkin toimijana yrittäminen on mahdollista alati muuttuvassa ympäristössä. Tärkeänä voimavarana yrittäjyydessäni ovat olleet myös ystävien tuki sekä teknisenä tukena toimiva avopuolisoni.

Tällä hetkellä olen avaamassa omaa kotimaisten asusteiden verkkokauppaani osoitteeseen www.synnove.fi. Vaikka olen ylpeä etenemisestä yrittäjyydessäni, se on vaatinut monia pitkiä päiviä ja iltoja työpäivien jälkeenkin, jotta tavoitteet ovat olleet mahdollisia saavuttaa.

MIKÄ MOTIVOI MINUA TOIMINNASSANI?

Se, että tiedän todellakin tekeväni juuri omaa juttuani ja se tuntuu hyvälle! Pidän omaa hyvinvointiani tärkeänä motivaattorina työelämässäni. Tämä on minun tapani purkaa luovuuttani mitä mielekkäimmällä tavalla. Käsillä tekemisen lisäksi, visuaalisuus ja väreillä leikittely tuovat työhöni suurta iloa ja inspiraatiota!

Minua motivoivat myös halu nostattaa brändiäni kotimaisesta muodista inspiroituvien henkilöiden tietoisuuteen. Nautin saada toimia pienyrittäjänä juuri Suomessa. Täällä meitä yhdistävät vastuullisuus sekä todellinen halu tukea kotimaista yrittäjyyttä!

PARHAIMMAT OPETUKSET?

Parhaimpana opetuksena voin todeta, ettei yrittäjä ole yksin. On tärkeää oppia myöntämään tarvitsevansa apua, pyytää sitä ja ottaa sitä vastaan, kun sitä tarjotaan! Tukiverkosto on yrittäjän voimavara.

Lisäksi aloittavalle yrittäjälle tärkeä opetus on lakata vertailemasta itseään muihin. On turha käyttää energiaansa murehtimalla sitä, onko joku toinen tehnyt asioita paremmin. Kanavoi ennemmin tämäkin energia omien unelmiesi tavoitteluun!

AINA MATKALLA JONNEKIN

Asusteiden lisäksi tavoitteenani on toteuttaa myös suomalaiseen makuun sopivia piensisustustuotteita. Tähänastinen yrittäjyys on esiintynyt minulle monella tasolla antoisana kokemuksena, joten tottakai minun on myönnettävä haaveilevani kokopäiväisestä työstä omassa yrityksessäni. Tämä mahdollistaisi sen, että voisin alkaa toteuttaa myös pidemmän aikavälin tavoitteitani. Mutta askel kerrallaan.

MITEN NOLLAAT ITSESI?

Sivutoimisena yrittäjänä ja osa-aikaisena palkkatyöntekijänä arki voi välillä olla hieman hektistä ja kiireessä työstä irti päästäminen meinaa unohtua. Luonnossa liikkuminen etenkin kesäkaudella tuo vastapainoa kiireiselle arjelle. Joensuun lähiseudulta löytyykin useita retkeilyreittejä kauniista maisemista. Talven aikana olen tutustunut erilaisiin kasvohierontoihin, joilla voin hemmotella itseäni.

KUULE LISÄÄ KASVUSTOORISTANI & BRÄNDISTÄNI

Olet tervetullut seurailemaan minun touhujani Instagramissa @synnovedesign. Silmäniloa kotimaisista kauniista korvakoruista saat osoitteessa www.synnove.fi.

Jätä kommenttisi