KasvuStoori – SWEEP HOUSE

Hei, nimeni on Niko ja perustin yritykseni SWEEP HOUSEN juuri sopivasti ennen pahinta korona-aikaa, maaliskuussa 2020. Aiempaan yrittäjä historiaani on kuulunut ohjelmapalveluita tuottanut Nv Show Rent-niminen yritys. Sitä luotsasin 90-luvun loppupuolelta aina 2000-luvun alkuun, yhteensä seitsemän vuoden ajan. Vieläkin olen jonkinlainen tanssimusiikin suurkuluttaja. Ravintoloissa alkoi tuolloin levitä niin sanottu soittolistakulttuuri. Se esti tiskijukkia soittamasta tietyn kellonajan jälkeen muuta kuin uusimpia hittejä, vaikka niitä olisi miten toivottu ja haluttu. Katsoin, että  aikani on tullut ja ajoin yritykseni alas.

Muutaman vuoden erilaisissa koulutuksissa ja työpaikoissa kierrettyäni, päädyin kesätöiden kautta kiinteistönhoitajan tehtäviin. Työskentelin muutamina kesinä eräässä Helsingin edustalla sijaitsevassa saaressa. Näissä kiinteistönhoidollisissa tehtävissä huomasin, että kun sai tehdä käsillä jotakin, se tuntuikin yllättävän kivalta. Syksyllä 2019 hain Iiris-keskuksessa järjestettävälle Käsillä-kurssille. Kurssi oli tarkoitettu näkövammaisille eli siinäkin mielessä se sopi omaan tilanteeseeni. Minulla on glaukooma, kansanomaisemmin silmänpainetauti ja tästä johtuen töiden löytymistä on rajoittanut aina näkövamma ja sen huomioon ottaminen.

Kurssilla osallistujat perehdytettiin esimerkiksi perinnekäsitöiden tekemiseen, kuten  harjojen valmistamiseen. Jotenkin asia kolahti kerralla. Olihan tuolla kurssilla tosin muitakin teemoja, mutta ollakseni rehellinen, en juuri muista muita teemoja. Harjoja ja tekniikoita tuli tehtyä kurssilla, kotona sekä ylipäätään kaikella vapaa-ajallani.

Itse kurssi päättyi joulukuussa 2019 ja pääsin myymään tuotteitani muutamille joulumarkkinoille. Koska harjat tekivät kauppansa, päätin tehdä uudesta  harrastuksesta itselleni ammatin. Korona on kuitenkin vaikuttanut siihen, että myyjäiset ja tori-tapahtumat eivät ole olleet mahdollisia.  Alkuvuosi on ollut hiljaisempaa aikaa, niinpä olenkin tehnyt harjoja varastoon ja käyttänyt aikaa nettisivujen tekemiseen. Pitkinä iltoina on myös syntynyt muutama uusi tuoteryhmä, kuten saunakorit, joihin saa mukavasti mahtumaan shamppoot ja muut tarvikkeet saunareissulle. On ollut muutenkin hyvä huomata, että Suomessa arvostetaan käsityönä tehtyjä  käyttötavaroita. Erityisesti luonnonkuidusta tehdyt pihaharjat ovat olleet viimeaikoina kysyttyjä.

Jos minulta kysyttäisiin, että mikä vie eteenpäin tai kannustaa elämässä yrittämään, vastaisin varmasti, että en osaa olla paikoillani tekemättä mitään. Lomallakin turhaudun jos pitäisi maata sohvalla useampi päivä. Kun vielä on jokin ylimääräinen rajoite, kuten minulla tämä näkövamma, eikä töitä juurikaan tyrkytetä, on niitä itse yritettävä järjestää itselleen. Ehkä jokin osallistumisen tai tekemisen tarve on myös aina heijastunut harrastuksissani. Olen ollut Suomen Punaisen Ristin toiminnassa, niin Suomessa kuin ulkomaillakin. Sittemmin Maanpuolustuskoulutusyhdistyksen toimijana, jossa olen ollut aktiivisesti 10 vuotta mukana. Nyt olen yrittänyt keskittyä  yritykseni kehittämiseen. Jottei olisi liian tylsää, opiskelen samalla  Yrittäjän ammattitutkintoa eli sitä, joka olisi pitänyt käydä ennen kuin perustin ensimmäisen yritykseni.

Tulevaisuudessa toivon voivani tehdä entistä enemmän myyntityötä ja löytäväni tuotteilleni hyviä myyntikanavia.

Tuotteita löydät täältä www.sweephouse.fi

.

Jätä kommenttisi