KasvuStoori – Suvimarja Lifestyle & Keinuhongan tila

Kuka olet? 

Suvi-Marja Siljander. Olen ensisijaisesti äiti, avopuoliso, äitipuoli ja karjatilan emäntä. Mutta olen myös intohimoinen yrittäjä, kehittäjä ja ikuinen ideoija. 


Mikä on yrityksesi?

Suvimarja Lifestyle Puoti joka sijaitsee Keinuhongan tilalla vanhassa navetassa. Myymälässä myymme sisustustuotteita, vaatteita ja asusteita. Samassa yhteydessä toimii tilan tilamyymälä liha- ja lähiruokatuotteineen. Sekä kahvila-ravintola herkkuineen. Olen sisustussuunnittelija ammatiltani ja teen suunnittelu- ja somistustöitä Suvimarja Design nimellä. Suunnittelutoimistollani on omat tilat Padasjoen keskustassa. Pyöritämme avomieheni Kallen kanssa hänen sukutilaansa, Keinuhongan tilaa yhdessä perheemme poikien kanssa. Toimin lisäksi muutamassa muussakin perheyrityksessämme joko taustalla tai johtotehtävissä. 


 Miten kaikki alkoi?

Täysin sattuman kautta. Olin äitiyslomalla ja koin että tarvitsen jotain harrastusta ja tekemistä, koska olin tottunut työskennellessäni it-alalla että päivät olivat hektisiä ja ihmisten ympäröimiä. Olin hetki sitten vasta muuttanut Auttoisille mieheni sukutilalle ja koin elämän muutoksen liian rajuksi minulle kerralla. En osannut ”vain” jäädä kotiin.  Jo äitiyslomalle jäädessäni tyhjensin tilan vanhan navetan alakerran eläinten karsinoista ja jätöksistä ja pesin ja pesin ja pesin. Sekä maalasin , maalasin ja maalasin. Poikani Samun synnyttyä pidin muutaman viikon tauon ja ensimmäinen tapahtuma ko.tilassa järjestettiin jo kun Samu oli kolmisen viikkoa vanha. Seuraavana keväänä 2012 avasin Suvimarja Lifestyle Puodin noin 40 neliöön pintaremointoitua navettatilaa. Nyt on käynnistynyt kahdeksas kesäkausi ja myymälä on kasvanut 250 neliötä lämmintä tilaa ja noin 100 neliötä on napattu kesätilaksi vanhasta riihestä. Tuotevalikoima on laajentunut ja asiakasmäärät kasvaneen kymmenkertaisiksi.  


Miten olet päässyt tähän pisteeseen? 

Kovalla työllä. Kun avasin puotini ovet ensimmäisen kerran pääsiäisenä 2012 en osannut ajatella että tästä tulisi minulle oikea työ ja vielä työllistäisin vuoden aikana noin parikymmentä työntekijää. Mutta minulla oli alusta saakka kova intohimo tekemiseeni ja halusin nähdä koko ajan mitä seuraavaksi tulisi ja mitä uutta keksisin tiloihin ja sen valikoimiin. Tuo into on minulla edelleen yhtä kova. Olen aina ollut tunnollinen työntekijä ja kova tekemään töitä. Se kumpuaa lapsuudestani jossa kummatkin vanhempani toimivat yrittäjinä ja opin lapsesta saakka siihen että vain kovalla työllä voi päästä tavoitteeseensa. Toki matkalla voi olla satunnaisia onnenpotkuja, mutta kivijalkana täytyy olla halu tehdä sitä mitä tekee ja se välittyy asiakkaille. Minulla on hyvä sparrauskaveri oma avomieheni jonka kanssa on kehittävää ideoida uusia juttuja ja sen kannattavuuksia. Hän on usein tiimissämme se joka laskee nopeasti kannattavuuden ja minä taas perustan paljon tekemistäni tunteeseen. Molemmat ominaisuudet yhdistämällä ollaan päästy usein maaliin. Olen pystynyt vuosien varrella palkkaamaan työntekijöitä ja hyvä henkilökunta on tietenkin yksi perusta toiminnalle. Siinä kohtaa kun yritys kasvaa tulee olla riittävästi käsiä auttamassa ja itsellä uskallusta palkata apuvoimia. Itselläni on ollut onni saada mahtavia tekijöitä jotka arvostavat visiotani ja arvojani yrityksessä. Uskon myös olevani rohkea, välillä jopa hullun rohkea. Uskon itseeni ja siihen että annan kaikkeni onnistumiselle. On myös hyväksyttävä ne epäonnistumisetkin ja kehitettävä sekä  kasvettava niistä. Vanha sanonta  ”moka on lahja” pitää prikulleen paikkansa. Tottakai koko perheen tuki ja apu on ollut todella tärkeää.  


Mikä motivoi sinua yritystoiminnassasi? 

Asiakkaat, onnistumisten tuoma hyvä fiilis, vapaus ideoida loputtomasti ja tunne ettei tämä tule koskaan valmiiksi. Toki kaikki kaunis on minulle tärkeää, en kai muuten toimisikaan sisustusalalla. Koen että olen kehittynyt yrittäjänä valtavasti alkuvuosista ja haluan kehittyä koko ajan lisää. Se motivoi eteenpäin.  


Parhaimmat yritystoimintasi opetukset vuosien varrella? 

Täytyy kuunnella itseään, pitää omasta visiosta kiinni ja uskoa omaan tekemiseen. Olen ollut monessa asiassa liian kiltti ja saanut näpeillenikin. Mutta siitä on oppinut kyllä. Vapaapäiviä tai edes hetkiä päivässä on pidettävä silloin tällöin. 


Mikä on yrityksesi tulevaisuus? Mitä tavoittelet? 

Toivon että yritykseni kasvaa koko ajan ja pystyn takaamaan aina useammalle henkilölle töitä ympäri vuoden. Asiakkaat edelleen tykkäisivät käydä puodillani ja he lähtisivät hyvällä fiiliksellä. Minulla ei ole numeraalisia tavoitteita. Enempi ideoita joita haluaisin toteuttaa joko myymälärakennuksessa, ravintolan valikoimissa tai tulevissa tapahtumissa tilalla. Toki taloudellinen vakaus yrityksessä tuo turvaa kehittää. 


Miten nollaat itsesi?

Olemalla perheen kanssa. Maatilalla ollaan töissä vähän koko ajan, mutta on kivaa touhuta yhdessä ja erilaisia töitä kuin omassa yrityksessäni.  Istuessani maatilamme portailla kesäiltana usein mietin että wau! Vaikka edessäni näenkin loputtomasti korjattavaa, remontoitavaa, huollettavaa ja hoidettavaa. Kaikki on kuitenkin just niin kuin pitääkin. 


Tahtolauseesi?

”Mitään ei saa jollei yritä”

 Suvimarja Lifestyle Puoti www.suvimarja.fi 

Keinuhongan tila www.keinuhonka.fi

Ps. Suvimarja Lifestyle Puodilla on Kauneus- ja Sisustuslauantai 4.5.2019 klo 10-15. Luvassa tuote-esittelyjä, huipputarjouksia, myyntikojuja, herkkuja kahvilasta ja keväistä tunnelmaa. Tervetuloa siis tulevana lauantaina Auttoisiin, joka on ihan lyhyen matkan päässä Padasjoelta. Eli monesta eri suunnasta mukavan ajomatkan päässä. Nähdään!

Jätä kommenttisi