KasvuStoori – SHL Sonja Lahtinen

Kuka olet?

Mikä on yrityksesi?

Olen Sonja Lahtinen, valokuvaaja Helsingistä. Perustin viime keväänä toiminimen SHL-Sonja Lahtinen ja valokuvaan tapahtumia, juhlia, tuotteita sekä Kehopositiivista valokuvausta. Palveluni on suunnattu yrityksille, yhteisöille sekä yksityisille henkilöille.

 

Miten kaikki alkoi?

Olen kasvanut enojeni ympäröimänä ja he kaikki olivat/ovat yrittäjiä, luulen saaneeni jonkinlaisen yrittäjyystartunnan jo silloin. Vuosi kumminkin kului, kävin töissä ja perhekin kasvoi, kunnes tuli aika, jolloin se taas kutistui lasten lennettyä pesästä. Viimeiset 15 vuotta olen työskennellyt yritysmaailmassa tehden suoramyyntiä pelkällä provikalla ja usein mietiskellyt, että olisihan näitä myynti euroja mukava tuoda itselle omaan yritykseen ja siitä se lähti, rakkaasta harrastuksesta ammatti. Vielä toistaiseksi olen päätoimisesti toisella myyntityössä. Nyt elän hetkeä, jolloin tunnit ei vuorokaudessa riitä kahdessa yrityksessä myymiseen ja toimenkuvani syövät toisiaan eli täysi päiväinen yrittäjyys on nurkan takana.

 

Miten olet päässyt tähän pisteeseen?

Olen harrastanut valokuvausta aktiivisesti usean vuoden, käynyt alan kursseja, opiskellut verkkokursseilla ja kuvannut paljon erilaisia malleja. Näillä keinoin sain tarvittavat taidot palvelun tuottamiseen ammattimielessä.

Työni ohessa olen muutaman sanan vaihtanut asiakkaiden kanssa lähtiessäni tapaamisesta ja jättänyt käyntikorttini, jota kautta maksullista keikkaa olen myös saanut jonkin verran tehdä. Henkilökohtainen myyntityö on tuottanut paljon.

 

Mikä motivoi sinua yritystoiminnassasi?

Saan tehdä sitä mistä todellakin pidän ja minulle maksetaan siitä. Kuvaamisen lisäksi pidän myymisestä ja haasteista. Mutta ihan ykkösparasta yrittäjyydessä on se, ettet koskaan ole valmis, saa pinssiä rintaan ja todistusta käteen vaan yhden asian opittuasi ja omaksuttuasi on sata uutta asiaa edessä odottamassa. Haasteet saa minusta parhaat puolet esiin. ?

 

Parhaimmat yritystoimintasi opetukset vuosien varrella?

Mikään ei ole valmista ja odota sinua ratkaisupakettina, vaan itse etsit, teet ja hoidat.

 

Mikä on yrityksesi tulevaisuus? Mitä tavoittelet?

Tarkoitus on jäädä yrityksestäni eläkkeelle, sitten joskus, toivottavasti nykyisten ikälaskurien mukaan. Ennen eläkettä haluan työllistää itseni, mutta myös kasvaa ja palkata työntekijöitä. Uskon, että kasvun myötä myös toiminta hiukan muuttuu ja löytää uusia toimintatapoja perinteisen valokuvauksen rinnalle.

 

Miten nollaat itsesi?

Olen hyvä nukkumaan ja se on paras tapa nollata päivän kiireet. Usein, kun mietin illalla jotain haastavaa ja jopa harmittavaa asiaa, on yksinkertainen vastaus mielessäni herätessäni. Kyllä, minunkin keskusyksikkö tarvitsee virran katkaisua säännöllisesti.

Vietän paljon aikaani mökillä. Minulla on 50-luvulla rakennettu rintamamies talo ikuisuusprojektina ja jäätyäni leskeksi muutama vuosi sitten on nikkarointi ja ylläpito jäänyt minulle. Halkoja hakatessa ja seinää korjatessa unohtuu kaikki muu.

 

Tahtolauseesi?

Ajatuksemme ovat kaikkein tärkeintä. Meistä tulee sitä mitä me ajattelemme.

– Buddha

 

SHL-Sonja Lahtinen

https://www.shl-sonjalahtinen.com/

https://www.facebook.com/photosonjalahtinen/

https://www.instagram.com/sonja_helina/

 

 

Jätä kommenttisi