KasvuStoori – Salon Piita

Minä olen Johanna Virtala, lähes koko elämäni on ollut hiuskarvan varassa. Yritykseni on parturi-kampaamo Salon Piita Vantaan Myyrmäessä. Salon Piitan perusti äitini vuonna 1974. Siispä permanentit ja tupeeraukset ovat olleet perheeni tulonlähde jo lapsuudestani asti.

 

Valmistuin itse parturi-kampaajaksi 80-luvun lopulla ja aloitin tämän jälkeen välittömästi Salon Piitan riveissä. Näin päivittäin läheltä, millaista yrittäjäelämä on: kaikesta täytyy kantaa vastuu, päivät ovat pitkiä – vapaapäivät kortilla ja työt mielessä jatkuvasti.

 

Olen koko urani ajan kouluttautunut jatkuvasti, käynyt muotinäytöksissä ja tuotekoulutuksissa pysyäkseni mukana hiusalan kehityksessä. Tämä lisäksi olen kouluttanut useita oppisopimusoppilaita kampaajan ammattiin. Meiltä moni nuori on saanut tärkeän työssäoppimispaikan ja ammatillisen startin.

 

Olen innostuja, ja minua motivoi työssäni jatkuva eteenpäin meneminen ja kehittyminen. Tavoitteenani on aina kauniit, hyväkuntoiset ja persoonalliset hiukset, sekä tietenkin tyytyväinen asiakas.

 

Tässä ammatissa täytyy pysyä trendien huipulla jatkuvasti. Eilispäivän tieto ei riitä – meidän on oltava jatkuvasti selvillä muodista, ilmiöistä ja jopa tv-sarjoista ja nettiohjelmista.  Asiakas saattaa pyytää sellaiset hiukset kuin jollakin tubettajalla, vloggaajalla tai laulajatähdellä on.

 

Kun teimme Salon Piitassa sukupolvenvaihdoksen, luulin jo tietäväni kaiken yrittäjäelämästä. Kuinka väärässä olinkaan! Siirtymä palkansaajasta liikkeen omistajaksi oli suuri muutos. Huomasin nopeasti yrittäjänä jääväni ongelmieni kanssa yksin. Tilanteessa koin myös tarvetta kehittää yrittäjätaitojani. Kun sitten lähdin suorittamaan yrittäjän ammattitutkintoa, sain kaivattua varmuutta ja suunnitelmallisuutta yritystoimintaani. Samalla tutustuin muihin eri aloilla toimiviin yrittäjiin. Jaoimme kokemuksiamme avoimesti ja sparrasimme toisiamme. Sain uusia yhteistyökumppaneita. Ennen kaikkea ymmärsin, että kaikkea ei tarvitse eikä voi osata itse, vaan joitakin työtehtäviä kannattaa ulkoistaa muiden alojen ammattilaisille.

 

Nyt kun kannattavuuslaskelmat ja budjetointi on tehty, on helpompi lähteä suunnittelemaan tulevaa. Lähitulevaisuudessa tarvitsemme yhden työntekijän lisää ja uuden liiketilan, jonka suunnittelu ja hankintaa on jo visioitu. Hiuksia haluan tehdä jatkossakin.

 

Käsillä tekeminen ja vahva visuaalisuus tuovat minulle leivän. Luovuus tarvitsee vastapainoksi joutilaisuutta ja virikkeitä. Lomalla matkustelen ja tutkin uusia paikkoja. Istahdan aurinkoiselle terassille ja seurailen ohi kulkevaa ihmisvilinää.

 

Life is too short to have a boring hair!

www.salonpiita.fi

www.facebook.com/SalonPiita

Instagram: SalonPiita

 

Johanna Virtala, Salon Piita

 

 

Jätä kommenttisi