KasvuStoori – Reikihoitola Lumikallio

Olen Katrina Lumikallio, 44-vuotias hyvinvointialan yrittäjä Espoon Matinkylästä. Yritykseni on Reikihoitola Lumikallio, joka toimii sekä kauniina kotinani että vastaanottotilanani.

Löydät kotisivuni osoitteesta www.lumikallio.fi. Reikihoitola Lumikallio löytyy myös Facebookista ja Instagramista. Suosittelen erityisesti Instagramiani, missä olen aktiivisempi kuin Facebookissa. Hoitoajanvaraukseni puolestaan löydät osoitteesta vello.fi/reikihoitolalumikallio.

Toimin energiahoitajana (Reiki, Golden Triangle Reiki, Access Bars), äänimaljahoitajana, ja myös opetan yhtä energiahoitomuotoa ja meditatiivista henkistä tietä: Reikiä. Sen opettamista on voinut sanoa parin vuoden ajan jopa päätoimekseni. Siitä on minulla suunnitteilla myös verkkokurssit, jotka on tarkoitus tuoda saataville vuoden 2022 aikana.

Pidän ajatuksesta ihmisen elämänmittaisesta kehittymisestä, joskin fokus on siirtynyt omalla kohdallani ulkoisista menetelmistä yhä enemmän itseni sisälle: omaan intuitioon luottamiseen. Laajennan tosin itseäni vielä myös vuoden mittaisella enkelihoitajakoulutuksella, joka alkaa ensi vuoden alussa.

Entä mitä tämä energiahoitaja ja reikiopettaja harrastaa?

Harrastan intuitiivista ja abstraktia maalaamista akryyliväreillä, ja luen, jos on jokin aihe, josta haluan syventää ymmärrystäni sillä tavalla tai kohdalle osuu kiehtova fantasiaromaani. Teen omalla ajallani myös vapaaehtoistyötä oman alani yhdistyksessä nimeltä Energiahoitajien tuki ry. Kuulun sen perustajajäseniin ja hallitukseen. Yhdistys tuottaa vuosittain Energiamessut-nimistä tapahtumaa pk-seudulla.

Elämäni on siirtynyt yleensäkin suorittamisesta ja tekemisestä harmonisen olemisen tilan arvostamiseen. Siitä käsin näkyy syntyvän parempia ideoita työhönkin. Takana on ennen näitä yrittäjäaikoja kaksikin burn outia, jotka ovat opettaneet jo jotakin suorittamisesta ja itsensä laiminlyömisen järjettömyydestä. Ei ollut edes kovin paljoa väliä, miten paljon tai vähän tein, jos se mitä tein, oli ristiriidassa sen kanssa, kuka ja mitä pohjimmiltani olen. Toisin sanoen: omaa sieluaan vastoin toimiminen voi alkaa jossakin vaiheessa masentaa, turhauttaa ja jopa kyynistää.

***

Se mitä nykyään teen yrityksessäni, alkoi oikeastaan jo teini-iän kiinnostuksestani psykologiaan, musiikkiin ja olemassaolomme metafyysiseen puoleen. Aikuisena minua on kiinnostanut myös se, mihin menemme tai mihin meidän ajatellaan menevän täältä tämän elämän jälkeen. Siten esimerkiksi kuolemanrajakokemuksista lukeminen on kiinnostanut minua, vaikka en itse ole kokenut sellaista.

Kului kuitenkin tuolta teini-iästä yli 20 vuotta, ennen kuin ryhdyin yrittäjäksi. En nimittäin uskonut aikaisemmin, että mielenkiinnonkohteillani olisi työelämässä jotakin merkitystä. Niitä ei myöskään tuettu ulkopuolelta, vaan aivan päinvastoin. Yritin pitkään toimia tavanomaisemmilla aloilla, mikä ei eri syistä kuitenkaan koskaan ottanut hyvin tuulta alleen.

Tuo historiani muistuttaa samalla sinuakin siitä, että ihmisen on tärkeää tunnistaa, mitkä asiat luontaisesti vetävät häntä puoleensa. Ne ehkä hautautuvat elämän varrella jonnekin sivuun, mutta niihin saattaa olla hyvä palata jossakin vaiheessa. Ne asiat liittyvät tyypillisesti omaan elämäntehtävään  –  jos tällaista sanaa halutaan käyttää. Ne ilmaisevat myös omia vahvuuksia, joita voisi käyttää elämässä ja kehittää edelleen. Luontaisesti kiinnostavista asioista saattaa löytyä joskus jopa yritysidea.

Elämä etenee sitä paitsi kivemmin, jos pystyy pitämään itseään kiinnostavat asiat mukana elämässä eikä sulje niitä pois esimerkiksi siksi, että yhteiskunta tai lähipiiri eivät jostakin syystä arvosta niitä.  Itselläni tuo on ollut jopa yksi toimivimmista tienviitoista: ne mielenkiinnonkohteet mitä lähimmät ihmiset ovat eniten halveksineet, ovat yllättäen olleet juuri niitä, mitä kohti on kannattanut mennä. Siis riippumatta siitä, mitä kukaan muu niistä ajattelee.


Loin oman unelmatyöni yksityisyrittäjänä pitkälti koko elämäni mittaisten mielenkiinnonkohteiden pohjalle vasta vuonna 2018. Nykyisellään tämä tuottaakin jo sen verran, että tätä voi pitää harrastuksen sijaan työnä.

Omapäisena tapauksena olen myös ohjautunut opettamaan Reikiä paljon yksityisopetuksena, mikä on siinä jopa ihanteellinen tapa opiskella, vaikka se ei olisikaan bisnesmielessä järkevin tapa. Joku valmentaja messuilla sanoikin minulle kerran, että eikö ole vähän hölmöä opettaa samat asiat yli kymmenen kertaa vuodessa yhdelle kerrallaan, kun voisit saada saman rahan pitämällä vain pari suurempaa kurssia ryhmille. Ajatus oli, että käytän paljon aikaa yksilöihin, kun voisin päästä paljon vähemmällä.

– Ja osittain totta, mutta opettajana tuo ei tunnu minulle kuitenkaan ihanteellisimmalta konseptilta, ja henkisellä alalla pätee pitkälti se, että jos ei aidosti seiso puhumansa asian takana ja pidä siitä mitä tekee eli jos ei tee ilon kautta, siinä ei myöskään saavuta ulkoista menestystä. Oman olemisen ja tekemisen energian laatu vaikuttaa vahvasti.

Reikiopettajana pyrin tunnistamaan ensin ennen kaikkea itse sisälläni, mikä on minulle resonoivinta. Seuraavaksi, millä tavalla ohjata tällä tietoisuudellani toisia kohti suurempaa itsetuntemusta, egosta irrottamista ja siten myös korkeampaa energiaa.

Pidän sekä pienryhmäopetusta että tilauksesta yksityisopetuksia. Molemmista on tullut hyvää palautetta, ja koen molemmat mielekkäiksi tavoiksi. Yksityisopetusta on tullut eteeni alusta saakka ja aluksi hieman tahattomasti, kun pienryhmät olivat kovin vajaita, sittemmin ihan tilattunakin, ja olen ymmärtänyt sen arvon yksilöille.

Olenkin nykyisin hyvin iloinen, että olen onnistunut luomaan kokonaisuuden, jossa yhdistyvät aikaisemmat suurimmat mielenkiinnonkohteeni: ihmisyys kaikilla tasoillaan (mieli eli ajattelu, tunne ja siitä seuraavat mielialat, sielun/hengen taso ja kehon hyvinvointi) sekä musiikin ja äänen vaikutus ihmiseen.

Yrittäjyys kuitenkin pelotti minua nuorempana ja se oli jopa viimeisiä asioita, mihin kuvittelin joskus ryhtyväni

Tein silloin TE-toimiston sivuilla olevan AVO-ammatinvalintatestin joitakin kertoja, ja testitulos oli sellainen, että olen suunnilleen yhtä vahvasti tieteellinen ja taiteellinen, toissijaisesti käytännöllinen, enkä juuri lainkaan hoivaava. Yrittäjyyspiirteiden kohta oli pyöreä nolla. – Ja minne lopulta ohjauduinkaan? Onneksi kävi näin, koska hyvinvointialan yrittäjänä näiden asioiden parissa mitä nyt teen, koen ensimmäistä kertaa elämässäni olevani aidosti omalla alueellani.

Kun katson taaksepäin, olemukseni ja ympäristöni yritti kyllä informoida monin tavoin jo vuosikymmenien ajan, että voisin keksiä jotakin sopivampaa; jotakin sellaista, missä omat todelliset mielenkiinnonkohteeni ja vahvuuteni tulisivat käyttöön. Itsepäisenä tyyppinä en uskonut. Keho petti toistuvasti aikaisemmissa töissä leipurina ja toimistossa, kuten se oli tehnyt jo teininä itse asiassa pianonsoitossakin, enkä tuntenut psyykkisestikään olevani välttämättä itselleni sopivimmissa mahdollisissa töissä.

Sekin aika opetti silti monenlaista itsestäni ja laajemminkin. Opit näkee kuitenkin usein vasta jälkeenpäin, ja niin se on mennyt minullakin. Sanotaan myös, että ns. healereilla on usein haastava elämä, jotta he voivat oppia suhtautumaan ehdottomalla rakkaudella ja empatialla sekä itseensä että toisiin. Omasta kehityksestä syntyy kykyä olla avuksi laajemmin.

Tämän yrityksen perustamista edelsi myös lähes koko elämäni hajoaminen vuotta aikaisemmin. Se tuotti täydellisen pysähtymisen, ja antoi samalla tilan tutkia nuoruuteni mielenkiinnonkohteita uudelleen. Oli tarpeen saada itseni kuntoon kahdenkin burn outin jälkeen, ja löytää uusi tie, jolla en enää rikkoisi itseäni enkä toisia.

Erilaiset verkosta löytyneet ohjatut meditaatiot olivat silloin alkusysäys. Sattumat, jos mikään lopulta edes on sattuma, johdattivat tuolla tiellä asiasta toiseen. Löysin netistä itselleni toimivia ohjattuja meditaatioita, joiden havaitsin toimivan itseeni yllättävän hyvin.  Pystyin luomaan niiden avulla itselleni siinä hetkessä rauhallista ja valoisaa kokemusta. Menin sen jälkeen Reiki-kurssille ja tiesin jollakin tavalla jo mennessäni, että tämä on se asia, jonka parissa tulen tekemään vielä myös työtä.

Opiskelin Reikin opettajatasolle saakka, ja perustin kesällä 2018 työttömänä vielä ollessani Reikihoitola Lumikallion. Aloitin suoraan päätoimisena yrittäjänä starttirahalla, jota myönnettiin yhteensä vuodeksi. Tässä kohdassa on myös surkuhupaisa kokemus, koska olin starttirahahakemukseni hyväksyneen henkilön mukaan vähiten ansainnut yrittäjä, joka oli saanut heiltä starttirahaa ensimmäiset kuusi kuukautta. Siis huonoin, joka heillä on koskaan ollut! Ensimmäisen puolen vuoden aikana kävi nimittäin vain yksi ainoa asiakas ja tulot olivat alle sata euroa.

Ihme kyllä, sama henkilö myönsi starttirahalle jatkoa toiset puoli vuotta. Sittemmin on toiminta toki vilkastunut ja nykyisin hoidan ja opetan vuosittain reilun 10 000 euron verran. Ylivoimaisesti kannattavinta on ollut Reikin opettaminen, ja siitä on tullut samalla myös kiitettävästi kokemusta. Kursseja on takana jo noin 50.

Myönnettäköön, että rupesin yrittäjäksi ihanan yltiöpositiivisella asenteella ja vain yhden menetelmän (Reiki) kanssa, ja sain nopeasti huomata, että Suomessa ei yksinkertaisesti taida olla riittävää asiakaspohjaa ihan tällaiselle konseptille. Opettajani oli siitä varoittanutkin, mutta en ollut antanut sen estää ja olen nyt iloinen, että ryhdyin tähän kuitenkin. En ehkä nykytietämykselläni aloittaisi itsekään ihan noin, koska tieto lisää tuskaa, kuten sanotaan. Olisi voinut jäädä tekemättä, jos olisin tajunnut pelätä, että asiakkaita ei ehkä olekaan siihen lajiin niin paljoa.

Oli kaikesta huolimatta tunne, että tämä on oikea tieni, ja asiat järjestyvät kyllä, mutta se vaatii kärsivällisyyttä, ja useampia palvelulajeja joita tarjota asiakkaille. Niitä on tullut sittemmin mukaan oman mielenkiintoni mukaisesti, ja niin vaikuttaa olevan myös jatkossa.

Energiahoitaminen (esim. Reiki) on ehkä Suomessa vielä vähemmän tunnettua, eikä sen merkitys hyvinvoinnin ja terveyden ylläpitämisen tukena ole avautunut vielä väestön suurelle enemmistölle. Aavistan siinä kuitenkin tulevaisuuden potentiaalia, kun yhä useammat heräävät huomaamaan, miten voisivat pitää itsestään ja omasta terveydestään parempaa huolta.

Käyttämäni menetelmät ovat parhaimmillaan erittäin vaikuttavia hoitomuotoja, jotka auttavat ihmistä harmonisoitumaan yhä enemmän todelliseksi minäkseen ja elämään itselleen rehellisenä. Se ohjaa vähitellen kulkemaan omaa oikeaa polkuaan pitki. Se tukee stressin vähenemisen, kokonaisvaltaisen harmonisoitumisen ja tasapainottumisen kautta myös fyysistä hyvinvointia.

Energiahoitomuodot kuten äänimaljarentoutuskin ovat nimenomaan osa terveyden vahvistamista, eivät sairauden hoitoa.


Mikä motivoi minua työssäni? Minua motivoi varsinkin reikiopettajana erityisesti juuri ihmisen harmonisoituminen lähemmäs todellista minäänsä, jolloin hän alkaa voimautua ottamaan myös tarvittavia käytännön askeleita muuttaakseen elämäänsä sellaiseksi, että viihtyy siinä itsekin paremmin.


Pidän ehkä eniten kuitenkin siitä, että minulla on tässä yrityksessäni tilaisuus tehdä työtä omana itsenäni suurimmilla mielenkiinnonkohteillani ja vahvuuksillani. Voin tuoda oman iloni toteuttamisen kautta rauhaa, voimautumista ja sisäisen ilon kokemisen mahdollisuutta toisillekin. Joku oppii meditoimaan ja rauhoittumaan sen kautta tähän hetkeen, joku oppii tutkimaan omia tunteitaan ja ajatteluaan syvemmin, ja joku kokee jossakin vaiheessa jopa ns. valaistumista.

Joskus kysytään, miten nollaan itseni päivän päätteeksi. Minulle ei tunnu tulevan suurta tarvetta nollata itseäni nykytyössäni. Irtaudun helposti opetuksesta tai hoidosta palaamalla tekemään omia kotiasioitani. Minulla on siten nykyisin elämä, josta en tarvitse varsinaisesti lomaa. Tämähän on juuri onnellisin tilanne elämässä. Koti työpaikkana ei myöskään haittaa elämääni, vaan päin vastoin tiloissa tuntuu olevan osaksi sen takia hyvä viba.

Entä mikä on yritykseni tulevaisuus ja mitä tavoittelen?

Näen itseni vähintään sivutoimisena yrittäjänä koko elämäni ajan. Reikiopettaja eli eräänlainen henkinen ohjaaja/opettaja ei ymmärrykseni mukaan oikein pysty jäämään elämänsä aikana täysin työstään pois, niin kauan kuin häntä pyydetään opettamaan tai hoitamaan. Mistä hän jäisi? Olemisestaanko? Rakkaudellinen, tuomitsematon ja valoisa olemisen tila on tässä lajissa lopulta tärkeintä. Sillä on potentiaali vaikuttaa hoitavasti riippumatta siitä, minkä nimistä tekniikkaa käytetään.

Tulevaisuuden suunnitelmani kohdistuvat tällä hetkellä aktiivisemmin verkko-opetuksen tuottamiseen. Suunnitelmissa on omasta ajastani ja opiskelijoiden asuinpaikasta riippumatta toimivat Reiki 1-2-verkkokurssit, jotka tuovat Reiki-opetuksen koko maan laajuiseksi. Niiden lisäksi tulee olemaan jatkossakin pienryhmäopetusta Espoossa muutamia kertoja vuodessa sekä tilauksesta yksityisopetusta. Reiki pysynee toistaiseksi pääalueenani, ja laajennan hoitojen osalta sen mukaan kuin siltä tuntuu. Olen vähemmän taloudelliseen kasvuun orientoitunut yrittäjä, kuten tästä voi päätellä, ja olen kiitollinen siitä, että tällainen lähestymistapa on minulle tässä elämässä myös mahdollista. Suorituspainetta on vähemmän, ja jatkan tässä edelleen omannäköiseni paketin kokoamista.

Näen tällä hetkellä, että kasvun mahdollisuus on suurin juuri verkko-opetuksen puolella. Tämä aika on maailmassa niin laajasti etätyön aikaa muutenkin. Perinteinen bisnes-ajattelu ei myöskään toimi tällä alalla kokemukseni mukaan kovin hyvin, koska henkisellä alalla ihmisten keskinäiset energiat tai tietoisuuksien tasot vetävät toisiaan puoleensa, eikä mikään markkinointi sinänsä muuta sitä asiaa. Yksi opettaja tai hoitaja on hyvä yksille ihmisille ja toinen toisille. Siksi ei ole myöskään suurta kilpailua eri toimijoiden kesken.

Olen pitänyt elämäni ohjenuorana minuun menneinä vuosina paljon vaikuttaneen Keleena Malnarin  lausahdusta, joka tiivistää olennaisen hyvin: ”If it does not feed your soul, let it go. Stay in your highest Light.” – Ei aina niin helppoa toteuttaa, mutta ei mahdotontakaan.

Voi myös sanoa, että Reikihoitola Lumikallio tukee yksilöiden oman Valon kirkastumista, tai paremminkin sitä himmentävien lampunvarjostimien kuorimista sen loisteen päältä pois. Siinä Valossa kaikki on hyvin, ja siinä on aina aikaa ja tilaa sekä nauttia täysin hetkestä, että tutkia rauhassa, miten voisi pitää sen hetken iloa ja rauhaa parhaiten yllä myös arjessa.

https://www.lumikallio.fi/

Jätä kommenttisi