KasvuStoori – Petra Veikkola Photography

Kuka olet?

Olen Petra Veikkola. Yhden tytön äiti, puoliso, entinen lakimies ja nykyinen valokuvaaja, kouluttaja sekä Pinterest-asiantuntija Akaasta.

Mikä on yrityksesi?

Yritykseni on Petra Veikkola Photography ja pääasiassa tarjoan lifestyle- ja brändikuvausta yrityksille, kuvaan stokkikuvia mm. Adobe Premium-palveluun sekä konsultoin ja koulutan Pinterestin hyödyntämisestä yritysten markkinointikäytössä.

Miten kaikki alkoi?

Kaikki alkoi siitä, kun raskaana ollessani ajattelin, että en halua tytön synnyttyä palata kiireiseen ja vaativaan lakimiehen työhön. Ajatus Helsingistä pois muuttamisesta tuli myös ajankohtaiseksi, koska koimme mieheni kanssa, että emme välttämättä halua kasvattaa lastamme Helsingin kantakaupungissa, jossa tuolloin asuimme.

Oikeastaan kaikki alkoi kuitenkin jo aiemmin. Ajatus valokuvaamisesta ammattina sai ensimmäisen tiedostamattoman sykäyksen, kun voitin silloisen työnantajani (asianajotoimisto) valokuvauskilpailussa pokkarikameralla otetulla kuvalla. Kuvan olin ottanut Central Parkissa, New Yorkissa siellä lomaillessani. Siitä lähti todella kova valokuvauksen opiskelu vapaa-aikana, uuden kameran ja linssin ostaminen. Siinä vaiheessa en kyllä vielä hetkeäkään ajatellut, että valokuvaamisesta voisi joskus oikeasti tulla jopa ammatti. Eikä yrittäjyyskään käynyt edes mielessä.

Aloitin kuvaamalla häitä. Ensin kuvasin siskoni häät ollessani 6. kuukaudella raskaana elokuun kesähelteillä 2012. Sen jälkeen seuraavana vuonna kuvasin muutaman tutun häät ja vasta v. 2014 kuvasin ensimmäiset häät aivan tuntemattomille. Hääkuvauksia olen päässyt kuvaamaan aina ulkomaille asti. Hääkuvauksia olen kuitenkin vähentänyt nyt vain muutamaan per vuosi pääpainon ollessa yrityskuvauksissa, workshopeissa ja konsultoinnissa.

Miten olet päässyt tähän pisteeseen?

Tähän pisteeseen olen päässyt kovalla työllä, paljolla opiskelemisella ja suurella intohimolla sekä tahdolla mennä omia unelmia ja haaveita kohden. Koen, että minua on auttanut se, että olen alusta lähtien panostanut brändini kehittämiseen sekä saanut yhteistyökumppaneiksi mahtavia ihmisiä ja yrityksiä.

Mikä motivoi sinua yritystoiminnassasi?

Minua motivoi se, kun näen, että asiakkaat ovat hyötyneet palveluistani jollakin tavalla; päässeet eteenpäin omassa yrittäjyydessään, vieneet yritystään eteenpäin tai kirkastaneet esimerkiksi visuaalista ilmettään.

Minua motivoi myös uudet haasteet, yhteistyökuviot ja uusien juttujen ideoiminen. Parhaimmat yritystoimintasi opetukset vuosien varrella?

Kaikista suurimmat opetukset olen saanut siitä, että kannattaa olla vakuutukset kunnossa (lähes koko kameravarustukseni varastettiin Italiassa ollessani työkeikalla siellä, mutta onneksi minulla oli vakuutus, joka korvasi suuren osan menetyksestä) ja panostaa kirjanpitäjään. Myös kaiken itselle aikaa vievän ja vähän epämiellyttävän työn ulkoistaminen kannattaa mielestäni aina. Ja tietysti sen, että aidon brändin rakentaminen yritykselle on kannattava investointi.

Mikä on yrityksesi tulevaisuus? Mitä tavoittelet?

Olen juuri vähän aikaa sitten muuttanut yritykseni toimintaa siihen suuntaan, että tarjoan palvelujani pääasiassa yrityksille. Toiminnan kehittäminen siihen suuntaan, että kauttani saisi kattavampia palveluja liittyen yrityksen brändiin ja bränditarinan visuaaliseen kertomiseen on suunnitteilla.

Tavoittelen myös uusia kuvioita ihan eri toimialalla, joista en kuitenkaan voi vielä kertoa sen enempää, koska ovat niin alkutekijöissään.

Miten nollaat itsesi?

Nollaan itseni joko lukemalla hyvää kirjaa, lasillisella viiniä tai matkustamalla jonnekin rentouttavaan paikkaan sekä tietysti viettämällä aikaa oman perheen kanssa.

Lifestyle- ja brändikuvaukset: ​www.petraveikkolaphotography.com Hääkuvaukset: ​www.petraveikkola.com
Pinterest-palvelut: ​www.nellaino.com
Creative market stokkikuvakauppa: ​www.creativemarket.com/petrav

Jätä kommenttisi