KasvuStoori – Päivi Vesala, Värityskuvakauppa.fi

Olen Päivi Vesala, 49-vuotias värityskuvataiteilija ja Vedic Art -taiteilija Kempeleestä. Asun metsän reunassa mieheni, kolmen teinin ja shetlanninlammaskoiran kanssa.

Rakastan luontoa, maisemanvaihtoa ja erilaisia kulttuureja. Olen kiinnostunut maailmankaikkeuden mysteereistä, henkisestä kasvusta ja ajassa surffailusta. Ennen kaikkea rakastan piirtämistä.

Mikä on liiketoimintasi?

Minulla on Värityskuvakauppa.fi, pidän sitä Osuuskunta Lilithin lukuun. Piirrän intuitiivisia värityskuvia hyvinvoinnin ja henkisen kasvun tueksi.

Miten kaikki alkoi?

Suvullamme on taiteelliset juuret. Urpo-pappani huolehti aina siitä että minulle oli kyniä ja papereita ja hän kannusti minua piirtämään ja puhutteli minua taiteilijana. Olen aina piirtänyt paljon.

Joskus yläasteella kävimme koulun kanssa taidemuseossa, jossa oli todella jänniä abstrakteja, värikkäitä ja isoja maalauksia. Ne kolahtivat minuun aivan täysillä, olisin voinut uppoutua niiden seuraan vaikka koko päiväksi. Inspiroiduin niistä niin kovasti, että aloin harrastaa abstraktia piirtämistä. Tein sitä intuitiivisesti, vaikka silloin en sellaista termiä tiennyt olevan olemassakaan. Kehittelin kaikenlaisia omia tekniikoita ja lähestymiskulmia intuitiiviseen piirtämiseen ja maalaamiseen.

Vuonna 2011 menin ensimmäiselle Vedic Art -kurssille. Se räjäytti tajunnan ja avasi luovuuden portit apposen auki. Vedic Art on taiteen menetelmä, joka perustuu ikivanhaan veda-tietoon. Kaikki tieto ja luovuus on ihmisen sisimmässä, ja sen vain annetaan virrata ulos. Tämä resonoi minulle vahvasti. Muutoinkin intuitio, sen kuunteleminen ja hyödyntäminen alkoi kiinnostaa paljon noihin aikoihin.

Miten olet päässyt tähän pisteeseen?

Vedic Art -menetelmästä lumoutuneena piirtelin paljon intuitiivisia kuvia, ihan vain piirtämisen ilosta. Syntyi hauskoja koukeroisia piirroksia. Jossain vaiheessa ystäväni huomauttivat, että ne sopisivat hyvin värityskuviksi. Innostuin piirtämään intuitiivisia värityskuvia niin paljon, että niistä tuli värityskirja.

Mielikuvia vol 1 -värityskirja julkaistiin vuonna 2015 ja sen jälkeen vielä kaksi värityskirjaa on tullut uunista ulos.

Värityskuvien piirtäminen vei minut täysin mukanaan. Olen tässä viiden vuoden aikana ideoinut monenlaisia juttuja miten värityskuvia voi käyttää eri tarkoituksiin ja eri tavoin – yrityksille markkinointiin, kouluttajille, life coacheille, lapsille väritettäviä puuhatehtäviä, muutamia mainitakseni.

Viime aikoina sydän on vienyt minua aina vain vahvemmin hyvinvointivärityskuvien suuntaan. Olen löytänyt vihdoin kutsumukseni. Näen kristallinkirkkaana sen, että minun tehtäväni tässä elämässä on auttaa ihmisiä löytämään valo, ilo ja toivo sekä henkinen kasvu. Ja se voi tapahtua värityskuvieni avulla.

Mikä motivoi sinua työssäsi?

Rakastan piirtämistä, ja tekisin sitä joka tapauksessa. Saan piirtämisestä voimaa. Jos olen uupunut, väsynyt, ahdistunut tai masentunut, otan kynän käteen ja alan vain piirtämään  intuitiivisesti jotain joka hoivaa minua.

Monesti näistä samoista hoivaavista kuvista syntyy värityskuvia. Niissä on voimakas ja kupliva energia kun ne on tehty aidolla otteella ja puhtaalla sydämellä. Niiden hoivaava vaikutus välittyy, kun kuvaa värittää.

Paras motivaatio on palaute ihmisiltä jotka ovat työstäneet värityskuviani. Tuntuu ihanalta kuulla, että värityskuvieni parissa viihdytään ja olo rauhoittuu ja tasapainottuu. Että ne oikeasti vaikuttavat positiivisella tavalla.

Parhaimmat yritystoimintasi opetukset vuosien varrella?

Olen kokenut yrittäjänä kaksi konkurssia. Paras neuvo minkä silloin sain, oli että “älä jää tuleen makaamaan!”. Sitä noudatin, pyrin tekemään joka päivä edes jonkin pienen teon joka vie minua tilanteessa eteenpäin ja joka nostaa kuopasta edes hitusen ylemmäksi. 

Selvisin.

Jos näistä kahdesta todella rankasta kokemuksesta olen selvinnyt, niin tiedän, että pystyn selviämään mistä vain. Tämän jälkeen olen muistanut myös muissa tilanteissa, että yksikin pieni askel vie aina eteenpäin, kohti tavoitetta.

Mikä on liiketoimintasi tulevaisuus? Mitä tavoittelet?

Värityskuvakauppa.fi on ollut toiminnassa vajaa kaksi vuotta. Se on hakenut muotoaan, ja nyt se vihdoin alkaa löytämään oman paikkansa Universumissa.

Hyvinvointivärityskuvat ovat se juttu mihin keskityn jatkossa entistä enemmän. Tavoitteeni on, että saan kasvatettua verkkokauppani sen verran suureksi, että pystyn keskittämään suurimman osan ajastani intuitiivisten värityskuvien piirtämiseen ja hyvinvointityökalujen kehittämiseen.

Juuri nyt minulla on meneillään upea yhteistyöprojekti hyvinvointitaiteilija Marianne Lukkarisen kanssa. Synnytämme aivan uudenlaisia, todella voimallisia ja inspiroivia luovan hyvinvoinnin työkaluja. Kannattaa seurata minua somessa jos kiinnostaa kuulla lisää.

Miten nollaat itsesi?

Metsä talomme vieressä rauhoittaa, sinne on helppo mennä koiran kanssa ja ottaa mäntyjen lempeä voima vastaan. Piirtäminen ja värittäminen on minulle ihan parasta meditointia. Kun en jaksa ajatella, kun haluan hiljentää pulisevan mielen hetkeksi, otan kynän käteen ja katselen vain, mitä se saa aikaan.

Voimalauseesi?

“A grateful heart is a magnet for miracles”.

Olen teettänyt pienen tyynyn, johon tämä lause on painettu. Tyyny on minulla työhuoneen sohvalla, ja monesti otan sen matkallekin mukaan. Näin en unohda tätä tärkeää lausetta. 

Ihmeitä tapahtuu ja kaikki on mahdollista.

Nettisivut: www.paivivesala.com

Verkkokauppa: www.värityskuvakauppa.fi

Facebook: www.facebook.com/mielikuvia

Instagram: www.instagram.com/paivivesala_art
Mielikuvia-värityskirjat: https://www.bod.fi/kirjakauppa/catalogsearch/result/index/?q=Päivi+Vesala&cont_id=1476707

2 kommenttia

Jätä kommenttisi

Salme Kortelainenkommentoi
16.09.2020 at 10:04

Upea kirjoitus. Kirjoituksestasi huokuu rauha ja elämänvoima. Olet selkeästi löytänyt Sinun oman ”juttusi.” 👌 Juuri kuten kirjoitit taide on kaikissa sen muodoissaan on niin voimaannuttavaa, inspiroivaa ja rauhoittavaa. Ja välillä lumoavaa tai ajatuksia herättävää.

Salme Kortelainenkommentoi
16.09.2020 at 10:10

Upea kirjoitus. Kirjoituksestasi huokuu rauha ja elämänvoima. Juuri kuten kirjoitit, taide on sen kaikissa eri muodoissaan niin voimaannuttavaa, inspiroivaa tai rauhoittavaa. Ja välillä lumoavaa tai ajatuksia herättävää. Hienoa, että kaikkien näiden sähköisten asioiden ja tekemisen tilalle saadaan erilaista tekemistä. Ja mikä parasta, rauhoittavaa sellaista!

Jätä kommenttisi