KasvuStoori – Oivallamme Consulting

Kuka olet?

Johanna Wahlbeck, taidefilosofi (FM), kuvataideterapeutti, työnohjaaja (STOry), palvelutuotekehittäjä ja taidekasvatuksen tohtorikoulutettava, uusimpana myös Neemo Coach.

Mikä on yrityksesi?

Johanna Wahlbeck Oy, aputoiminimi Oivallamme Consulting.

Miten kaikki alkoi?

Syntymästä, heh. Aikoinaan pienenä kyllä taisin kehitellä jo ensimmäistä konseptiani, Rentoa kuvaa, kun päätin tietoisesti tehdä rennommin väärällä kädellä joulukortteja. Olen aina ollut kiinnostunut taiteesta ja ihmismielestä. Jo 2007 löysin itseni naisyrittäjyys-seminaarista haaveilemasta ja pitkän harkinnan jälkeen perustin yritykseni 2014. Vuoden 2016 maaliskuun alussa tein suunnitellun hypyn taidemuseotyöstä kokoaikaiseksi yrittäjäksi.

Miten olet päässyt tähän pisteeseen?

Kovalla työllä ja intohimolla. Niin kai moni sanoo ja totta se on. Pitää olla todella sinnikäs ja todella motivoitunut tekemään, näin ainakin minun tapauksessani, jotta yrityksen saa kannattamaan, ehkä varsinkin taidealalla. Juuri yhdessä tilaisuudessa kerrottiin, että noin 80-90 % yrityksistä ei selviä niin sanotusta Kuolemanlaaksosta ja taidealan yrityksien tapauksessa luku on käytännössä kuulemma suurempi. Eräs entinen työkaveri totesi sen olevan ihme, että maksan itselleni palkkaa. Mutta ihmeen sijaan takana on kyllä se kova työ, mutta sinnikkyyteen tarvitaan tietenkin myös uskoa onnistumiseen. Ja kova työ jatkuu 🙂

Mikä motivoi sinua yritystoiminnassasi?

Hyvä kysymys. Kyse on sen verran varhain alkunsa saaneensa ja laajalle levinneestä motivaation kukkasesta, että pitää oikein kaivella. Taide motivoi, sen mahdollistaminen, että muut saavat itselleen sopivalla tavalla irti kuvataiteen ja kuvataidemenetelmien mahdollisuuksista motivoi. Asiakkaiden innostuminen, kasvu ja vointinsa kääntyminen parempaan motivoi, asiakkaat motivoivat. Juuri eilen kirjoitin palautekoonteja yhdestä taidematkasta ja yhdestä valmennuksesta ja oli kyllä todella motivoivaa paneutua kannustaviin asiakaspalautteisiin 🙂

Parhaimmat yritystoimintasi opetukset vuosien varrella?

Yhteistyökumppanit ovat tärkeitä, mutta valitse ne tarkoin. Markkinointi todella on lopulta aina pitkäjänteistä. Jos jokin tilaus tai asiakkuus mietityttää, mieti kaksi kertaa ennen kuin lähdet hommaan mukaan. Kannattaa keskittyä niihin töihin, mitä kaikista eniten haluaa tehdä.

Mikä on yrityksesi tulevaisuus? Mitä tavoittelet?

Tavoittelen kasvua, villeissä unelmissani olen tulevaisuudessa taide- ja hyvinvointialan työnantaja. Lyhyemmällä aikavälillä tavoittelen yhä parempia työtapoja ja ajanhallintaa sekä tietenkin lisää antoisia asiakaskokemuksia.

Miten nollaat itsesi?

Useammalla eri tavalla. Liikkumalla, lepäämällä, joutilailla hetkillä, maalaamalla, läheisten kanssa, meditoimalla… Uusimpana nollauskeinona pelaan Wizards Unite -peliä, joka toimii kävelemällä ja myös yhdessä pelikavereiden kanssa, eli yhdistää monta hyvää tapaa nollata ja rentoutua.

Tahtolauseesi?

Lauseet vaihtuvat kun tilanteet vaihtuvat, mutta yrityksen slogan on Oivallamme yhdessä enemmän! ja missiolause Kuvataide ja kuvataiteellinen ilmaisu kuuluvat kaikille!

Johanna Wahlbeck Oy, yrityssivusto: https://oivallamme.fi

Tulossa: Jungilaisen Hiekkakuvaterapian kurssipäivä 10.1.2020 ja Ruman taiteen kurssipäivä 1.3.2020!

Lue lisää kursseista https://oivallamme.fi/opi

Taidematkoista https://oivallamme.fi/taidematkat

Työnohjauksesta https://oivallamme.fi/innostu

Kuvataideterapiasta https://oivallamme.fi/kehity

Neemo-metodista https://oivallamme.fi/neemo-metodi

Voit tilata ilmaiset pinkit taidevinkit itsellesi täällä: https://oivallamme.fi/pinkit-taidevinkit

Taideterveisin, Johanna 🙂

Ps. Upeat taulut Johannan taustalla ovat hänen itse maalaamiaanJätä kommenttisi