KasvuStoori – Marissa Tammisalo

Olen Marissa Tammisalo, valokuvaaja.

Useampia vuosia sitten oivalsin, että en osaa maalata mutta kameralla saan talteen joitain vastaavaa, sitä sieluni maisemaa. Ihmisten kuvaaminen alkoi kun ymmärsin, että olemalla kuvaustilanteessa aito oma itseni saan kuvattavista esiin jotain merkityksellistä. Se, ettei kuvaa otakaan vain kamera vaan myös kuvaaja. Pitkään hämmästelin itsekseni sitä, että minun kuvista todella maksetaan rahaa. Yrityksen liiketoimintasuunnitelma oli johonkin ruutupaperin kulmaan lyijykynällä piirretty kaavio siitä, että rahaa pitää tulla rutkasti sisään, jotta siitä jäisi itselle jotain. ”Jos haluat euron laskuta ainakin kaksi”  taisi siinä myös lukea ajatuksena, että palkkio ei ole palkkaa.Ajan kanssa opin yrittämisestä enemmän mutta tuo alussa oleva ajatus on edelleen hyvinkin validi kaikessa yksinkertaisuudessaan.

Kuvaajana ja ihmisenä tavoittelen täydellisyyttä, josta aiheutuu sekä iloa, että turhaa murehtimista . Tässä ammatissa täytyy myös osata tasapainoitella taiteellisen luovuuden ja yrityksen järkevän toiminnan kanssa , vähän niinkuin keinulaudalla.

Tähän asti pääseminen on vaatinut lukemattomia työtunteja, sielu auki kuvaamista ja ymmärtämistä, että minä riitän.

Voi kuulostaa erikoiselta mutta vasta silloin ymmärsin, etten voi olla kaikille kaikkea, tämä on minun yritykseni ja voin viedä sitä siihen suuntaan mihin itse haluan. Vain tällöin yrityksen arvot ja toimintapohja pysyy aitona.

Tulevaisuudessa kuvaan yhä enemmän vain sellaista, mistä koen suurta intohimoa. Voi olla , että kohteet jossain kohtaa muuttuu mutta tällä hetkellä olen parhaimmillani rakkauden ääressä. Häitä, pariskuntakuvia sekä perhekuvia. Haluan olla kuvaaja, joka valitaan juuri kuvien ja minun persoonani takia- ei vain siksi, että joku pitää saada kuvaamaan.

Jotta pääni pysyy kasassa tässä hyvinkin hektisessä ammattissa, katson vapaa-ajalla rikosdekkareita useamman tunnin maratooneina. Muutama murha viikossa pitää mielen virkeänä 🙂

Kuvaan iloa, valoa ja rakkautta. Kuvia, joilla on merkitystä.

Valokuvaaja Marissa Tammisalo

www.marissatammisalo.com

https://www.instagram.com/marissatammisalo/

Jätä kommenttisi