KasvuStoori – Lace & Rose Vaatelainaamo

Kuka olet?     

Olen Päivi Salmela (55-v) Hyvinkäältä. Yrittäjä, opiskelija, äiti, vaimo ja mummu 🙂

Mikä on yrityksesi? 

Olen aloittanut jo v. 2013 perustamalla naisten vaateliikkeen, koska olin aina haaveillut omasta liikkeestä sekä siksi, että +40-v naisten vaatteita ei ollut mielestäni kunnolla valikoimaa. Nyt 2019 olen muuttanut tuotekonseptin ja aloitin Vaatelainaamon ja siirsin liikkeen Riihimäestä Hyvinkäälle. 

 Miten kaikki alkoi? 

Kaikki alkoi oikeastaan hyvin hauskasti. Joskus päivittelin kotona miehelle, vaatepulmasta ja hän sanoi minulle: mikset itse aloita nyt sitä yrittäjyyttä vaateliikkeen kanssa , kun muutenkin koko ajan puuhaat vaatteiden kanssa. Jotenkin näin! No, jos saa näin hyvän signaalin kotoa, niin miksei sitten oteta turvallisesta palkkatyöstä huikea hyppy kohti tuntematonta? 

 Miten olet päässyt tähän pisteeseen

Sinnikkyydellä ja uskolla että kaikki järjestyy. Välillä on ollut synkkiä hetkiä mutta uskon hyvään ja siihen, että kun tekee parhaansa ei muuta voi.

 Mikä motivoi sinua yritystoiminnassasi? 

Vapaus tehdä asioita ja asiakkaat.  Olen intohimoinen ”puvustaja” ja rakastan vuorovaikutusta asiakkaan kanssa. Pieniä onnistumisia sattuu usein ja se tekee onnelliseksi ja kun huomaa että on ihan oikealla alalla.

Parhaimmat yritystoimintasi opetukset vuosien varrella? 

Kaikkea ei voi eikä tarvitse tehdä yksin. Ympärillä on hyvä olla hyvät tukijoukot.

Mikä on yrityksesi tulevaisuus? Mitä tavoittelet?

Tulevaisuus näyttää vielä haasteelta, koska Vaatelainaamo on vasta avattu. Uskon kuitenkin, että Vaatelainaamoiden aika on edessä. Ihmisiä kiinnostaa ekologisuus ja eettinen sekä vastuullinen muoti. Toivon, että saan ihmiset heräämään ja huomaamaan että jatkuva kuluttaminen on saatava kuriin. Ostamalla vähemmän vaikkapa vaatteita ja käyttämällä Vaatelainaamoa voi omalta osaltaan hiukan vaikuttaa ympäröivään maailmaa. Askel on pieni, mutta  kuitenkin merkittävä.

Miten nollaat itsesi?

Metsässä kävely koiran kanssa. Upeaa olla oikeastaan ajattelematta mitään ja seuraamalla koiran touhuja. Tosin monesti näillä joka päiväsillä retkillä tulee hyviäkin ideoita.

Matkustaminen miehen kanssa kahden kesken on meille tärkeää yhteistä aikaa. Omat jo aikuiset lapseni ovat olleet suurena apuna mm. yritykseni järjestämissä tapahtumissa, milloin mallina, dj:nä tai myyjänä. Mielestäni yrittäjän tärkeimpiä tukijoukkoja on ehdottomasti oma perhe. Unohtamatta ihania pieniä tyttärentyttäriä, jotka ovat luonnollisesti maailma ihanimmat.

Tahtolauseesi?

”Jos uskot itseesi, onnistut kaikessa mihin ikinä päätät ryhtyä”

Lace & Rose Vaatelainaamo, www.lacerose.fi

Jätä kommenttisi