KasvuStoori – Kauneushoitola Onnentunne

Kuka olet?

Olen Heidi Törnqvist, 37- vuotias kauneushoitolayrittäjä. 

Mikä on yrityksesi?

Yritykseni kauneushoitola Onnentunne tarjoaa tehokkaita hemmotteluhoitoja Helsingin Pohjois-Haagassa. Sivutoimisesti teen yrityksessäni myös hyvinvointivalmennuksia.

Miten kaikki alkoi?

Yritykseni kauneushoitola Onnentunteen tarina alkoi yhdeksän vuotta sitten, kun melko yllättäen sain päähänpiston hakea opiskelemaan kosmetologiksi. Opinnot kestivät kaksi ja puoli vuotta ja suoritin ne iltaopintoina. Päivät olin kokopäivätyössä toimistolla. Perustin yritykseni kuusi vuotta sitten syksyllä. Ensimmäisen vuoden tein kosmetologin töitä iltaisin ja viikonloppuisin, sitten rohkaistuin lopettamaan edellisen työni ja ryhdyin täysipäiväiseksi yrittäjäksi. Noin kuukauden kuluttua siitä sain tietää olevani raskaana! Äitiyslomani aikana toiminta hoitolassani jatkui sijaisten voimin. Palasin takaisin töihin poikani ollessa seitsemän kuukauden ikäinen. Ensimmäisen vuoden ajan tein töitä osa- aikaisesti. Kaksi vuotta sitten kanssani hoitolalla aloitti työskentelemään kollegani Suvi ja vuosi sitten ripsitaiturimme Nina. 

Miten olet päässyt tähän pisteeseen?

Aiemmalta koulutukseltani olen tradenomi. Muistan varmasti aina sen, miten tradenomiopintojen aikaan ajattelin, että AINAKAAN yrittäjää minusta ei koskaan tule. Kosmetologiopintojen alkaessa tajusin kuitenkin lähes samantien, että yrittäjyys on ainoa väylä tulevan ammattini suhteen, koska en olisi ollut valmis menemään toiselle töihin tällä alalla eikä työpaikkojakaan juuri ole, koska alalla suositaan sopimusyrittäjyyttä. Tähän pisteeseen olen päätynyt sopivalla yhdistelmällä sinnikkyyttä, stressinsietokykyä ja uskoa omaan itseeni. Vaikka monet sanovat yrittäjyyden olevan hankalaa, koen kaiken järjestyneen vähintään melko vaivattomasti. Töitä toki yrittäjänä saisi tehdä vaikka kellon ympäri, mutta ajan kanssa tähänkin on löytynyt tasapaino.

Mikä motivoi sinua yritystoiminnassasi?

Minua motivoi yrityksen pyörittämisessä eteenpäin meneminen. Vaikka keskeneräisyyttä ja välillä kaaostakin pitää oppia sietämään, yritykseni etenee koko ajan pienin askelin. Pienessä yrityksessä yksi parhaita puolia on se, että voi kokeilla kaikenlaista ja jos huomaa, ettei jokin toimi, suuntaa voi muuttaa nopeastikin. Saan paljon ideoita yritykseeni liittyen, mutta vuosien varrella olen huomannut, että ihan kaikkia niitä ei kannata toteuttaa!

 Parhaimmat yritystoimintasi opetukset vuosien varrella?

Opin yritystoimintani kautta jotain jatkuvasti. Yleensä sen huomaakin vasta jälkikäteen. Paras oppini tähän mennessä on todennäköisesti omasta jaksamisesta huolehtiminen. Alkuvuosina yrityksen pyörittäminen vei pyörteisiinsä, mutta tällä hetkellä koitan huolehtia ensisijaisesti omasta hyvinvoinnistani. Sitä kautta pystyn antamaan paljon enemmän myös yritykselleni.

Mikä on yrityksesi tulevaisuus? Mitä tavoittelet?

Yritykseni tulevaisuuden tavoite on selkeyttää toimintaa. Suunnittelen siirtyväni lähitulevaisuudessa ainakin hetkellisesti enemmän hallinnollisiin tehtäviin saadakseni hoitolan pyöritykseen ja markkinointiin liittyviä asioita suunniteltua ja rutinoitua mahdollisimman tehokkaasti. Aion etsiä meidän tiimiin vielä yhden loistavan kosmetologikollegan. Yhdessä keskitymme jatkossa enemmän myös työssäjaksamiseen ja siihen, että hoitolamme on mahtava työpaikka meille kaikille!

Miten nollaat itsesi?

Yritykseni ensimmäiset vuoden olivat näin jälkikäteen ajateltuna melko raskaita. Olen vasta nyt hiljattain alkanut miettiä enemmän palautumiseen ja jaksamiseen liittyviä asioita. Nämä ovat vaikuttaneet siihen, että myös hoitolan palveluvalikoimasta löytyy rentoutukseen, unen parantamiseen ja stressin poistoon liittyviä palveluita. Tällä hetkellä pystyn jo paremmin irtautumaan töistä vapaa- ajallani eli stressinhallintakeinoni ovat alkaneet tehota! Vapaa- ajalla nautin nelivuotiaan poikani ja mieheni seurasta, harrastan Crossfitiä ja luen kirjoja!

Heidi Törnqvist

Kauneushoitola Onnentunne

www.onnentunne.fi

Jätä kommenttisi