KasvuStoori – Hyvänolon Omimo

Olen Katja Kykkänen, minä, äiti, vaimo, opettaja, yrittäjä ja onnellinen nainen, noin muutaman roolin mainitakseni.

Hyvänolon Omimon perustaja ja omistaja. Ratkaisukeskeinen skeematerapeutti, hyvinvointiopettaja, joogaohjaaja ja valmentaja. Teen jatkuvasti töitä hengityksen kanssa ja pian aloitan opiskelemaan hengitysterapeutiksi, josta olen haaveillut jo vuosia.


Tänään olen onnellinen ja kiitollinen, rauhallinen ja rakastava. Aina ei ole ollut niin. Vajaa kymmen vuotta sitten olin pisteessä, jossa joudun kasvotusten elämän ja kuoleman kamppailun kanssa. Voimat oli käytetty ja kamppailin pinnalla pysymisen kanssa tosissani. Toivoa ei ollut, ei kykyä eikä työkaluja. Olin umpikujassa, kipuilin henkisesti ja fyysisesti. Käytin kaikki keinot, joilla pyrin vielä tunteakseni eläväni, voin todella pahoin.

Eräänä päivänä kuitenkin tuli hetki, jolloin päätin, että nyt tämä saa riittää. Haluan elää hyvää ja onnellista elämää. Haluan saada näyttää lapsilleni, etten luovuta, olen äiti, jota olen aina haaveillut olevani. Tänään olen. Kiitos loppuunpalamisen.

Vaikka masennus ja ahdistus näyttävät päällepäin tuskaisilta kokemuksilta, niissä hienoa on kaiken läpäisevä mahdollisuus, ihminen tuodaan pisteeseen, jossa voi kääntää kelkkansa täysin tai jatkaa samaa latua. Minä käänsin kelkkani. Aloitin jooogan, meditaation ja pysähtymisen. Lopetin raastavat ihmissuhteet, alkoholinkäytön, tv:n katsomisen ja säntäilyn paikasta toiseen. Pysähdyin.

Siitä alkoi tie parempaan ja nyt voin sanoa, että loistavaan hyvään.

Mikään ei tapahtunut yhtäkkiä, yhdessä yössä, vaan matka vaati harjoituksia toinen toisensa perään, kompastumisia ja kipuilua, mutta jokainen hetki toi lähemmäs unelmaa. Tänään muistutankin omia asiakkaitani siitä, että jos ongelmat ovat ottaneet kasautuakseen kymmeniä vuosia, annetaan niille aikaa poistua, pikkuhiljaa, niin ne pysyvätkin poissa. Kiitotietä onneen ei ole, vaikka monessa paikassa niin lupaillaan.


Nyt kun saan tehdä työtä, josta olen aina unelmoinut, suurin onneni ja virikkeeni ovat ihmiset, olen peilinä heille, mutta ihan kuten ihmisiä olemme, peilaamme molempiin suuntiin. Opin jokaisesta kohtaamisesta, olen vierellä kulkija, en neuvo, käske, tuomitse tai arvostele. Kuulen ja kuuntelen, sitä uskon meidän jokaisen kaipaavan, kysyn ja kummastelen, tutkin yhdessä.

Tänään työni on sellaista, etten malttaisi pois töistä ollakaan, mutta niin hyvä kuin huonokin stressi voi kasvaa liian suureksi ja siksi on tärkeää levätä, lomailla ja ladata itseään, jotta voin antaa itsestäni kaikista parhaan puoleni ihmisille, jotka käyvät luonani. Koen itsestäni huolen pitämisen eettiseksi velvollisuudeksi myös asiakkaitani kohtaan. Joogaan, meditoin päivittäin, lenkkeilen koiran kanssa, käyn salilla ja kesäisin golfaan. Näin pidän mieleni ja kehoni balanssissa. Pään saan parhaiten nollattua meditoimalla, jota ilman en osaa, enkä halua enää elää. Meditointi on arjen hälyn keskellä olemista, läsnäoloa tai istumista ja antautumista hetkelle. Ei mitään ihmeellistä suorittamista, vaan luonnollista hetkeen asettumista. Hengittelyä ja hölläilyä, hyväksymistä ja antautumista.

Yrittäjyyteen minut ajoi pitkä haahuilun ja harhailun tie. Olin tehnyt kaikkea maan ja taivaan väliltä myynnistä, ravintolatyöstä ja sisustussuunnittelusta lähtien, etsien omaa paikaani, sitä löytämättä. Kun voimat alkoivat palata, tiesin, niin kuin moni muukin joka on saanut avun, että tätä minä haluan tehdä. Tähän minua on koko ajan valmistettu. Ja nyt kun aamulla herään, tiedän, että valinta oli oikea. Haluaisinkin sanoa jokaiselle unelmatyötään etsivälle, että kuunnelkaa mistä sielu syttyy, mikä virittää ihanan lepatuksen rinnassa ja missä olette hyviä, siinä on jokaisen yrittäjän unelmapaikka. Aina kannattaa unelmoida, vaikka liikaakin, mutta unelmiaan ja elämäänsä ei kannata hukata miellyttämisen tai turvallisuuden pelossa. Turvallisuutta on hyvä arki ja se mitä teet rakkaudesta lisääntyy ja kasvaa.

Paras opetukseni yritystoiminnassa on se, että puskemalla ei pääse pitkälle. Kun uskoo ja luottaa siihen, että mikään mikä ei tunnu hyvältä, ei myöskään ole hyvää. Luotan intuitioon ja elän sen mukaan. Kun elän, niin kuin opetan, voin hyvin. Go with the flow.

Yritystoiminnassa toiveeni ja tavoitteeni on saada tehdä kohtaavaa asiakastyötä, jossa koen olevani parhaimmillani. Jokainen tapaaminen, päivä ja ihminen on oma kokonaisuutensa ja myös haaste minulle. Haluan olla kohtaava, läsnä oleva ja aito, kasvaa elämän mukana ja nauttia elämästä.  Teen työtä sydämestäni, nauran aina, kun joku sanoo ettei työstä saa nauttia. Minä rakastan työtäni. Edistän lisäksi isoa projektia liittyen nuorten hyvinvointiin ja toivon, että sen tiimoilta saan tehdä jatkossa lisää kouluttamista, joka on toinen unelmani ja mistä nautin suuresti. Nyt koulutan aikuisia kurssimuotoisesti, mutta unelmani on suurempi ja laajempi koulutuskokonaisuus.

“When thigs change inside you, things change around you.”

Jokainen meistä toivoo muutosta, usein niin, että joku läheinen muuttuu, mutta muutos lähtee aina meistä itsestämme.


Tervetuloa tutustumaan sivuihini ja minuun.

Lisäksi, kun tämän tarinan ohjaamana kiinnostut ja innostut tulemaan kohtaamaan minut, mainitse tämä juttu ja saat ensimmäisen tapaamisen puoleen hintaan. Tervetuloa!
www.omimo.fi ja instassa ja facessa hyvänolonomimo.

Jätä kommenttisi