KasvuStoori – Hjalmars & Nomad Home

Kuka olet?

Minna Österlund, vuonna 1963 Itä-Suomessa syntynyt monitoiminainen: tehnyt pitkän uran etenkin matkailu- sekä vaatealalla ennen yrittäjäksi ryhtymistä. Asumme Korppoossa 100-v. vanhassa omakotitalossa mieheni, koiran ja kissan kanssa.
Minulla on kaksi aikuista tytärtä ja yksi aikuinen bonustytär, jotka kuuluvat  kiinteästi perheeseen, vaikkakin asuvat omillaan.

Mikä on yrityksesi?

Olen vuodesta 2007 tehnyt töitä mieheni kanssa yhdessä yrittäjinä Turun saaristossa.
Yritykseni  Korppoon Saaristohotelli Oy pyörittää Hjalmar’s restaurant & Pub- nimistä ravintolaa ympäri vuoden Korppoon saarella, Café Stella- kahvilaa, joka sijaitsee lautalla Houtskarin ja Korppoon välillä, Hotel Hjalmars – majoitusta sekä uusimpana yrityksenä ja silmäteränäni NomadHome- mattoliikettä; tuomme maahan marokkolaisia käsinsolmittuja villamattoja ja muita sisustustuotteita. Showroom sekä myymälä on Korppoossa vanhassa armeijan esikuntatalossa, minkä tiloissa ravintolamme myös sijaitsee. 
Marokko on lähellä sydäntäni monestakin syystä, asuin ja työskentelin  siellä kahdeksan vuotta, jolloin ensimmäisen kerran ihastuin sikäläiseen upeaan käsityötaitoon. Tärkeätä tuotteissani on vastuullisuus, ekologisuus ja no waste- periaate, myymme myös vintage- tuotteita. Myös ravintolassamme myydään rescue- ruokaa estääksemme hävikkiä sekä kompostoimme.

Miten kaikki alkoi?

Tavattuani nuoruuden rakkauteni uudestaan v.2006 päätin muuttaa saaristoon Helsingissä asutun 10v:n  jälkeen ja aloittaa täällä ravintolatoiminnan kun sopiva paikka tuli myyntiin. Miehelläni oli tuolloin jo pienempi yritys Nauvon saarella josta luovuimme samaan aikaan. Pikkuhiljaa toimintamme on laajentunut ravintolan lisäksi vuonna 2013 kahvilaan ja hotelliin ja viime vuonna 2018 mattokauppaan.

Miten olet päässyt tähän pisteeseen?

13v työtä ilman kesälomia ja töissä lähes joka päivä, sillon tällöin viikon loma syksyllä kun lomalaisten sesonki on ohi. Työ on otettava elämäntapana. Vuosi vuodelta liikevaihtomme on kasvanut ja asiakasmäärät lisääntyneet.

Mikä sinua motivoi?

Hyvä asiakaspalaute ja iloiset ihmiset ja liiketoiminnan tasainen kasvu. Hyvä henkilökunta, sen saaminen on vienyt aikaa. 

Opetukset vuosien varrelta?

Oltava parempi kuin muut menestyäkseen. Olemme avoinna joka päivä ( Jouluaaton vietämme kotona mutta majoittumaan voi tulla) ja yritämme antaa asiakkaillemme mukavan elämyksen aina kun he tulevat vieraiksemme: hyvää ruokaa ja palvelua!

Mikä on yrityksesi tulevaisuus ja mitä tavoittelet?

Eläkepäiviä pikku hiljaa suunnitellessamme etsimme sopivaa pariskuntaa tai ystävyksiä jatkamaan Hjalmarsin ravintola- ja majoitustoimintaa. Tämä vie varmasti  muutamia vuosia…

NomadHome  on tarkoitus pitää myös eläkepäivinä,  tuolloin voimme olla pidempiä jaksoja Marokossa ja etsiä tuotteita käsityöläisiltä kaikessa rauhassa. Showroom tulee olemaan myöhemmässä vaiheessa luultavimmin Helsingissä.

Miten nollaat itsesi?

Nollaaminen on ollut viime aikoina todella hankalaa johtuen kesäsesongin kovasta kiireestä ja henkilökunta pulasta ( juuri kesällä). Kuitenkin varma keino rentoutumiseen on koiran kanssa metsäteillä kuljeskelu, uinti vuoden ympäri meressä sekä Yoga. Lomakin on suunnitteilla, lomalla saa aina uutta inspiraatiota tekemiseen!

Tahtolause: Business is business and holiday is bullshit!

www.hjalmars.fi
www.nomadhome.fi

Jätä kommenttisi