KasvuStoori – HIUSMESTARIT

Kuka olen, mitä teen?

Olen Jutta-Mari luova ja innovoiva yrittäjä, äiti, puoliso sekä luonnosta ja liikunnasta nauttiva aikuinen nainen. Teen haaveista totta jalat tukevasti maan pinnalla. Katson elämää realistisesti ja iloitsen sisäisestä lapsestani. Nautin kun saan kohdata ihmisiä, yksi kerrallaan. Saan voimaa auttamisesta ja välittämisestä. Yksinolo on minulle henkireikä, oma seura on paras seura. 

Tällä hetkellä minulla on  Helsingin Pitäjänmäessä Hius-ja kauneusmestarit yritys, jossa on kaksi liiketilaa vierekkäin.: Hiusmestarit ja Kauneusmestarit, sekä muutamia ihania alivuokralaisia.

Kauneusmestarit liiketilassa on mukana hierontamestarit, joka on nyt koronan aikana paussilla. Liiketilan olen rakentanut spa-henkiseksi kivijalka hoitolaksi, jossa on reuntouttava tunnelma äänimaailman, värimaailman ja tuoksumaailman sekä palvelun puitteissa.

Hiusmestarit toimii omassa liiketilassaan, jossa hiukset ja niiden hyvinvointi on pääasiassa. Myös tämän tilan olen rakentanut rauhoittavilla elementeillä, jossa asiakas saa antaa hetken hiuksilleen ja itselleen. Kehittämäni sloganit  ” Hetki itsellesi ” ja ”hetki hiuksillesi” oli vielä 10 vuotta sitten täysin  käyttämättä. Nyt näen näitä sanoja muillakin yrityksillä. Veden turkoosi värimaailmani on myös yleistynyt muissa yrityksissä myöhemmin, mutta tästä sävystä en tahdo luopua yrityksessäni.

Mistä tämä unelmien toteuttaminen lähti ?

17  vuotiaana, vuonna 1993,  sain starttirahan ja perustin kotikampaamon. Siellä keräsin rohkeutta kohdata asiakkaita ja nykyään rakastan ihmisten kohtaamista. Muutaman vuoden jälkeen siirryin vuokratuolille toiminimellä ja ehdin kerätä kokemusta, koulutusta, ihmissuhde taitoja ja ideoita omaan liikkeeseen.  Kouluttauduin myös Estenomiksi ja Merkonomiksi. Pitkän äitiysloman jälkeen vuonna 2012  perustin oman yrityksen Hiusmestarit, joka muuttui vuoden jälkeen Hius- ja kauneusmestarit oy:si ja kahden vuoden jälkeen perustettiin lisäksi Hierontamestarit yritykseeni.  

Tässä lyhyt tämän yrityksen kasvutarina 

Aloitin kaiken suunnittelemalla omaa brändiä siitä tarpeesta, jonka koin ihmisillä ja itselläni olevan kauneudenhoitoalalla. Nykyajan hektinen ja ohjattu elämä tarvitsee rauhoittumista ja yksilöllisyyttä. Tämän ei tarvitse olla kovin pitkä ja kallis aika, vaan juuri tällainen Hetki itselle kiireisen päivän lomassa. Tämä tunnelma syntyy monista pienistä osa-alueista, jotka on tarkkaan mietitty.

Step 1 : 

Lähdin etsimään oikeaa paikka ja liiketilaa. Kun tämä  Hiusmestarit liiketila oli rakennettu ja asiakkaita alkoi tulla palvelukseeni, niin aloin etsimään uusia hyviä yhteistyökumppaneita jakamaan tätä iloa kanssani. Iloa palvella mukavia asiakkaita meidän omalla laadukkaalla tyylillämme. Pian huomasin että liikkeemme oli täynnä vahvoja Hiusmestareita.

Step 2 : 

Viereinen liiketila vapautui ja näin heti, että tässä on mahdollisuus unelmalleni kokonaisvaltaiseen hyvinvointi palveluun. Olimme lähialueella asuvien asiakkaiden kanssa keskustelleet ,kuinka meiltä puuttuu hyvä kosmetologi ja hieroja. Samoin tämä Kauneusmestarit toiminta lähti hyvin kasvuun. Löysin hyvät tekijät ja aloitin tiiviin yhteistyön heidän kanssaan palveluiden luomisessa ja markkinoinnissa.

Bonus:

Liikevaihto kasvoi nopeasti , työpäivät venyivät ja asiakkailta tuli kiitosta. Uusia ideoita syntyi. Kouluttauduin ekokampaajaksi. 

Yksi uniikeista ideoistani oli 15 minuutin ilmainen tyylianalyysi, jossa asiakas pääsee ilmaiseksi penkkiimme ja suunnittelemme mitä hänen hiuksilleen voisi tehdä. Tiesin että tämä tulee olemaan haluttu ja kohta muillakin liikkeillä tulee olemaan sama palvelu, mutta me olimme ensimmäiset. Idea lähti messuosastoltani, jossa joskus olin tätä palvelua tekemässä ja päätin tuoda tämän messuosaston omaan liikkeeseeni.

Todellakin ilmaiseksi, mutta win win:  Näin pääsemme kertomaan mitä oikeasti hiukset tarvitsevat ja asiakas pääsee näkemään uskaltaako tulla maksavaksi asiakkaaksi Hiusmestareille.

Mikä oli hintana oikeasti ?

Kaikki ei kuitenkaan ollut niin ruusuista kuin sain näytettyä pintapuolisesti. Kulisseissa tapahtui paljon ja räiskyi, kuten naisvaltaisella alalla on tapana. Olin yhtäkkiä hieman isoissa saappaissa ja vastuussa monen ihmisen hyvinvoinnista ja terveydestä. Omat paukut eivät enään riittäneet hoitamaan omaa taustaani ja avioero oli tästä surullinen hinta.

Olen kuitenkin ollut aina sinnikäs eteenpäin katsoja ja näen auringon pilvien takana. Asiakkaiden kiitos ja kauneus motivoi minua eteenpäin. Vaikkakaan koronan aikana en ole pystynyt pitämään liikevaihtoa huipussaan, niin olen tyytyväinen sisäiseen tasapainoon, joka on entisestään vahvistunut. Tärkeintä on oma ja läheisten hyvinvointi. Näillä jaksaa jo pitkälle auttaa muitakin. Tämä ei ole vain klisee vaan todellinen totuus, joka välillä heilahtaa miinukselle, mutta on helppo tehdä korjausliike kun osaan kuunnella itseään. Kun taustat ovat kunnossa jaksan auttaa muitakin.

Mitä merkitsee johtajuus ja yrittäjyys ?

Johtajana oleminen ei ole henkselien paukuttamista. Se on palvelua, auttamista, huolehtimista, mahdollistamista, kannustamista. Huonolla itsetunnolla ja kunnolla varustettu henkilö ei tähän pysty. Johtajalta kysytään aina miksi näin. Johtaja kantaa aina viimeisen vastuun!  Mikäli nämä kantaa kotiin ja yöuniin niin pakka on sekaisin.

Pitkällä yrittäjäurallani monissa liemissä oppineena pidän tärkeänä hyvää verkostoa sekä luotettavia oman yritykseni ja tavoitteiden omaksuvia yhteistyökumppaneita. Näin viihdymme kaikki työssämme ja voimme hyvin.

Miten onkaan mukava olla, kun on töihin mukava tulla. Johtaja ja liikeenomistaja ei noin vain lähde toiseen työpaikkaan, eikä noin vain laita ihmisiä pois, tässä ollaan sinnikkäänä selkä suorana katse eteenpäin. 

Yrittäjänä oleminen on oma taiteenlajinsa. Se on taloudellinen ja henkinen riski. Työaika ja lomien kertyminen on käsitteitä joita ei tunneta. Vapaa-aika on vain sana. Multitasking on elämäntapa. Silti välillä on yrittäjänkin otettava Hetki itselleen ja rakkailleen. Minulla se on rankka hikinen treeni tai rauhallinen metsäkävely, uiminen,  retkeily, veneily.. – riippuen edellisestä työviikosta . Tähän mennessä olen oppinut kuuntelemaan omia tarpeita ja olemaan uskollinen myös itselleni ja perheelleni.

Uskon että näillä kokemuksilla minulla on vielä paljon annettavaa toisille ihmisille. Olen täällä siis sinua varten.

Mihin olemme menossa ?

Hius-ja Kauneusmestareiden liikeidean ydinajatus on edelleen trendikäs. Itse työ, jota teemme asiakkaille tulee olemaan tarpeellista eikä helposti korvattavaa. Me kouluttaudumme ja erikoistumme jokainen omaan ”juttuumme”.  Minulle se on hiusten kauneus ja  ihmisen hyvinointi.

Hyvinvointi vaikuttaa myös hiusten ja ihon hyvinvointiin ja puhunkin näistä metodeista ja keinoista usein asiakkaille. Hiustenlähtöön on monia hoitokeinoja lähtien ihan perus ravinnosta hiustenhoito tuotteisiin. Jatkuva kouluttautuminen pitää minut vireessä ja näkyy myös asiakaspalvelussani. En pystyisi uraantua samaan moodiin kauaksi aikaa.

Etsin yhteistyökumppanin, joka ottaa ja jakaa vastuuta kanssani yritystoiminnan toisista osa-alueista. Näin oma elämäni tulee helpottumaan ja yritystoiminta tehostumaan. Tulen keskittymään entistä enemmän asiakkaan tarpeisiin ja kehittämään itseäni sen mukaan. Tahtoni on nähdä myös työntekijöiden tarpeita ja auttaa heitä voimaan hyvin töissä ja taka-alalla.

Tahdon auttaa ihmisiä voimaan hyvin, luoda kaunista ja uutta hiusten ja kokonaisvaltaisen kauneuden avulla. Tahdon olla ihminen ihmiselle.

Mikäli Sinä kiinnostuit asiakkuudesta tai yhteistyöstä kanssani, niin minut löytää helposti:

www.hiusmestarit.fi

Purotie 3, HKI

p 050 558 5051

Jätä kommenttisi