KasvuStoori – Hanna-Leena Korpela

Kuka olet? Mikä on yrityksesi?

Olen Hanna-Leena Korpela. 35-vuotias, kolmen lapsen äiti, yrittäjä vuodesta 2016. Näkövammainen koulutettu hieroja. Tarjoan asiakkailleni klassista hierontaa, mobilisoivia käsittelyjä, trigger painantaa sekä ohjausta kehonhuollon edistämiseksi. Asiakkaitani ovat usein nuoret ja aikuiset urheilijat, aktiiviset liikkujat jotka kaipaavat yksilöllistä ja heidän omia tavoitteita edistävää lihashuoltoa.

Miten kaikki alkoi?

Näkövamma diagnoosini Retinitis Pigmentosa jälkeen pääsin kuntoutustutkimukseen missä toimintakykyäni ja soveltuvuuttani uuteen ammattiin selviteltiin ja suunniteltiin useiden ammattilaisten kanssa. Hierojan työ kiinnosti heti alkuun, fysioterapeutti mieheni kautta ja halusin ehdottomasti tehdä työtä missä saa olla ihmisten kanssa tekemisissä sekä auttaa. Hierojan työssä voin työskennellä vaikka sokeutuisin.

Miten olet päässyt tähän pisteeseen?

Olen ollut onnekas kuinka asiat ovat edenneet koulutuspaikkaa hakiessa ja yritystä perustettaessa. Minulla on ollut ympärilläni oikeat ihmiset, jotka ovat tukeneet ja auttaneet minua. Olen uskonut lujasti siihen, että kun asiat tekee sydämellä, aidosti ja huolellisesti, se palkitaan. Olen saanut paljon apua ja neuvoja Näkövammaisten liitto Ry:stä. OAKK:n kouluttajilta sekä OYSin näkökeskuksesta.

Nykyinen toimipaikkani löytyi harrastukseni kautta omalta Crossfit salilta Crossfit Roudasta, missä minulla on oma toimiva työtila sekä laaja asiakaskunta. Vastaanotan asiakkaita myös mieheni yrityksessä Fysiobarissa ja teen muutamia säännöllisiä yrityskäyntejä.

Mikä motivoi sinua yritystoiminnassasi?

Minua motivoi yrittäjyydessä se, että voin muokata ja kehittää työtäni niin, että vaikka näkötilanteeni muuttuisi voin itse säätää työympäristöäni ja aikatauluja. Yrittäjänä voin luoda tulevaisuudestani juuri sellaisen kuin haluan. Kokemuksen ja koulutuksien kautta olen huomannut, että yrittäjänä ja hierojana ei ole koskaan valmis.

Parhaimmat yritystoimintasi opetukset vuosien varrella?

Yrittäminen opettaa päivittäin. Kiireisen lapsiperhe arjen, työaikataulujen ja omien harrastus kisatavoitteiden välillä tasapainoilu vaatii kekseliäisyyttä ja hyvää ajanhallintaa. Olen kova tekemään töitä ja nautin suunnattomasti työstäni, mutta vuosien aikana olen oppinut ottamaan omaa aikaa perheelle ja rentoutumiselle. Myös näkötilanteeni muokkaa työntekoa ja pitää osata hyväksyä se, että jonain päivänä voi mennä taas omat työkuviot uusiksi.

Mikä on yrityksesi tulevaisuus? Mitä tavoittelet?

Haluan monipuolistaa omian yritykseni palveluita. En niinkään haaveile yrityksen laajentamista uusilla työntekijöillä, vaan oman ajankäytön maksimaalista hyödyntämistä taloudellisesti. Tulevaisuudessa haluan ehdottomasti kouluttautua lisää. Koulutuksien kautta olen saanut lisää syvyyttä ja ymmärrystä omaan työhön. Koulutuksissa pääsee myös verkostoitumaan oman alan osaajien kanssa, mikä on mielestäni tärkeää. Tykkään asettaa toimintakaudelle aina tavoitteita ja tällä hetkellä tavoitteena on suuntautua koulutuksissa urheilijan lihashuoltoon.

Miten nollaat itsesi?

Treenaamalla hyvässä seurassa oikein hikisen ja mahdottomalta vaikuttavan treenin tai painonnostotunnilla raskaita rautoja kolistelemalla. Monipuolisen liikunnan avulla pysyn energisenä töissä, ja omassa työssä vaaditaan hyvää lihaskuntoa ja kestävyyttä työn fyysisyyden vuoksi. Treenatessa kiire ja murheet unohtuu, voi keskittyä vain suoritukseen. Lisäksi kehittyminen omassa lajissa tuo henkistä voimavaraa.

Tahtolauseesi?

Katosta läpi!

Hannak – koulutettu hieroja.

Instagram: @hannak_art

1 kommentti

Jätä kommenttisi

Jaana Täckenströmkommentoi
16.11.2022 at 14:53

Hei! Meillä on ollut Kauneushoitolassamme näkövammainen hieroja. Nyt hän on estynyt tekemään töitä. Niinpä nyt kysyisin? Olisikos teillä kiinnostusta laajentaa toimintaanne tai joku joka voisi tulla tarjoamaan hierontapalveluita n. 2 krt/vko Kauneushoitolassamme Vihdissä.

Jätä kommenttisi