KasvuStoori – Fysioterapia Johanna Markula Oy

Kuka olet?

Johanna Markula, Fysioterapeutti AMK, yrittäjä

Mikä on yrityksesi?

Fysioterapia Johanna Markula Oy. Työskentelen aikuisneurologisten kuntoutujien kanssa. Asiakkaat saavat pääsääntöisesti kuntoutusta eri tahojen maksusitoumuksella, maksajana Kela, kaupungit/kunnat tai vakuutusyhtiöt. Osa asiakkaista täydentää kuntoutusjaksojaan myös ostamalla fysioterapiaa itse.

Miten kaikki alkoi?

Tarkoitukseni oli aikoinaan aloittaa sivutoiminen yrittäjyys palkkatyön ohella, mutta toisin lopulta kävi. Minulla oli vuonna 2009 perustettu toiminimi, jonka alkujaan perustin lähinnä ryhmäliikunnan ohjausta varten. Työskennellessäni fysioterapeuttina palkkatyössä minulle ohjautui alkuun muutama oma asiakas ja huomasin pitäväni tämäntyyppisestä työstä. Nykyinen yrittäjäkumppanini Nika Husso Neurokuntoutuksesta oli tuolloin työnantajani ja kyseli kiinnostustani siirtyä yrittäjäksi palkkatyön sijasta. Siitä se sitten lähti. Yrittäjyyteni alku oli poikkeuksellisen helppo, sillä pystyin kasvattamaan asiakaskuntaani rauhassa pikkuhiljaa ja samalla vähentämään palkkatyötä sitämukaa kun asiakaskunta laajeni. Kokopäiväiseksi yrittäjäksi siirryin tammikuussa 2015 ja jo vuonna 2016 siirryin osakeyhtiömuotoiseen yritykseen lakkauttaen toiminimeni.

Miten olet päässyt tähän pisteeseen?

Minulla on lähes 20 vuoden kokemus aikuisneurologian puolelta. Aloitin työurani Invalidiliiton Käpylän Kuntoutuskeskuksesta, nykyisessä Validia Kuntoutuksessa, missä kasvoin fysioterapeutiksi. Olen kiitollinen, että olen saanut työskennellä Suomen huippuosaajien kanssa moniammatillisesti ja oppia alusta saakka tekemään asiakaslähtöistä työtä. Fysioterapeuttina ei ole ikinä valmis ja tämä motivoi oppimaan uutta ja kehittämään itseään.

Mikä motivoi sinua yritystoiminnassasi?

Ensisijaisesti ihanat asiakkaani ja heidän edistymisensä. Kaikkien kuntoutuspolku on omanlaisensa ja yksilöllinen. Fysioterapian tavoitteena on aikaansaada muutosta sekä yksittäisen terapiakerran aikana että koko kuntoutusjakson aikana. Positiivisen muutoksen havaitseminen on paras palkinto ja kertoo että asioita on tehty oikein.

Parhaimmat yritystoimintasi opetukset vuosien varrella?

Olen oppinut ettei minun tarvitse yrittää hallita kaikkea, voin aina konsultoida muita. On ammatillisesti tärkeää myöntää ettei osaa kaikkea.

Mikä on yrityksesi tulevaisuus? Mitä tavoittelet?

Tavoittelen kestävää työuraa siten, että voin joskus jäädä eläkkeelle yrittäjänä. Yrityksellä ei ole laajentumis/kasvuaikeita, vaan tavoite on taata itselleni toimeentulo ja mielekäs tapa tehdä työtä<

Miten nollaat itsesi?

Perheen kesken. Minulla on aviomies sekä 16, 14 ja 12- vuotiaat lapset. Teen arkisin pitkiä työpäiviä, mutta viikonloppuisin en avaa työkonetta. Ulkoilen, harrastan liikuntaa, laitan hyvää ruokaa. Pidän lomia säännöllisesti noin 3kk:n välein. Kotona kuuntelen paljon mieltä rauhoittavaa musiikkia.

Neurokuntoutus / Fysioterapia Johanna Markula Oy

Tikkuraitti 11A,3krs

01300 Vantaa

+358444993277

johanna.markula@neurokuntoutus.fi

Jätä kommenttisi