KasvuStoori – Branding with Em


Olen Emilia – Business, Branding + Boss Lady Mindset Coach. Autan valmennusohjelmani kautta pienyrittäjiä ja asiantuntijoita rakentamaan menestyjän mindsetin, vahvan brändin ja palvelut, joita on helppo myydä ja joista asiakas haluaa maksaa. Uskon aidosti siihen, että unelmat kaatuvat useammin omiin epäilyksiin ja epävarmuuteen, kuin epäonnistumiseen. Tiedän, millaista rohkeutta yrittäjäksi lähteminen vaatii. Toisaalta tunnistan myös ne haasteet liian matalasta hinnoittelusta kilpailluilla markkinoilla erottautumiseen ja oman (vähäisen) ajan priorisointiin ja niiden pään sisällä kuuluvien ajatusten kanssa kamppailuun, kuten “miksi kukaan ostaisi juuri minulta?”, “moni muu tekee tämän paremmin” tai “mitä, jos epäonnistun?”

Matka tähän päivään

Olen aina ollut yrittäjähenkinen, mutta toisaalta myös vannonut, että yrittäjäksi en lähde. Muistan, kun olin lapsena mummolassa yökylässä ja 5-vuotiaan suurin unelma oli päästä uimahalliin. Ei muuta kuin tuumasta toimeen – kerättiin hienoja kiviä ja askarreltiin kukkakimppuja, myytiin ne ja päästiin uimahalliin. Kakkosluokkalaisena perustin luontokerhon, johon askartelin itse mainokset, järjestin eväät ja olin kahta luokkakaveria vastassa sovitussa paikassa. Siitä pari vuotta myöhemmin päätin alkaa toimittaa omaa lehteä. Laitoin Heppahulluun myynti-ilmoituksen, 2€ kolikoita alkoi tulla postitse ja minä askartelin lehtiä.

Ensimmäistä kertaa yrittäjäksi päädyin vähän vahingossa 2014 oman elämäntapamuutoksen ja hyvinvointivalmentajaksi opiskelun innoittamana. Kuusi vuotta vierähti nopeasti “Ajatuksia Hyvinvoinnista”- yrityksen parissa ja vaikka rakastin valmentamista, yrittäjyydestä en paljoa tiennyt ja kompastelin moniin haasteisiin, jotka haluan auttaa nyt muita yrittäjiä välttämään.

Viimeiset reilut neljä vuotta olen ollut töissä kasvumarkkinointitoimistossa, jossa olen konseptisuunnittelijana ja sisältömarkkinoinnin asiantuntijana auttanut yrityksiä mm. brändin rakentamisen ja markkinointi-, viestintä-, lanseeraus- ja sisältösuunnitelmien kanssa. Lisäksi olen vuosien varrella kouluttanut ja sparrannut lukuisia markkinoinnin tekijöitä. Opinnoissani erikoistuin brändin strategiseen suunnitteluun, kehittämiseen ja johtamiseen, ja tutkin opinnäytetyössäni asiakasymmärryksen roolia B2B-yrityksen sisältömarkkinoinnissa.

Kun sydän alkoi keväällä 2022 kaivata valmentamista ja sitä aidosti 1:1 työskentelyä yksityis- ja pienyrittäjien kanssa, kaikki palat loksahtivat kohdalleen. Näen niin paljon potentiaalia, paloa ja mahdollisuuksia monen yrittäjän kohdalla ja koen, että omana missiona on saada jokainen yrittäjä näkemään se myös itse itsessään. Se ei ole helppoa, mutta mahdollista jokaiselle. Siitä syntyi Branding with Em, jonka kautta pääsen yhdistämään aiemman mindset- ja muutosjohtamisen osaamiseen brändin rakentamiseen ja liiketoiminnan kasvattamiseen.

Mikä motivoi sinua omassa toiminnassasi?

Rakastan valmentamista, koska pääsen konkreettisesti auttamaan, oivalluttamaan ja inspiroimaan pienyrittäjiä ja asiantuntijoita. Mielestäni on aika absurdia ajatella, että yrittäjän pitäisi osata ja tehdä kaikki itse. Moni on kuitenkin loppujen lopuksi lähtenyt yrittäjäksi sen oman intohimon ja osaamisen innoittamana, ja yrittäjyys tulee siinä sivussa.

Koen tärkeäksi valmentaa yrittäjiä taidoissa, joita meille ei juurikaan opeteta. Näitä ovat mm. oman mindsetin vahvistaminen ja rajoittavien uskomusten tunnistaminen, itsevarmuuden löytäminen ja rohkeus astua esiin, ja sen täyden potentiaalin löytäminen itsessään. Moni tekee töitä 24/7, aina asiakkaan etu etusijalla ja ihan liian alhaisella hinnalla. Itse uskon siihen, että jos emme itse aseta rajoja, olemme 24/7 töissä emmekä pidä lomia. Jos emme itse arvosta meidän osaamista, ei sitä osaa viestiä asiakkaillekaan. Jos emme itse tunnista meidän tuottamaa arvoa, osaa hinnoitella sitä oikein eikä aseteta tavoitteita, ei yritystoiminta todennäköisesti ole kannattavaa henkisesti eikä rahallisesti. Eikä se ainakaan mahdollista sitä vapautta niin hyvin, kuin ehkä toivoo. Minua motivoi se, että saan entistä useamman yrittäjän näkemään nämä asiat.

Parhaimmat opetukset tähän mennessä

Oppeja ja opetuksia on kyllä tullut roppakaupalla, mutta ehkä kiteyttäisin ne seuraaviin:

1) Ole hyvällä tavalla itsekäs.

Yrittäjyys mahdollistaa sen, että voimme olla oman elämämme toimitusjohtajia. Meillä on kaikki langat käsissämme ja siksi elämästä kannattaa rakentaa omien arvojen mukaista. Uskalla asettaa rajoja, hinnoitella omat palvelut rohkeasti vastaamaan niiden aitoa arvoa ja pidä itsestäsi huolta. Tässä on kyseessä sinun yrityksesi ja elämäsi – älä anna siitä tulla muiden näköistä. Muiden neuvoja kannattaa kuunnella, mutta pidä silti oma visiosi ja unelmasi kirkkaimpana mielessä.

2) Älä jää yksin.

Kaikkea ei tarvitse osata tai tehdä yksin. Paras investointi itselleni on ollut bisnesmentori, joka on auttanut minua selvittämään monta lukkoa, näkemään asioita uudella tavalla ja potkinut eteenpäin silloin, kun asiat junnaa paikallaan. Itseensä, omaan osaamiseen ja yritykseen investoiminen maksaa itsensä aina takaisin. Pyydä siis rohkeasti apua, verkostoidu muiden yrittäjien kanssa ja uskalla investoida yrittäjyyteen ja itseesi – et tule katumaan.

3) Kirkasta oma osaaminen ja tarjooma.

Mieti, mikä on sinun kirkkain osaamisesi, missiosi ja arvosi? Mitä haluat aidosti tehdä ja kenelle? Rakenna oma tarjooma niiden ympärille. On helppoa sohia moneen suuntaan ja tehdä vähän sitä sun tätä. Mitä kirkkaampaa tarjoomasi, viestisi ja tarinasi on itsellesi, sitä selkeämpiä ne ovat myös muille ja houkuttelevat juuri oikeat ihmiset luoksesi. Kun perusta on kunnossa, tekeminen selkiytyy ja kirkastuu huomattavasti.

Tulevaisuus ja tavoitteet

Yritykseni tarina on vasta alussa, mutta visio ja tavoitteet kirkkaana mielessä. Aloitan lokakuussa 12-viikkoisen valmennukseni pilottivaiheen ja lanseeraan sen isolle yleisölle alkuvuodesta 2023. Haluan päästä auttamaan mahdollisimman montaa yrittäjää ja asiantuntijaa, jotta he löytävät itsestään sen täyden potentiaalin ja uskaltavat astua itsevarmasti esiin. Puhun varmasti niin nyt kuin tulevaisuudessakin sen puolesta, että yrittäjät tunnistavat oman osaamisensa, ymmärtävät sen arvon ja uskaltavat myös hinnoitella palvelunsa kannattavasti. Menestys ei ole sattumaa, vaan mindsetin, strategian ja juuri oikeiden toimintamallien summa.

Miten nollaat itsesi?

Luonnossa liikkuen, ystäviä nähden ja tv-ohjelmia katsellen. Ensimmäistä kertaa yrittäjänä ollessani olin töissä 24/7, joten tällä kertaa olen erityisen tarkkana siitä, missä työn ja vapaa-ajan raja menee. Kun lepää ja palautuu riittävästi, jaksaa myös työssä paremmin.

Tahtolauseesi

“Doubts kill more dreams than failure ever will”.

Voit seurata minua:

Instagramissa: https://www.instagram.com/brandingwithem/


LinkedInissä: https://www.linkedin.com/in/emiliavanhatapio/

Jätä kommenttisi