Bio Sculpture Finland – KasvuStoori

Kuka olet?

Olen Marianne Mäkinen, helsinkiläinen maahantuonnin ja kauneudenhoitoalan yrittäjä.

 

Mikä on yrityksesi?

Yritykseni on Bio Sculpture Finland Ky, joka tuo maahan vegaanista kynsikosmetiikkaa sekä virolaista ja espanjalaista luonnonkosmetiikkaa.  Maahantuonnin, koulutuksien ja jälleenmyynnin  ohella pyöritän myös ihanaa Bio Sculpture Helsinki -kauneushoitolaani Helsingin sydämessä.  Osallistun usein myös itse salonkityöskentelyyn omien kädentaitojeni ylläpitämiseksi.

 

Miten kaikki alkoi?

Kaikki alkoi varmaan jo nuoruudessani.  Olen aina ollut paljon tekemisissä kosmetiikkatuotteiden kanssa ja usein innokkaasti myynyt tuotteita ystävilleni.  Jo tuolloin kaikkien tärkeintä oli ettei mitään ole testattu eläinkokeilla.  Ajauduin vuosiksi matkailualalle, mutta kiinnostukseni käsillä eläinkokeettomaan kosmetiikkaan ja käsitöihin säilyi.  Vuonna 2006 törmäsin ystävieni kautta Bio Sculpture -tuotteisiin ja päätin osallistua kynsikoulutukseen aivan omaksi huvikseni.  Jäin kuitenkin samantien ”koukkuun”  ja kävin tekemässä kynsiä oman työni ohella.  Vielä samana vuonna kävin Naisyrittäjyyskeskuksen yrittäjäkurssin ja kouluttauduin tekemään intialaista päähierontaa.  Jäin vuorotteluvapaalle vuodeksi 2007 ja nautin samalla kevyestä yrittäjätoiminnastani.  Loppuvuodesta minut kutsuttiin Espanjaan kouluttajakoulutukseen.  Siitä se vilkas aika kynsimaailmassa oikeastaan pääsi alkamaan.  En koskaan palannut vuorotteluvapaalla töihin vaan hyppäsin kokopäiväiseksi yrittäjäksi ja avasin melko pian ensimmäisen oman kynsisalonkini. Keväällä 2008 minulle tarjoutui mahdollisuus ostaa Bio Sculpturen maahantuontitoiminta ja siitä pitäen yrittäjänä on riittänyt ihan mukavasti.

 

Miten olet päässyt tähän pisteeseen?

Tekemällä ahkerasti, monipuolisesti ja iloisesti työtä, josta todella pidän.  Matkan varrella on ollut myös haasteita ja epäonnistumisia, mutta huonompinakin hetkinä olen aina halunnut uskoa tulevaan ja onnistunut löytämään tavan jatkaa eteenpäin.  Iso kiitos kuuluu avomiehelleni ja vanhemmilleni, jotka ovat aina olleet tukenani ja kannustaneet eteenpäin.

 

Mikä motivoi sinua yritystoiminnassasi?

Eniten minua motivoivat ihmiset, joiden kanssa saan työskennellä.  Olen ylpeä voidessani edustaa tuotesarjoja, jotka vastaavat täysin omaa arvomaailmaani.  Tapaan ihania ihmisiä ympäri Suomen koulutusmatkoillani, korvaattomia työtovereitani ja rakkaita asiakkaitani hoitolassani.  Usein palaute, varsinkin salonkityöskentelyssä, on spontaania ja positiivista.
Kynsi- ja kauneudenhoitomaailman jatkuva kehittyminen antaa minullekin mahdollisuuden oppia ja löytää uutta joka päivä.

 

Parhaimmat yritystoimintasi opetukset vuosien varrella?

Reagoi liiketoiminnassa näkyviin muutoksiin aina nopealla aikataululla.  Suunnittele omaa ajankäyttöäsi ja huolehdi riittävästä vapaa-ajasta.

 

Mikä on yrityksesi tulevaisuus? Mitä tavoittelet?

Tulevaisuudessa haluan tietenkin laajentaa maahantuontiverkostoani ja kehittää oman hoitolani toimintaa.  Haluan oppia uutta ja kehittää liikentoimintaani uuteen suuntaan.  Tavoittelen tasapainoista onnellista elämää ja tietenkin liikevaihdon kasvua.

 

Miten nollaat itsesi?

Matkustaminen on parasta!  Maailmalla on helppo rentoutua, sulkea puhelin ja nauttia olemisesta.  Kotimaassa rentoudun viettämällä aikaa perheen ja ystävien kanssa, tekemällä pitkiä kävelylenkkejä ja kuuntelemalla musiikkia.

 

Tahtolauseesi?

Yrittäminen on vapautta määrätä omasta elämästään!

Jätä kommenttisi