Auki – kiinni – auki – kiinni vai kuinka tämä nyt menikään

Nyt alkaa olla ymmärrys koitoksella. En enää ole selvillä laitetaanko kaikki paikat maanantaina kiinni? Missä laitetaan kiinni vai saako joku olla auki ja toinen ei? Pienet yrittäjät ja yritykset ovat nyt hallituksen heittämien arpakuutioiden varassa. Tai siltä ainakin tuntuu. Kukaan ei tunnu tietävän kuinka tämä oikein menee.

Korona kurittaa jo aivan tarpeeksi. Nyt hallitus ja viranomaiset viestivät sekavia, epämääräisiä viestejä, että laitetaan kiinni, ähäkutti ei sitten laitetakaan tai laitetaan sittenkin. Ensin oli ravintolat tapetilla, ja kun ne saatiin pistää kiinni. Eilen oli vähän väliä kuntosalit, että saako ne olla auki vai kiinni. Mistään ei tule varmaa tietoa mitkä paikat laitetaan kiinni ja piste tai mitkä saa olla auki näillä ehdoilla ja piste.

En muista koska viestintä olisi ollut näin sekavaa hallituksen taholta aiemmin. Viestinnän pitäisi tällaisessa tilanteessa olla todella selkeää. Päätöksiä pitäisi tehdä hyvissä ajoin ja niiden pitäisi olla täysin kaikkien ymmärrettävissä. Ei pitäisi tarvita miettiä, että mitä nyt tehdään ja mitkä ne ohjeet nyt oikein on. Viestintä on epäonnistunut, kun hallitus kertoo yhdellä tavalla, avi toisella ja taas joku muuttaa johonkin suuntaan. Kukaan ei tunnu tietävän mitä laki vielä sanoo. Rikotaanko vai eikö. Montako henkeä saa olla ja missä. Opetuksesta ei kaikkialla ole selviä säveliä ollaanko koulussa vai eikö olla.

Ota kristallipallo maanantaina ja katso siitä

Yrittäjät joutuvat kärsimään. Yrittäjienkin on ajettava toimintaa alas. Ei kaikki voi lopettaa samantien, voi olla tilauksia jotka on peruttava jne. Kyllä tällaisessa tilanteessa pitäisi osata sanoa juu tai ei, eikä jahkailla ehkä juu no ehkä sittenkin ei. Käsitin aiemmin että harrastustoiminta pitää lopettaa eli yrityksien sulkea ovensa. No nyt on ollut juttuja että voi jatkaa 10 hengellä. Voiko siis vai ei?

Yrittäjän on siis kaivettava ma aamuna jostain kristallipallo, ja katsottava siitä mitä oikein tekee. Hallituksen pitäisi nyt viestiä hyvin selkeät ohjeet. Kertoa joko tai ja nopeasti. Yrittäjät eivät voi odotella päätöksiä päiviä ja viikkoja. Epävarmuus on aivan kamalaa tällä hetkellä monelle yrittäjälle.

En itse millään ymmärrä miksi päätöksiä ei voi tehdä. Yrittäjät alkavat olla jo niin väsyneitä taistelussa koronaa vastaan. Epävarmuus ja epäselvyys mitä pitää tehdä saattaa olla jaksamisessa piste i:n päälle. Väsymys ja epätoivo voivat iskeä jo pelkästään tämän sekavan viestinnän takia. Tähän kun vielä lyödään päälle maksamattomat, kasvavat laskupinot, niin kyllä siinä sortuu vahvempikin ihminen yrittäjänä.

Rokotukset eivät etene. Tämäkään ei innosta ja motivoi yhtään mihinkään. Odotukset oli korkealla kun uutisoitiin alussa montako miljoonaa Suomeen saapuu. Nyt ollaan siihen joututtu pettymään. Ei niitä tunnu tulevan ollenkaan. Rokotukset ovat niin hitaita, että toivon kipinä näiden avusta alkaa hiipua ja lisätä pelkoa sekä epätietoisuutta. Miksei näitä saada? Mihin ne jäävät? Voisiko hallitus tehdä jotain tämän eteen?

Onneksi meillä on tulossa kevät. Jotain positiivista kaiken keskellä. Yritetään löytää niitä positiivisia hetkiä kaiken keskellä ja jaksaa tässä sekamelskan keskellä.

Jos hallitus ei hallitse tiedotusta ja viestinää, niin ostakaa hyvät hallituksen jäsenet yrittäjät hoitamaan tätä pestiä! Onnistuu varmasti.

Jätä kommenttisi