Älä kovenna tahtia, vaan tee työsi viisaammin.

Tuottavuus ei ole kiinni siitä kuinka nopea olet. Teetkö hikihatussa töitä? Oletko aina pitkän päivän töissä? Puurratko hulluna päivästä toiseen ja viikonloputkin?

Tuottavuusongelma on lähtöisin siitä, että työtä ei tehdä älykkäästi, oikeita asioita tekemällä, vaan yritetään tehdä koko ajan vain enemmän. Sen sijaan että yrität voittaa itsesi määrässä, mieti teetkö oikeita asioita. Kiire on suolaa haavoille. Se saa sinut tuntemaan itsesi tärkeäksi. Olet tärkeä kun sinulla on kiire. Koet saavasi hirveästi aikaiseksi. Osa kiireessä tehdyistä asioista on kuitenkin turhaa tekemistä. Ei niitä asioita, jotka tuottavat enemmän.

1. Aseta mikro-tavoitteita pitkin päivää itsellesi

Tähän to do -lista on aivan erinomainen. Kirjoita sinne päivän ajalle muutamia pieniä tavoitteita, joita haluat sinä päivänä saada aikaan. Ne motivoivat sinua ja vahvistavat omaa aikaansaamisen tunnettasi. Voi olla, että lopetat kiirehtimisen, kun huomasit kuinka paljon sait jo aikaiseksi noiden mikro-tavoitteiden avulla.

2. Tee oikeita asioita eli mieti kuinka voisit tehdä aina kyseisen tehtävän järkevämmin?

Muuta tapojasi tehdä asioita. Kun jokin tuntuu että ei toimi, laita se ylös. Ole avoin miettimään uusia tapoja tehdä asioita. Jos mieleesi tulee, että voisin tehdä nyt jotain ihan muuta järkevämpää. Muuta tekemistäsi vaikka kesken ja kokeile tehdä sitä mikä tuli mieleen.

Jos to do -listasi on kilometrin pituinen. Ota se eteesi ja mieti ovatko kaikki siellä olevat tehtävät oikeasti tarpeellisia, kannattaako ne tehdä tai onko pakko tehdä. Mieti jokaisen to do:n kohdalla hyödyntääkö se sinua tai yritystä, tuottaako tulosta ja mitä tulosta se tuottaa. Käytä hetki aikaa siihen, että mietit voiko jonkun niistä tehtävistä tehdä järkevämmin.

3. Opettele kyseenalaistamaan omaa tekemistäsi

Pyydä itseäsi kysymään itseltäsi, miksi teen tämän asian ja mitä tästä hyödyn. Kysy itseltäsi uudelleen ja lisää samasta asiasta. Kyseenalaista päivittäin tarvittaessa omaa tekemistäsi. Olemme paljolti tapojemme orjia. Jos itse orjuutat itseäsi, kannattaa hieman löysentää nyörejä ja antaa tilaa.

4. Pidä taukoja kun tuntuu siltä

Älä jatka työntekoa vain sen vuoksi, että pelkäät jonkun tuomitsevan sinua tauon takia. Tai parasta soimaat itse itseäsi tauosta. Taas tuntuu tärkeämältä olo, kun joutuu toteamaan, että en ehdi pitää taukoa. Tauko on aivojen ruokaa, ne levähtävät hetken ja jaksavat taas paljon tehokkaammin tehdä

5. Pidä visiosi mielessä

Antaako työpaikkasi, yrityksesi ja yrittäjyytesi sinulle niin paljon takaisin kuin panostat siihen? Pidä mielessäsi visiosi ja mieti mihin haluat edetä. Teetkö unelmatyötäsi, haluat muuttaa jotain. Sinulla on työrooli, myös yrittäjilä, ja voit miettiä millaisena haluat sen nähdä.

mieti minkälaiseen työrooliin haluat edetä tulevaisuudessa vai oletko kenties jo unelmatyössäsi. Anna mielellesi ja aivoillesi tilaa unelmoida ihannetöistä, ihanneurasta, unelmaelämästä. Jos sinulla on rohkeutta nähdä unelmasi todellisuutena, unelmasi visio toteutuu paljon todennäköisemmin.

6. Kiitä, taputa itseäsi olalle, anna tunnustusta tekemisestä ja oppimisesta

Älä koskaan tuomitse itseäsi, jos et omasta mielestäsi saanut tarpeeksi aikaan. Tee lista mitä kaikkea teit, huomaat kuinka paljon sait aikaan.

Anna itsellesi tunnustusta työskentelystä. Kerro itsellesi kuinka älykkäästi teet asioita. Uskalla kiittää itseäsi ja rohkaista.

Teet jo paljon.

Jätä kommenttisi