KasvuStoori – Siivouspalvelu Puuvilla

Olen Katri Takanen Siivouspalvelu Puuvilla yrityksen perustaja. Siivouspalvelu Puuvillan nimi tulee Clean Cotton nimisestä huone tuoksusta, joka tuoksuu puhtaalle pyykille ja kodille. Myös ekologisia siivoustarvikkeita voidaan valmistaa 100%:sta luomu puuvillasta.

Olen kiinnostunut biohajoavista siivous tuotteista ja kestävästä kehityksestä. Aina kuitenkaan tätä ei ole mahdollista toteuttaa, sillä siivoustyössä on myös tärkeää hygieenisyys ja tehokkuus. Pyrin ottamaan asiakkaan toivomukset huomioon siivoustyötä tehdessä.

Käytän siivoukseen asiakkaan siivoustarvikkeita ja aineita. Näin asiakas voi itse valita toteutetaanko siivous esimerkiksi luomu tuotteilla vai tehokkailla joutsen merkityillä helposti lian poistavilla tuotteilla.

Jos kodin lika on kevyttä ja siivousta tehdään säännöllisesti ei ole välttämättä tarvetta käyttää voimakkaita siivousaineita. Silloin kiinnittäisin huomiota erityisesti siivoustuotteiden biohajoavuuteen ja pakkausmateriaaleihin. Käsikauppa puolella on tarjolla erittäin paljon vaihtoehtoja siivousvälineistä, jotka ovat tehty esimerkiksi kierrätysmuovista tai luonnonmateriaaleista. On hienoa, että siivoustuotteiden valmistajat ovat tuoneet markkinoille parempia vaihtoehtoja kestävän kehityksen kannalta ja helpottaneet huomattavasti kotitalouksien vastuullisten tuotteiden saatavuutta. Pääasiallisesti teen kotisiivouksia mutta osaamista löytyy esimerkiksi myös toimisto ja muuttosiivoukseen. Pyrin aina viemään roskat jos minulla on pääsy roskakatokseen. Vaihdan myös asiakkaan lakanat, jos lakanat ovat jätetty selkeästi esille. Jos kohteen siivoukseen on varattu riittävästi aikaa voin myös täyttää tiskikoneen ja silittää vaatteita. Olen pyytänyt säännöllisestä siivouksesta 37€:a tunnilta, joka on alalla kilpailukykyinen hinta.

Asun Munkin alueella ja kuljen julkisilla kulkuvälineillä, jonka takia pyrin pitämään siirtymät kohteiden välillä kohtuullisina. Tällä hetkellä siivoan Länsi- Helsingin ja Kantakaupungin alueella. Esimerkkejä siivous alueista ovat Pasila, Töölö, Meilahti, Ruskeasuo, Alppila,  Munkkiniemi, Munkkivuori, Tali, Pitäjänmäki, Lehtisaari, Kamppi, Punavuori, Eira, Kaartinkaupunki, Hakaniemi, Kruununhaka ja Lauttasaari.

Kysymys varmasti herää miksi olen perustanut oman siivouspalveluyrityksen. Olen koulutukseltani kosmetologi ja tehnyt kosmetologin töitä kauneushoitolassa Hietalahdenrannassa useampia vuosia. Kosmetologin työhön kuuluu osana myös välinehuolto, myymälän ja hoitotilojen siivous. Aina kun oli mahdollista olin huolehtimassa hoitolan ja myymälän siististä olemuksesta. Olimme yhdessä spa managerin kanssa vastuussa kaikista työtehtävistä, jotka liittyivät kauneushoitolaan.

Kun kauneushoitolan toiminta päättyi huomasin, että haaveilin päivätyöstä, jossa olisi viikonloput vapaat. Olin siivonnut vuosia töissä eri aloilla ja tietysti kotona. Päivätyön lisäksi näin työn positiivisena puolena, sen että pystyisin yhdistämään työhön liikunnan.

Kosmetologin opintoihin kuului myös terveydenhuollon ympäristössä toimiminen, sekä mikrobiologian kurssi. Tiesin, että tästä olisi hyötyä siivousalalla.

Hain siivouspalvelu yritykseen töihin, jossa minut koulutettiin muutto, koti, toimisto ja remonttikohteissa. Sain todella laajan osaamisen erilaisista kohteista heti aluksi. Pidin työstä, työpaikasta, kohteista ja asiakkaista. Siivosin siivouspalvelu yrityksessä melkein vuoden. Kuitenkin jouduin kasvokkain tilanteen kanssa, jossa totesin, että tahtoisin saada hieman enemmän palkkaa samasta työstä. Harkitsin opiskelua mutta näin edessäni yhden väylän tavoitteiden saavuttamiseksi ja se oli yrittäjyys. Perustin oman yrityksen lokakuussa 2021.

Olen luonteeltani rehellinen ja joskus jopa liian kiltti. Arvostan ystävällisyyttä ja oikeudenmukaisuutta. Vapaa ajalla palaudun työstäni luonnossa liikkumalla, venyttelemällä, lihashuollolla, tekemällä ruokaa ja viettämällä aikaa yhdessä läheisteni kanssa.

Työssäni pidän siitä, että voin auttaa ihmisiä ja helpottaa heidän arkeaan. Hain myös mahdollisuuden tarjota siivouspalveluita arvonlisäverottomasti vanhuksille, joiden toimintakyky on alentunut. Näin tämän tärkeänä lisänä yritykselle, jotta voisin palvella iäkkäitä asiakkaita yhtä hyvin kuin muut siivouspalvelut.

www.siivouspalvelupuuvilla.com

Instagram: siivouspalvelu_puuvilla

siivouspalvelupuuvilla@gmail.com

Jätä kommenttisi